Idei de destinaţii din România pentru Revelion 2013

Idei de destinaţii din România pentru Revelion 2013
 
 

La fiecare început de an îmi stabilesc anumite obiective, îmi construiesc vise noi, îmi organizez timpul în fel şi chip şi îmi propun obiective, pe care până în decembrie fie le materializez, fie am făcut măcar ceva în realizarea lor, cu excepţia unuia singur care nu-mi reuşesc să îl împlinesc la timp de câţiva ani: organizarea Revelionului. În aceeaşi situaţie cu mine este şi cercul meu de prieteni, din care an de an răsare câte unu’ care spune: EU mă voi ocupa la anu! Imediat se adună aproape de 10 ani de când povestea se repetă şi nimic... adevărată vorba: "Cine se aseamănă se adună!"

De aici se trage şi faptul că majoritatea Revelioanelor noastre le-am petrecut în România, la fel cum va fi anul acesta. În ultimii ani am fost în judeţul Harghita, zona Sibiului şi Retezat. Sperăm ca anul acesta să găsim ceva interesant... în zona Maramureşului.

Căutând după oferte mi-a venit idea să fac acest articol. Nu este un articol cu sfaturi ci este un articol despre locaţii, care mi-au plăcut şi care par a fi o idee bună ca şi destinaţie de Revelion.

Revelion la Stâna de Vale

Stana de Vale

Sursă imagine

Dacă îţi plac sporturile de iarnă, Stâna de Vale este un loc ideal. Sunt şanse mari ca de Revelion să găseşti zăpadă pentru că este o zonă renumită pentru precipitaţii abundente, iar media stratului de zăpadă este de aproximativ 90 de centimetri.  Atracţiile din zonă sunt diverse, începând cu pârtia de schi care este dotată cu teleschi, peste 16 trasee montane, numeroase cascade şi peşteri.

Principalele atracţii din zonă sunt Cascasa Iadolina, Izvorul Muntelui şi  Săritoarea Bohodei, cea mai mare cascadă din Romania cu ai ei 96 de metri. Nu este departe nici Peştera Meziad şi Peştera Urşilor.

La capitolul cazare nu trebuie să-ţi faci griji dacă dai câteva telefoane din timp (adică acum!), pentru că sunt foarte multe pensiuni şi hoteluri în zonă. Preţurile sunt accesibile, se modelează pentru orice buzunar şi pe lângă asta există şi numeroase oferte care mai de care mai atractive. De exemplu:

Revelion la Băile Felix

Baile Felix

Sursa imagine

Băile Felix găzduieşte unele dintre cele mai renumite centre de spa din lume. Chiar dacă mulţi caracterizează locul ca fiind o "epavă", să ştii că în preajma sărbătorilor de iarnă staţiunea este foarte populată, mai mult, chiar aglomerată. Multe din aceste centre au fost renovate, iar odată cu această schimbare zona a fost împânzită de construcţii noi care oferă numeroase locuri de cazare.

Mulţi vor spune că nu sunt aceleaşi condiţii ca în Budapesta sau orice alt sătuc din Ungaria. Adevărat, dar nici preţurile nu se compară, iar atmosfera de Revelion Românesc este incomparabilă. Putem critica la români orice capitol, mai puţin faptul că nu ştiu să se distreze!

Ofertele de cazare în acest loc sunt la fel de tentante ca şi la Stâna de Vale, de exemplu:

Revelion în Munţii Făgăraş

Muntii Fagaras

Dacă îţi place să schiezi, să te dai cu snowboard-ul sau cu sania, îţi recomand Munţii Făgăraş. Aici ai parte de privelişti uimitoare şi de o mulţime de alte atracţii turistice... zeci de lacuri, cascade, biserici şi mănăstiri vechi de peste 1.000 de ani şi multe altele aşteaptă să fie explorate. O posibilitate de aţi petrece Revelionul în zonă este prin preajma oraşului Sibiu. Aici găseşti mai multe localităţi înconjurate de un peisaj mirific, care pun la dispoziţie o mulţime de posibilităţi de cazare, de la pensiuni şi vile până la case particulare.

Îţi recomand localitatea Cârţişoara, aflată pe şoseaua Sibiu - Braşov, chiar pe itinerariul transfăgărăşanului. Este aproape de mai multe pârtii de schi, care oferă şi locuri special amenajate pentru săniuş, există terenuri de fotbal, tenis şi volei acoperite şi dotate cu nocturnă, locuri unde poţi practica tirul, unde poţi învăţa să călăreşti, iar dacă îţi place să te aventurezi, ai câteva zeci de trasee montane de urmat.

Dacă te hotărăşti pe acest loc nici nu se pune în discuţie să alegi alt loc decât Casa Moşului, care îţi pune la dispoziţie o parte din activităţile de mai sus. Am citit pe site că îşi aşteaptă turiştii "la gura şemineului cu poveşti şi voie bună pentru un început de an minunat". Mâncarea servită este din recolta proprie la fel şi vinul casei alb/rosu, pălinca, afinata şi vişinata.

Pensiunea se închiriază pentru 11 persoane (maxim 15) pentru 4 nopţi. Pentru detalii privind preţul îl puteţi contacta direct pe... "moşu’ Smile".

Revelion în Maramureş

 Maramures

Sunt convins că despre Maramureş nu trebuie să vă povestesc prea multe (dar o voi face după ce mă întorc din vacanţa de iarnă de acolo). Ştiţi foarte bine că este una din cele mai frumoase zone de la noi din ţară şi una din cele mai căutate în sezonul estival.

Cea mai cunoscută staţiune din zonă este Cavnic, situată la poalele Munţilor Gutâi, la o altitudine între 550 si 1100 de metri.  Este o zonă căutată de iubitorii de sporturi de iarnă, mai ales că pune la dispoziţie un total de 6 kilometri de pârtii dotate cu transport pe cablu modern. Acestea pornesc de la o altitudine de 950 de metri şi sunt pe diferite nivele de dificultate, de la cele pentru începători până la cele negre dedicate avansaţilor. În zonă sunt o mulţime de locuri de cazare la preţuri pentru toate buzunarele şi dotări excelente.

Un exemplu ar fi Hotelul Roata de 3 stele care de Revelion oferă cazare pentru 5 nopţi cu demipensiune şi masă de Revelion la preţul de 1199 lei / persoană oferit de agenţia de turism Europa Travel

Revelion în Transilvania

Sursă imagine

O altă zonă demnă de luat în calcul este cea a Braşovului şi aici m-aş opri la Bran. Deşi majoritatea dintre noi când auzim de Bran ne gândim la Castelul Bran, trebuie să şti că zona este împânzită de atracţii turistice importante, precum Munţii Bucegi, Piatra Craiului, Cetatea Râşnov, Cheile Moeciului sau chiar oraşul Braşov.

La capitolul posibilităţi de cazare gama este destul de variată, începând de la pensiuni şi hoteluri până la vile de lux. Aş dori să menţionez în mod special Satul de vacanta Club Vila Bran, un complex care se întinde pe 60.000 de mp şi oferă o bază diversificată de agrement pentru toate vârstele.

De Revelion un sejur de 3 nopţi costă 244 euro / persoană, ofertă ce o găseşti la agenţia Booktravel.

Tare aş vrea să ştiu voi prin ce zone din România aţi mai fost de Revelion şi pe care le recomandaţi cu drag. Desigur, sunt curios şi dacă aţi decis deja unde petreceţi Revelionul. Cât mai multe idei şi păreri cu atât mai bine. Fiţi o sursă de inspiraţie pentru cei care se organizează şi decid mai greu.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers