I left my heart in... Lefkada

I left my heart in... Lefkada
 
 

Știți melodia lui Tony Bennett – "I left my heart in San Francisco"?

Well... eu am lăsat-o pe a mea în Lefkada. În 2014, mai exact. Și anul acesta am fost să o regăsesc.

Ceea ce vă doresc și vouă.

Pe scurt, motivele sunt simple.

Mare... ALBASTRĂ mare... Soare... Plaje sălbatice... Livezi de măslini, portocali și lămâi... Bucătărie grecească și... nu în ultimul rând... Zbor cu parapanta.

Pe larg... well... pe larg... e foarte mult de spus. De preferat e să vedeți și să simțiți.

Deci, trasez niște coordonate.

MARE – incredibil de albastră. În multe nuanțe de albastru. De văzut de pe plajă, dar și de la 500 m altitudine. Calmă, cel mai adesea, furioasă, câteodată. Cu valuri și spumă albă. MARE. Marea Ionică.

SOARE... cam tot anul... Dar de profitat la maxim între lunile Mai și Septembrie.

PLAJE. În topul celor 10 plaje din Europa se află, bineânțeles, Porto Katsiki. Ascunsă sub un perete stâncos, Porto Katsiki se lasă descoperită de soare de abia după ora 10-11. Faleza care o mărginește îți taie răsuflarea, iar contrastul dintre apa albastru-bleu și plaja cu pietricele albe îți confirmă că situarea în top 10 este binemeritată.

Apoi, Egremni, Milos cea sălbatică, Mikros Gialos, Kathisma, Ag. Ioannis și... toate celelalte... și, mai ales Kalamitsi. Iubesc Kalamitsi. Pentru albastru, pentru liniște, pentru terasa simplă situată la câțiva metri deasupta plajei.

LIVEZI. De măslini, de portocali, de lămâi. Oriunde pe insulă. Dacă anul trecut am optat pentru cazare printr-o agenție de turism, anul acesta am fost incredibil de norocoasă să împart o vilă cu prietenii mei greci. În mijlocul unei livezi de măslini, lămâi și portocali. Cu hamac și souvlaki preparat chiar de ei. Asta apropos de...

BUCĂTĂRIA GRECEASCĂ. Pe Care O ADOR. Kalamarakia, dolmadakia, fasolakia, saganaki, nelipsitul tzatziki... și... o listă infinită care înseamnă bucătărie grecească. La care se adaugă, evident, ceva "gliko"... adică dulcele de după masă, care excelează cu "chocolatopita", adică plăcinta cu ciocolată asezonată cu înghețată. Inutil de povestit. Dar de încercat – neapărat.

ZBOR. Cu PARAPANTA. Cu www.paragliding-greece.gr. De la 500 m altitudine, cu aterizare pe plaja Kalamitsi. Pe zi sau pe înserat. De repetat. Dacă de pe plajă marea este incredibilă, albastră și nebună, de sus... ei bine, de sus... trebuie să încercați pentru că nu pot descrie sentimentul. Pentru că este de nedescris, pentru că fiecare o percepe altfel. Departe de ideea preconcepută că un zbor cu parapanta este ceva terifiant. Vă spun din propria experiența. Anul trecut am bifat primul zbor... ca pe o limită pe care simțeam nevoia să o depășesc. Zborul s-a dovedit a fi mai mult decât calm (depinde, evident, de condițiile meteo, dar un zbor-tandem, cu profesioniști, nu se va desfășura decât în condiții perfecte) iar priveliștea... aruncați o privire la cele câteva fotografii. A urmat, inevitabil, al doilea zbor, la câteva zile distanță. Iar vara aceasta am mers acolo și pentru acest motiv – încă două zboruri la activ. Dar doar cu profesioniști, pentru că Jannis are 28 de ani de experiență în domeniu și multe licențe de zbor.

Credeți-mă pe cuvânt – 20-25 de minute de pură bucurie. De neratat.  

... ca și tot ceea ce înseamnă Lefkada

Poze deosebite din Lefkada


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers