Insula Krk: destinaţia pentru o vacanţă altfel

Insula Krk: destinaţia pentru o vacanţă altfel
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, admirăm Insula Krk, cu ajutorul imaginilor trimise de Ilie Silviu Alexandru din vacanţele lui.

Krk este una dintre insulele croate perfecte pentru vacanţa de vară. Drumul este destul de lung aproximativ 1200 km, dar o parte din el se face pe autostradă (în Croaţia şi o parte din Serbia), deci nu este chiar aşa obositor.

Krk, ca restul oraşelor de pe insulă, sunt oraşe destul de vechi. Piesaje frumoase, linişte şi foarte multă civilizaţie se găseşte pe această insula. Tot pe insula Krk se afla şi oraşul Punat care este renumit pentru zona viticolă şi vinurile de o calitate superioară.

De pe insula Krk am făcut o croazieră de o zi pe Insula Rab. Rab este un oraş vechi cu un turn înalt, de unde se poate vedea panorama oraşului. Din păcate ghidul croazierei vorbea doar germană, croată şi italiană aşa că prea multe informaţii nu am reuşit să primim. Noi eram singurul grup care nu cunoaştea aceste 3 limbi.

Din oraşul Punat se poate ajunge pe insula cu mănăstire Kosljun. O oază de linişte, insula este ca un parc plin de iarbă şi pomi. Din Krk se poate ajunge în Veneţia, Italia. Fie printr-o croazieră, fie cu maşina personală. În drum spre România am oprit şi la Parcul naţional Plitvice, un loc unic plin de lacuri cu apă cristalină cum numai în poze editate se poate vedea. Foarte multe cascade de diverse mărimi. Plimbarea se poate face pe jos, dar am înţeles că durează aproape 2 zile să se străbată tot parcul (o informaţie auzită la cineva) sau cu un camionaş apoi traversarea unui lac cu vaporaşul. Aproximativ 6 ore durează această plimbare.

Recomand insula Krk, Croaţia deoarece este ceva diferit de Grecia / Bulgaria / Turcia. Se plătesc taxe la intrare pe autostradă în Serbia, Croaţia şi Italia. La intrare pe insula Krk se plăteşte taxa de pod. 

Poze deosebite din Insula Krk

Fotografii de Ilie Silviu Alexandru

Mulţumim pentru pozele deosebite din Krk!

Dacă vrei şi tu să ajuţi comunitatea Ghiduri Turistice cu informaţii utile şi poze din vacanţa ta, atunci aşteptăm un email cu fotografii şi cu povestea ta pe info@ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers