Imperfect Lines - un film românesc de aventură pe schiuri

Imperfect Lines - un film românesc de aventură pe schiuri
 
 

Chiar dacă trăim într-o epocă în care o cifră cu şase zerouri nu mai surprinde pe nimeni atunci când vine vorba de producţia unui film, trei români doresc să creeze acest lucru, printr-un calup de filme de aventură pe schiuri, care au surprins un public larg, atât din România, cât şi din străinătate. Nu au vânat niciun fel de loc cu zăpada proaspătă din Alaska, nu au escaladat nici pârtiile din Austria, Elveţia sau Italia, ci pur şi simplu s-au filmat în timp ce explorau câteva locuri ideale pentru schi din ţara noastră, atât locuri  special amenajate, cât şi locuri în afara pârtiilor.

Am povestit un pic despre acest proiect original şi care mi-a plăcut de la început cu Ion Trandafir, unul dintre protagoniştii filmului "Imperfect Lines".

De unde a apărut ideea filmului "Imperfect lines" ?

Nu am căutat niciodată locuri cu zăpadă proaspătă, pante ca în Alaska sau linii perfecte din punct de vedere al esteticii în freeriding... pur şi simplu ne-am filmat pe noi în timp ce schiam, pe toate felurile de zăpadă, atât pe pârtie, cât şi în afara ei.

Povesteşte-mi un pic despre voi. Cine sunteţi voi şi ce faceţi?

Suntem trei prieteni pasionaţi de aventură, care suntem şi riderii principali. Împreună cu cei doi: Mihai Staicu şi Sorin Părău explorăm diferite locuri din ţară cu schiurile, atât pe stâncăraie, cât și prin câteva locuri cu ceva back country mai non-conformist. În fiecare locaţie avem cu noi un guest rider care ne prezintă cele mai bune cinci linii din zonă şi atât.

Ce reprezintă proiectul "Imperfect Lines"? Cum l-aţi gândit ?

Este un proiect ce se axează pe lansarea regulată pe reţelele de socializare a unor video-uri şi teasere cu noi, iar în fiecare an la sfârşitul lunii aprilie lansăm un film. Filmul de anul acesta se numeşte "Imperfect Lines" şi cuprinde calupuri de aproximativ 30 secunde, cu cele mai bune momente ale noastre, filmuleţele care au făcut cele mai multe viziualizări.

Ce o să conţină efectiv filmul “Imperfect Lines”?

Este un film cu mai multe direcţii şi sperăm ca tocmai diversitatea materialului să atragă. Începe cu o ieşire de 48 de ore spre munte (cu plecare din Bucuresti), după care urmează o aventură de schi în Bucegi. Toate imaginile au o calitate tehnică ridicată, iar distribuţia conţine cele mai cunoscute nume din freeskiul românesc.

Se continuă cu parcurgerea unor linii mixte de backcountry skiing şi de pârtie filmate în trei staţiuni româneşti cu potential freeride, după care urmează o coborâre din vârful Moldoveanul în timpul nopţii, parcurgerea unor linii celebre din Făgăraş şi Bucegi, câteva segmente de schi de aventură originale, traversarea Bucegilor de la Vest la Est şi multe altele.

Este acest film o premieră în România?

Nu. Echipa noastra a mai lansat un film în 2009 - "Slopes no more şi unul în 2010 - "Global freezing". Şi nişte prieteni de-ai noştrii din Sibiu au avut câteva producţii deosebite, însă toate cele enumerate sunt filme făcute cu bugete foarte mici.

Vă doresc pârtii cu zăpadă cât mai bună şi aştept să văd filmul final Laughing


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers