In memoriam Camoes. 10 iunie – Ziua Naţională a Portugaliei

In memoriam Camoes. 10 iunie – Ziua Naţională a Portugaliei
 
 
 

10 iunie este o zi extrem de importantă pentru Portugalia. Întreaga suflare a ţării sărbătoreşte Ziua Naţională a Portugaliei. Turiştii care călătoresc în Portugalia în această perioadă vor avea surprinza să aibă parte de numeroase evenimente şi manifestări culturale prilejuite de marcarea sărbătorii naţionale. Din programul manifestărilor organizate în 10 iunie în Portugalia fac parte parade militare, expoziţii, concerte şi alte manifestări culturale pline de culoare. Evenimentele oficiale au loc în fiecare an într-o altă localitate, care este desemnată de preşedintele ţării.

O zi cu dublă semnificaţie

Două evenimente importante din istoria Portugaliei sunt strâns legate de data de 10 iunie. În 1578, ţara se confruntă cu Criza Succesorală Portugheză, ca urmare a decesului regelui Sebastian I al Portugaliei. Regele nu avea un moştenitor şi astfel au fost iscate conflicte şi momente tensionate între aspiranţii la tronul ţării. Doi ani mai târziu, în 10 iunie, moare cel mai mare poet al Portugaliei, Luís Vaz de Camoes, ale cărui opere sunt comparate ca valoare cu cele ale lui Shakespeare, Homer şi Dante.

Portugalia este o ţară extrem de frumoasă şi o destinaţie turistică ce nu ar trebui să lipsească de pe lista oricărui iubitor de călătorii. Indiferent de sezon, Portugalia este o ţară care are multe de oferit. Cele mai populare destinaţii din Portugalia sunt staţiunile Algarve, Lagos, Madeira şi capitala Lisabona. Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri imagini impresionante din Portugalia.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.