Interviul săptămânii: Ana-Maria Caia

Interviul săptămânii: Ana-Maria Caia
 
 

Deoarece vrem să-ţi prezentăm şi mai multe oportunităţi de vacanţă şi să ne asigurăm că, oriunde ajungi, ai cele mai bune sfaturi turistice la îndemână, ţi-am pregătit o serie de interviuri săptămânale cu bloggeri de turism din România. 

Ana-Maria Caia ne povesteşte despre călătoriile sale şi ne oferă şi câteva sfaturi numai bune pentru o vacanţă perfectă!

Cine este Ana-Maria Caia şi de unde ideea pentru blog?

Sunt producător de televiziune şi om de comunicare. Scriu de la 3 ani şi jumătate şi nu m-am potolit încă. Mi-am făcut blogul, iniţial, să adun pe el articole publicate în reviste. De aia se numeşte şi Depozit. Când am văzut că am câteva mii de cititori într-o săptămână, am început să scriu special pentru blog. Într-un an şi ceva a devenit o creatură destul de pretenţioasă, care-mi mănâncă ceva timp şi-mi aduce satisfacţii pe măsură. Mai multe despre mine găsiţi aici.

Ana-Maria Caia

La secţiunea travel ai o serie de articole numite Test de călător. De unde această idee şi cum răspund cititorii tăi la testele tale? Laughing

Aia e o jucărie pentru că pe mine mă distrează testele de geografie şi călătorii. Cititorii mei sunt mai deştepţi ca ai lor, ca să parafrazez o vorbă veche dintr-o revistă de umor, aşa că răspund bine la teste.

Ai scris şi despre obiectivele turistice pe care le-ai ratat. Care a fost cel-mai-cel obiectiv de acest fel? Te-ai întoarce în acel loc?

Marea mea ratare, aia după care îmi plânge inima este Galeria Palatină din Palatul Pitti, Florenţa. Probabil că o să corectez asta în curând.

Ana-Maria Caia

Din seria Spune-mi cum călătoreşti ca să-ţi spun cine eşti, în care descrii diferitele tipuri de turişti... tu ce fel de turist eşti?

Bulimic, disperat să vadă tot. Dispus să nu doarmă noaptea ca să se mai plimbe pe o stradă frumoasă. Curios în mod exagerat, care se tot abate de la traseele clasice. Îndrăgostit de confort: hoteluri fermecătoare, restaurante cu ştaif. Gata oricând să iasă din regulile civilizaţiei din care vine: mănânc din pieţe, de pe stradă, intru în casele oamenilor, cutreier sate ciudate, mă îmbrac cu haine de împrumut de la localnici. Vicios, călătoriile sunt aproape viciu pentru mine.

Ana-Maria Caia

Ce destinaţii internaţionale recomanzi pentru această vară?

Plajă în Capul Verde sau Liban. Vinuri şi mâncare în Toscana. Fierbinţeală la Londra. Shopping şi surf la Lisabona.

Dar destinaţii româneşti?

Satele din Sibiu. Bisericile de piatră din Haţeg. Vinuri în Prahova. Mănăstirile din Neamţ şi Bucovina. Bucureştiul.

Ce schimbări ai vrea să vezi în turismul din România? Ce le-ai recomanda oamenilor pentru a-şi promova valorile turistice de lângă ei?

Aş vrea să văd o cârciumă bună în fiecare sat. Aş vrea să văd cum „ospitalitatea” de care crede românul că suferă e ceva pe bune şi se traduce în servicii turistice ireproşabile, nu în ţepe şi prostii. Aş vrea să văd o campanie bună făcută de statul român pentru promovarea turismului. Aş vrea să văd o campanie bună făcută de cei care funcţionează pe piaţa de turism. La nivel personal, noi toţi suntem ambasadori ai brandului turistic românesc. Dar asta nu înseamnă să le arătăm străinilor poze cu munţi frumoşi, ci să ne comportăm ca nişte oameni cumsecade oriunde am fi.

Ana-Maria Caia

Care sunt planurile tale de viitor, atât pentru călătorii, cât şi pentru blog?

Aş vrea să plec într-o vacanţă, nu într-o călătorie în care să muncesc Smile. Oriunde. În câteva săptămâni voi face o emisiune de radio despre călătorii. Anul acesta plănuiesc să deschid o afacere legată de turism şi să încep producţia unui proiect tv pe această temă. Pe blog îmi doresc mulţi cititori. Şi mulţumiţi/încântaţi de ce scriu.

Ana-Maria Caia

Top 10 răspunsuri pe scurt:

1. Cel mai interesant loc din România: Mănăstirea Neamţ, cu pădurile ei şi dealurile ei pline de flori primăvara, locul naşterii mele
2. Cel mai frumos oraş european: Florenţa (obiectiv), Londra (subiectiv)
3. Cel mai interesant obiectiv turistic: British Museum - dacă dispărem cu totul ca specie, ce se află acolo ne poate spune povestea destul de bine
4. Un loc unde ai putea locui: oriunde, absolut oriunde în afară de ţări cu dictatură
5. O destinaţie recomandată tinerilor: Thailanda
6. O destinaţie recomandată pentru buget redus: oraşul în care locuieşti, de obicei cea mai neglijată destinaţie turistică
7. Un loc unde te-ai întoarce: peste tot unde am fost. Mai ales în Cambodgia şi Israel
8. Cel mai frumos loc vizitat vreodată: sud-estul Turciei, aşa-zisul Kurdistan
9. Cel mai frumos peisaj: Annapurna, Himalaya, Nepal
10. Un loc cu oameni minunaţi: Liban pentru că trebuie să fie unul. Oamenii minunaţi populează întregul glob pământesc.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers