India - o simfonie de culori, arome și contradicții

India - o simfonie de culori, arome și contradicții
 
 
 

India este una dintre cele mai fascinante țări din lume, ce vibrează cu un amestec de oameni, tradiții și peisaje. O călătorie prin această națiune impresionantă îți va rămâne în memorie mult timp după ce îi vei părăsi străzile aglomerate și piscurile amețitoare.

Mare cât un continent, India este o lume unică ce se întinde de la vârfurile înghețate ale gigantului Himalaya până la pădurile tropicale din Kerala, iar granițele sale infinite cuprind o varietate uriașă de panorame, etnii și culturi. Nu trebuie decât să faci o plimbare prin oricare oraș, pentru a descoperi latura eclectică a Indiei. Oameni de toate religiile locuiesc în aceste metropole prăfuite, în timp ce templele mistice găzduiesc ritualuri care au dăinuit de pe vremea faraonilor egipteni.

În orașele imense precum Mumbai, Calcutta sau New Delhi contradicțiile sunt pe cât de mari, pe atât de surprinzătoare. Cei care ajung pentru prima dată în India vor fi șocați de diferențele între caste, între centrele sclipitoare și mahalalele uriașe de la marginile orașelor.

India – între consumerism și tradiții vechi de milenii

De când și-a câștigat independența de Imperiul Britanic în 1947, India s-a transformat rapid ajungând astăzi un paradis al consumerismului și a doua mare producătoare de software din lume. Totuși, asta nu înseamnă că tradițiile sale fascinante nu au dăinuit. Festivaluri colorate vechi de milenii, temple și moschei frumos decorate, realizate cu mult înainte ca Taj Mahal-ul să fie doar un plan, amintesc de modul de viață de odinioară. Chiar și natura a fost generoasă cu această națiune. Multitudinea de peisaje incredibile surprind chiar și cel mai experimentat turist, indiferent că ajunge pe vârfurile amețitoare din nord sau pe plajele fierbinți din Goa.

Totuși, în ciuda juxtapunerilor uriașe și a paradoxurilor greu de înțeles, India rămâne una dintre cele mai fascinante și surprinzătoare destinații. Bazarele aglomerate, muzica “filmi” care răsună de peste tot, amestecul de arome de condimente, praf și carburanți ce pare să dăinuiască în orice aglomerare urbană te va vrăji din momentul în care pășești pe acest tărâm de basm.

Indiferent că te îndrăgostești sau nu de toate aceste locuri minunate, un lucru este sigur – India va schimba modul în care vezi lumea!

Descoperă locurile magice din India în galeria de mai jos:

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.