În căutarea celui mai frumos apus în Polignano a Mare

În căutarea celui mai frumos apus în Polignano a Mare
 
 
 

Polignano a Mare este un orășel care a rămas în amintirea noastră ca destinația cu cel mai frumos apus și una dintre mai impresionante plaje. Poți găsi această stațiune la jumătate de oră de mers cu trenul de Bari, în sudul Italiei. Este o stațiune tipic italienească, cu un farmec aparte. Orășelul pescăresc se află pe stâncile ascuțite de care se izbesc valurile înspumate ale Adriaticii.

Centrul vechi este precum platoul de filmare al unui film italienesc romantic. Aici se află străduțe înguste, piețe agitate și terase la care se relaxează turiștii, scări vechi, balcoane cu priveliști și clădiri vintage de poveste. Este un loc de care te cucerește fără să spună nici măcar două vorbe.

Polignano a Mare - un tablou de vacanță

Principala atracție este plaja joasă, păzită de stânci solide în stânga și în dreapta, pe care stau cocoțate casele localnicilor. Oare cum ar fi viața daca ai sta aici? Pentru a ajunge la plajă trebuie să traversezi centrul, podul din piatră absolut impresionant și să cobori pe scări spre acest locșor minunat. Plaja are un aer special pentru că este ca o adâncitură în inima malului, protejată de stâncile mărețe.

O plimbare pe faleza înaltă, la malul mării, este precum o incursiune într-unul dintre cele mai frumoase vise ale tale. Imaginează-ți apa albastră cu valuri line, soarele cu lumină caldă care se pregătește să apună și balcoanele italienești, cu rufe la uscat, unde ai vrea să savurezi un pahar de vin parcă toată viața. Un peisaj pe care mintea îl va picta poate toată viața.

O altă atracție a zonei este restaurantul Grotta Palazzesese, unul dintre restaurantele lumii cu cea mai frumoasă priveliște asupra mării. Înainte de a te gândi să cinezi aici, trebuie să știi că vei plăti ori un meniu fix în jur de 100 euro de persoană, ori trei feluri de mâncare la alegere de aproximativ aceeași sumă. Ai nevoie de rezervare în prealabil și se ajunge destul de greu la acest restaurant sculptat în piatră, dar priveliștea merită.

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloBari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italieneascăGhidul meu turistic pentru Roma: cele mai importante 14 obiective turistice.

Imaginează-ți că ești aici: 

Care este cel mai frumos orășel din sudul Italiei pe care tu l-ai vizitat?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.