Imagini impresionante din Cazanele Dunării – GALERIE FOTO

Imagini impresionante din Cazanele Dunării – GALERIE FOTO
 
 

Dunăre, Dunăre, drum fără pulbere. Marele fluviu al Europei a fost şi va rămâne sursă de inspiraţie pentru poeţi, compozitori, pictori şi fotografi. Firul albastru de apă care ţâşneşte din Munţii Pădurea Neagră, Germania, străbate zece ţări şi patru capitale. Dunărea este singurul fluviu din Europa care curge de la est la vest, iar pe malurile sale s-au dezvoltat de-a lungul secolelor civilizaţii milenare.

Dunărea este un curs de apă deosebit. Napoleon numea acest fluviu "regele râurilor europene", dar ceea ce face special acest curs de apă sunt locurile prin care trece. De departe cea mai frumoasă porţiune de pe cursul Dunării este zona defileului – cel mai lung din Europa (134 km). Dunărea intră în ţară la Baziaş, judeţul Caraş-Severin şi atunci când firul de apă începe să şerpuiască printre stâncile Munţilor Carpaţi, vei şti că ai ajuns în sectorul numit Cazanele Dunării

Cazanele Dunării, locul unde Dunărea mângâie stâncile

Cazanele Dunării sunt un sector din defileul fluviului care măsoară aproximativ 9 kilometri. Aici, firul Dunării se îngustează până la 230 de metri, iar navigaţia devine dificilă. Această porţiune a fost şi principalul motiv pentru care au fost construit barajul Porţile de Fier I. În trecut, doar cei mai temerari dintre navigatori se încumetau cu plutele prin apele învolburate din Cazanele Dunării. În prezent, această zonă este una dintre cele mai vizitate de turiştii din vestul ţării.

Decebalus Rex

Fotografie realizată de Horia Goliciu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazanele Mari se întind pe o porţiunea cuprinsă între masivele Ciucaru Mare şi Veliki Strbac (Serbia) şi măsoară 4 kilometri. În aval, Cazanele Mici oferă privelişti şi mai pitoreşti, ape mai învolburate, toate srăjuite de statuia lui Decebalus Rex, cea mai mare scultpură în piată din Europa (55 metri). Frumuseţea acestor locuri a fost surprinsă de fotograful Horia Goliciu. Descoperă unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară!

Tu ai vizitat Cazanele Dunării?

Citește și Cazanele Dunării. Traseul Ecoturistic Ciucaru MareTurist la mine acasă. Cazanele Dunării, locul în care inevitabil te vei reîntoarceChipul lui Decebal – cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers