In memoriam Camoes. 10 iunie – Ziua Naţională a Portugaliei

In memoriam Camoes. 10 iunie – Ziua Naţională a Portugaliei
 
 

10 iunie este o zi extrem de importantă pentru Portugalia. Întreaga suflare a ţării sărbătoreşte Ziua Naţională a Portugaliei. Turiştii care călătoresc în Portugalia în această perioadă vor avea surprinza să aibă parte de numeroase evenimente şi manifestări culturale prilejuite de marcarea sărbătorii naţionale. Din programul manifestărilor organizate în 10 iunie în Portugalia fac parte parade militare, expoziţii, concerte şi alte manifestări culturale pline de culoare. Evenimentele oficiale au loc în fiecare an într-o altă localitate, care este desemnată de preşedintele ţării.

O zi cu dublă semnificaţie

Două evenimente importante din istoria Portugaliei sunt strâns legate de data de 10 iunie. În 1578, ţara se confruntă cu Criza Succesorală Portugheză, ca urmare a decesului regelui Sebastian I al Portugaliei. Regele nu avea un moştenitor şi astfel au fost iscate conflicte şi momente tensionate între aspiranţii la tronul ţării. Doi ani mai târziu, în 10 iunie, moare cel mai mare poet al Portugaliei, Luís Vaz de Camoes, ale cărui opere sunt comparate ca valoare cu cele ale lui Shakespeare, Homer şi Dante.

Portugalia este o ţară extrem de frumoasă şi o destinaţie turistică ce nu ar trebui să lipsească de pe lista oricărui iubitor de călătorii. Indiferent de sezon, Portugalia este o ţară care are multe de oferit. Cele mai populare destinaţii din Portugalia sunt staţiunile Algarve, Lagos, Madeira şi capitala Lisabona. Intră în galeria foto de mai jos ca să admiri imagini impresionante din Portugalia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers