Imagini absolut superbe cu temple, domuri şi catedrale din întreaga lume – Partea a doua

Imagini absolut superbe cu temple, domuri şi catedrale din întreaga lume – Partea a doua
 
 

Marile catedrale, temple şi domuri din lume atrag anual mii de turişti şi adepţi ai religilor pe care le deservesc. Construcţia acestor capodopere arhitecturale a durat în unele cazuri secole întregi. Unele dintre acestea nu sunt finalizate nici în prezent, cum este cazul Catedralei Sagdrada Familia din Barcelona. Completăm lista catedralelor şi templelor impresionante din lume cu încă 13 construcţii grandioase. Admiră frumuseţea acestora în galeria foto de mai jos.

Biserica Verde, Buenos Aires, Argentina

Biserica Verde

Biserica de rit catolic mai este cunoscută şi sub denumirea de "Grădina cu Măsline" şi a devenit unul dintre cele mai interesante şi mai verzi lăcaşe de cult din lume datorită iederei care o acoperă aproape în totalitate.

Templul LDS din San Diego, California, SUA

Templul LDS

Exteriorul Templului LDS este realizat în totalitate din plăci de marmură, oferind construcţiei un aspect luminos şi strălucitor. Turiştii şi vizitatorii pot vedea templul doar din exterior, accesul în interior fiind interzis pentru aceştia.

Moscheea de Cristal din Kuala Terengganu, Malaezia

Moscheea de cristal

Această moschee este construită în Parcul civilizaţiei islamice, pe o insulă artificială. Întreaga structură este realizată din oţel, sticlă şi cristal.

Biserica reformată din Graaff-Reinet, Africa de Sud

Biserica reformata

Biserica reformată a fost construită în centrul oraşului şi este a patra clădirea cu destinaţia de lăcaş de cult ridicată în Graaff-Reinet. Biserica reformată este considerată cel mai bun exemplu de clădire construită în stil gotic din Africa de Sud.

Mănăstirea Taung Kalat, Myanmar

Taung Kalat

Această mănăstire budistă este construită la o altitudine de peste 700 de metri, în vârful Muntelui Popa. Ca să ajungi până la lăcaşul de cult trebuie să urci 777 de scări. La destinaţie, efortul îţi va fi răsplătit cu o privelişte panoramică impresionantă.

Catedrala Sf. Vasile din Moscova, Rusia

Catedrala sf Vasile

Catedrala din Moscova a fost construită în secolul al XVI-lea, la ordinul ţarului Ivan cel Groaznic, cu scopul de a marca victoria armatelor sale asupra teritorilor Kazan şi Astrakhan Khanates. Legendele spun că după finalizarea construcţiei, ţarul le-a scos ochii arhitectului şi constructorilor pentru a fi incapabili de a mai construi o asemenea capodoperă.

Biserica Borgund Stave din Laerdal, Norvegia

Biserica de lemn Norvegia

Despre perioada construcţiei Bisericii Borgund Stave, părerile sunt împărţite. Aceasta datează din perioada cuprinsă între 1180 şi 1250 şi este cea mai renumită biserică din lemn de pe teritoriul Norvegiei.

Wat Arun, Bangkok, Thailanda

Wat Arun

Denumirea Templului Arun derivă din numele zeului hindus al Soarelui care răsare, Aruna. Turnul principal al templului măsoară peste 90 de metri şi este în totalitate încrustat cu porţelan colorat.

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania

Sagrada Familia

Una dintre cele mai impresionante catedrale din Europa, Sagrada Familia, este opera arhitectului Antoni Gaudi. Construcţia sa a început în 1882 şi încă nu este finalizată. Se estimează că lucrările vor fi gata în 2026.

Biserica transparentă din Limburg, Belgia

Biserica transparenta

Acest lăcaş de cult inedit a fost finalizat în 2011. Biserica transparentă măsoară aproximativ 10 metri înălţime şi este construită din oţel. În funcţie de unghiul din care este privită, biserica pare transparentă sau masivă.

Hagia Sophia din Istanbul, Turcia

Hagia Sofia

Hagia Sophia a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, iar în prezent clădirea funcţionează ca şi muzeu.

Biserica Sf. Ana din Vilnius, Lituania

Biserica Sf Ana

Biserica Sf. Ana din Vilnius este cel mai bun exemplu arhitectural al goticului flamboaiant. Biserica este una dintre principalele atracţii turistice din Vilnius.

Templul Candi Prambanan din Java Centrală, Indonezia

Candi Prambanan

Prambanan este cel mai mare complex de temple hindi din Indonesia şi unul dintre cele mai mari din Asia de Sud. Clădirea principală măsoară aproximativ 47 de metri.

Fotografii preluate de pe brightside.me. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ţie care dintre aceste capodopere arhitecturale ţi-ar plăcea să vizitezi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers