Imagini absolut superbe cu temple, domuri şi catedrale din întreaga lume – Partea întâi

Imagini absolut superbe cu temple, domuri şi catedrale din întreaga lume – Partea întâi
 
 

Fiecare mare metropolă a lumii se mândreşte cu atracţiile sale turistice. Catedralele, bisericile, templele şi domurile nu lipsesc de pe lista cu obiective turistice a oricărui mare oraş din Europa sau de pe alt continent. Construite în urmă cu multe secole sau proiecte ale arhitecţilor contemporani, aceste edificii impresionează prin grandoare şi detalii arhitecturale, iar pentru realizarea şi finalizarea acestora a fost nevoie de zeci sau chiar sute de ani.

Marile catedrale, domuri şi temple sunt unice, pot fi considerate adevărate capodopere arhitecturale şi atrag anual milioane de turişti din întreaga lume. Admiră mai jos cele mai impresionante domuri, temple şi catedrale din lume.

Domul din Milano, Italia

Domul din Milano

Domul din Milano este cea mai mare catedrală din lume construită în stil gotic şi a doua catedrală de rit catolic ca mărime de pe Terra. Construcţia Domului din Milano a durat timp de 6 secole.

Paro Taktsang, Paro Valley, Bhutan

Paro Taktsang

Acest loc de rugăciune budist este construit pe marginea unei prăpăstii, la o înalţime de peste 3.100 de metri. Legenda locală spune că cel care a pus piatra de temelie a acestui loc sacru a ajuns pe munte călare pe un tigru, iar Taktsang poate fi tradus ca şi cuibul tigrului.

Moscheea Sheikh Zayed, Abu Dhabi, EAU

Moscheea Sheikh Zayed

Moscheea Sheikh Zayed poate adăposti simultan peste 40.000 de credincioşi islamici. Construcţia este impresionantă şi are 82 de domuri şi o mie de coloane, toate decorate cu marmură albă şi alte pietre semipreţioase. Moscheea Sheikh Zayed adăposteşte şi cel mai mare covor din lume, realizat de mâna omului.

Catedrala Hallgrimskirkja din Reykjavik, Islanda

Catedrala Hallgrimskirkja

Catedrala luterana Hallgrimskirkja este cea mai mare biserică din Islanda şi a şasea cea mai înaltă clădire din ţară. Catedrala Hallgrimskirkja a fost ridicată în centrul capitalei Reykjavik şi poate fi văzută din orice colţ al oraşului.

Templul Lotus, New Delhi, India

Templul Lotus

În cultura indiană floarea de lotus semnifică puritate şi pace. Templul Lotus din New Delhi este una dintre cele mai vizitate clădiri din lume.

Sanctuarul Las Lajas din Narino, Columbia

Las Lajas

Bazilica Las Lajas este construită în stil neogotic, la capătul unui pod înalt de aproximativ 40 de metri şi care traversează râul Guaitara. Sanctuarul de rit franciscan este păstorit de comunităţile de credincioşi din Columbia şi Ecuador, simbolizând pacea şi unitatea dintre cele două popoare sud-americane.

Capela Kamppi din Helsinki, Finlanda

Kamppi

Cunoscută şi sub denumirea de Capela Liniştei, acest lăcaş de cult a fost construit cu scopul de a deservi drept loc de reculegere pentru cei care îşi doresc un moment de linişte. În capelă nu au loc servicii religioase, ci găseşti doar un loc multă multă linişte, unde te poţi ascunde de agitaţia oraşului.

Templul Angkor Wat, Siam Reap, Cambodgia

Angkor Wat

Tradus ad literam, Angkor Wat semnifică "Oraşul Templelor". Complexul de temple este cel mai mare monument religios din lume şi se întinde pe o suprafaţă de peste 1.626.000 metri pătraţi. Iniţial, Angkor Wat a fost construit ca un templu hindus, ulterior fiind transformat în templu budist.

Mănăstirea Bled, Slovenia

Manastirea Bled

Acest lăcaş de cult de o frumuseţe deosebită este construit pe singura insulă din Slovenia. Petecul de pământ pe care se înalţă biserica este îmbrăţişat de apele lacului Bled, iar pentru a ajunge la lăcaşul de cult trebuie să urci 99 de scări.

Capela Academiei Americane Air Force One, SUA

Capela COlorado

Această construcţie unică este un exemplu a ceea ce înseamnă arhitectura modernistă. Capela a fost construită pentru a deservi drept loc de reculegere pentru mai multe religii, precum cea Protestantă, Catolică, Budistă şi Islamică.

Biserica Paoay din Ilocos Norte, Filipine

Biserica Paoay

Biserica Paoay este cel mai bun exemplu al răspândiri curentului spaniol în teritorile colonizate şi este clădirea ridicată în stil baroc cel mai bine conservată din Filipine.

Catedrala Metropolitană St. Patrick, Melbourne, Australia

Catedrala Melbourne

Catedrala Metropolitană St. Patrick din Melbourne este cel mai înalt lăcaş de cult din Australia.

Fotografii preluate de pe brightside.me. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ţie care dintre aceste capodopere arhitecturale ţi-ar plăcea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers