În căutarea zânelor la Castelul de Lut de lângă Sibiu

În căutarea zânelor la Castelul de Lut de lângă Sibiu
 
 

Castelul de Lut din Valea Zânelor este una dintre cele mai noi și fascinante atracții turistice din România, așa că trebuia să-l trec și eu rapid pe lista mea de locuri vizitate. Așadar, am pornit la drum în căutarea de zâne și locuri desprinse din basme, la nici 50 de kilometri de Sibiu.

Drumul până la Castelul de Lut este foarte simplu de parcurs. După ce ai trecut de Sibiu (asta dacă vii din vestul țării), continui pe drumul E68 ce leagă Sibiul de Făgăraș, până în dreptul localității Porumbacu de Jos, unde faci dreapta spre... Porumbacu de Sus. Șoseaua șerpuiește printre câmpuri colorate și căsuțe fermecătoare până când ajungi chiar în dreptul Castelului de Lut. Formele unduite ale acoperișului pe fundalul uimitor al Munților Făgăraș mi-au sărit imediat în ochi.

Castelul de Lut - Valea Zanelor

Deși Castelul de Lut din Valea Zânelor urmează să fie un spațiu de cazare pentru iubitorii de natură și frumos, deocamdată clădirea este încă în construcție, dar asta nu înseamnă că nu o poți vizita. Intrarea costă 5 lei și de îndată ce pășești pe aleea pietruită și vezi Castelul de Lut, mărginit de zeci de flori colorate, ai impresia că ai ajuns într-un tărâm de basm.

Citește și: Destinație de weekend: Castelul de Lut din Valea Zânelor, județul Sibiu

Castelul de Lut din Valea Zânelor, un loc de poveste

Castelul de Lut - Valea Zanelor

După ce am admirat sute de imagini cu acest castel, eram convinsă că voi ajunge în fața unei clădiri impunătoare, dar am fost surprinsă să descopăr că acest Castel de Lut este ceva mai mic. Totuși, farmecul acestui loc este incontestabil.

Dacă vrei să petreci o zi întreagă la Castelul de Lut, trebuie să ții seama de faptul că nu poți vizita decât o singură încăpere și cele două turnuri. Dar, în curtea castelului, pe malul unui râu, este amenajată o mică terasă cu diferite bănci și scaune unde te poți delecta cu o băutură în timp ce admiri frumusețea castelului și a panoramelor din jur.

Castelul de Lut - Valea Zanelor

La prima vedere, arhitectura cel puțin neobișnuită a Castelului de Lut pare să face notă discordantă cu peisajul tipic rural din jur, dar pe măsură ce îl studiezi, îți dai seama că materialele naturale din care este făcută simpatica construcție se potrivesc perfect în acest context.

Așadar, îți recomand cu căldură să vizitezi acest loc de poveste. Să te relaxezi pe malul râului, unde poți zări în îndepărtare piscurile uriașe ale munților Făgăraș, să te plimbi alene pe lângă castel pentru a observa toate detaliile care fac din această clădire ceva deosebit și neapărat să urci măcar într-unul dintre turnuri pentru a admira zona de o frumusețe năucitoare. Cu siguranță nu vei regreta!

Iar dacă nu mă crezi pe cuvânt, iată cât este de frumos Castelul de Lut din Valea Zânelor!

Tu ai vizitat Castelul de Lut din Valea Zânelor? Povestește-ne cum a fost!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers