Iaşi - cel mai frumos oraș din România

Iaşi - cel mai frumos oraș din România
 
 

Iaşi este oraşul în care acum mulţi ani s-a înfăptuit Unirea Mică. Suntem foarte norocoşi să avem un astfel de oraş pe teritoriul ţării noastre: unul nou, dar şi unul care insuflă atât de multă istorie, în acelaşi timp.

Drumul spre Iaşi nu a fost uşor: nu a fost neapărat greu, dar este lung. Am făcut 6 ore. Când am ajuns acolo, câţiva prieteni de familie (care s-au oferit să ne arate împrejurimile) ne-au cazat la cămin. Aşadar, nu a fost foarte luxos, însă foarte amuzant şi distractiv, şi acest lucru a fost foarte important. Este lucrul pe care îl vom ţine minte.

Obiective turistice în Iași

Primul obiectiv turistic pe care l-am vizitat în acea dimineaţă a fost Parcul Copou, unde am putut observă multe statui ale scriitorilor români care au trăit în Iaşi. Totul culminează cu Teiul lui Eminescu, în faţă căruia estec scrisă poezia Dorinţa, a poetului.

Iași

Parc Iasi

Detaliu Iasi

După o scurtă şi liniştitoare plimbare prin parc, am ajuns la Palatul Unirii, ultima reşedinţa oficială a lui Alexandru Ioan Cuza, dar şi locul unde au fost semnate actul de înfăptuire a Unirii.

După o scurtă lecţie de istorie, iar la drum. De dată această maşină ne-a purtat spre Grădina Botanică unde am văzut diferite specii de plante, din întreagă lume. Aici m-a impresionat o anumită plantă carnivoră (Mimoză Pudică), această fiind sesibila la mişcare.

Iasi

Ultima oprire din turul nostru a fost Bojdeuca lui Ion Creangă. În timpul în care a locuit aici, scriitorul l-a cunoscut pe Eminescu şi au devenit foarte buni prieteni.

Am rămas îndrăgostită de Iași, pe care îl consider cel mai frumos oraş din România. Aşa de mult mi-a plăcut încât mi-am propus să îl vizitez din nou, cât de repede posibi.

Iasi

Iasi


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers