Interviul Săptămânii: Răzvan Pascu recomandă destinaţii de concediu

Interviul Săptămânii: Răzvan Pascu recomandă destinaţii de concediu
 
 
 

Nu de puţine ori am auzit de expresia: "de meserie: turist", însă pentru prima oară consider că pot să atribui cuiva acest apelativ. Numele lui este Răzvan Pascu şi are 28 de ani. Cu toate că meseria lui de bază nu este aceasta, îşi face treaba foarte bine pe ambele planuri.

Ştiu că ai vizitat peste 50 de ţări, la fel cum ştiu că niciuna nu a semănat cu alta şi că probabil ţi-e foarte greu să alegi una despre care să spui "e cea mai frumoasă", aşa că, voi trece peste partea aceasta şi te voi întreba: care ţi s-a părut cel mai frumos loc pe care l-ai vizitat şi de ce?

În timp am renunţat să mai fac topuri de ţări, locuri, mâncăruri... şi asta pentru că în fiecare vacanţă am reuşit să descopar lucruri minunate. Mi-a plăcut energia Times Square-ului din New York, în egală măsură cum mi-a plăcut şi liniştea din Patagonia, Argentina sau încărcătura istorică de la Machu Picchu, Peru. Ador pieţele aglomerate din Asia şi parcurile naturale pline de animale sălbatice ale Africii. Aş putea să vă spun care a fost ultimul loc frumos pe care l-am vizitat şi acela a fost Transilvania (la Viscri, la Malancrav) sau regiunea Salzburgenland din Austria, ori Paris în urmă cu 1, 2, respectiv 3 săptămâni.

Deoarece călătoriile fac parte din "meseria ta", deduc că de multe ori faci sacrificii pentru a fi bine informat sau eficient, asta însemnând că renunţi la câteva ore de somn sau de relaxare pentru o croazieră sau pentru a explora o anumită zonă. Cum arată un concediu de-al tău?

Nu sunt genul de călător care să lenevească la soare, la piscină. Îmi place să explorez, să planific, să folosesc la maxim fiecare minut de vacanţă. De când am deschis şi agenţia de PR în turism, am din ce în ce mai puţin timp de a-mi pregăti vacanţa înainte de plecare şi de multe ori mă adaptez de la o zi la alta. În Argentina, acum doi ani am plecat doar cu biletul de avion dus-întors şi două nopţi de cazare (din aproape 3 săptămâni), dar vacanţa a fost perfectă chiar şi aşa, am rezolvat totul la faţa locului. Întotdeauna plec cu cel puţin un ghid de călătorie, Lonely Planet şi explorez tot ceea ce mi se pare interesant. Evit muzeele şi prefer să fiu în jurul oamenilor, în pieţe aglomerate, în cartiere interesante şi de multe ori acestea s-au transformat în momente memorabile de vacanta. Plec din camera de hotel pe la ora 10:00 şi revin pe seara. Nici atunci când optez pentru hoteluri de 4 si 5 stele, indiferent de câte servicii suplimentare ar oferi, nu rămân în hotel mai mult de micul dejun (iar micul dejun adesea îl sar pentru că prefer o oră de somn în plus). Folosesc de fiecare dată internetul pe telefon sau Wi-fi pe laptop, uneori îmi cumpăr şi cartele SIM cu număr local şi acces la internet, ca să pot posta impresii pe pagina de Facebook şi pe blog.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

 

Pentru că ai explorat cultura, tradiţiile şi viaţa din foarte multe colţuri ale lumii, te întreb: dacă lucrurile s-ar aranja într-aşa fel încât să poţi alege să locuieşti în orice loc al lumii şi să şi alegi ce să faci acolo, unde te-ai muta şi ce ai face?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Sincer, nu aş pleca din România şi cu fiecare vacanţă făcută mă întorc cu şi mai multă plăcere acasă. Întotdeauna am spus, însă, că singurul oraş în care aş locui este Londra. Îmi place energia oamenilor de acolo, diversitatea culturală, dar şi atmosfera unui oraş turistic uriaş.

Pentru că am atins indirect şi subiectul originilor noastre, sunt curioasă ce locuri din ţara noastră recomandă turiştilor străinilor, un român care a vizitat peste 50 de ţări şi probabil mii de locuri ce par desprinse din poveşti?

Cred că bijuteriile noastre din punct de vedere turistic sunt fără îndoială Delta Dunării şi Transilvania. Pârtii de schi au şi alte ţări, la fel şi litoral cu nisip fin. Ceea ce poate reprezintă avantajul nostru competitiv sunt experienţele agroturistice, vacanţele la localnici, mâncarea făcută în casă, mobilierul trandiţional, animale din jurul casei, participarea la activităţile de zi-cu-zi, natura incredibilă din Transilvania şi Delta Dunării.

Există un loc pe care ţi-ai dorit mereu să-l vizitezi şi încă nu ai făcut-o? Dacă da, care este acesta şi de ce îţi doreşti să ajungi acolo?

Japonia. Încă de primavara trecută mi-am propus să văd cireşii înfloriţi în Tokyo, dar cumva de fiecare dată au intervenit alte lucruri de vizitat sau de făcut. Este în continuare pe lista de locuri de văzut, cred că la primăvară.

Răzvan Pascu: Top 10 răspunsuri

  1. Cel mai interesant loc din afara Europei: China
  2. Cel mai frumos oraş european: Barcelona
  3. Cel mai interesant obiectiv turistic: Machu Picchu
  4. Un loc în care ai putea locui: Londra
  5. O destinaţie recomandată cuplurilor tinere: Zanzibar
  6. O destinaţie recomandată românilor cu buget redus: Intercontinental – ThailandaCambodgiaVietnam, European -Grecia
  7. Un loc în care nu te-ai mai întoarce: oraşul Ica, Peru
  8. Cel mai frumos loc din România: Transilvania
  9. Cel mai frumos peisaj: Fundata, judeţul Braşov
  10. Un loc cu oameni minunaţi: Cambodgia

 

 Vă recomand să citiţi blog-ul lui Răzvan sau să îl urmăriţi pe Facebook pentru că veţi afla lucruri interesante şi utile pentru vacanţele voastre.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.