Hola, Fuerteventura!

Hola, Fuerteventura!
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Alina Petronela Damatar ne povesteşte vacanţa ei în Fuerteventura.

Îmi plac vacanţele, comediile şi visele împlinite. Îmi plac familiile fericite, plimbările în mijlocul naturii şi poveştile. Şi îmi plac insulele. De aceea vă povestesc cu drag despre un loc de neuitat, aflat în arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic – Fuerteventura!

Insula spaniolă de origine vulcanică m-a surprins la început cu peisaje selenare. Craterele, peşterile şi lipsa vegetaţiei m-au făcut pentru o clipă să cred că am aterizat pe Lună! Dar plajele de o frumuseţe ireală, nisipul fin şi albastrul incredibil al mării sunt – cu siguranţă – rupte din Rai. Există locuri unde poţi fi numai tu, soarele şi nisipul!

Absolut! Închiriază o maşină pentru a străbate insula în lung şi-n lat. Sunt peste 150 de plaje şi fiecare colţişor e diferit. Benzina este ieftină iar nici o plajă nu seamană cu alta. Zău!

Am străbătut insula cu harta în mână şi nu am ratat nici unul din punctele panoramice indicate. Ne-am cazat în nordul insulei, în localitatea Corralejo, celebră pentru cei 11 km de dune de nisip saharian. M-am rostogolit pe dune ca un copil şi m-am plimbat desculţă prin deşert.

M-am lăsat cucerită la El Cotillo, de un apus romantic pe o plajă izolată. Am mers apoi spre fostul centru politic al insulei, La Oliva,unde am vizitat biserica şi reședința guvernatorilor militari (Casa de los Coroneles). Drumul către Betancuria este pitoresc și șerpuiește îndrăzneț printre munţii vulcanici. În micile localităţi din Fuerteventura am admirat morile de vânt construite din lemn şi piatră între secolele XV și XX.

Spre sfârşitul vacanţei am descoperit sudul insulei Fuerteventura. Ne-am plimbat pe “limbi” de nisip în mijlocul incredibilei lagune Sotavento, având oceanul în ambele părţi, şi-n dreapta şi în stânga. Plaja îşi schimbă în permanenţă aspectul datorită mareelor. De o frumuseţe deosebită este şi plaja Cofete, unde ne-am bălăcit în spuma caldă şi albă a mării, la poalele munţilor.

De-ale casei

Localnicii pe care i-am cunoscut sunt foarte prietenoşi, dar nu băgăreţi. Fără a se îngrijora inutil, ei trăiesc "relaxaţi", pe ritmuri demult uitate de un corporatist.

Am gustat din toate bunătăţile canariene, datorita celebrelor "tapas" (mini-porţii). Mi-au plăcut la nebunie cartofii în coajă cu sos mojo (papas con mojo), brânza de capră făcută pe insulă, ropa vieja (un fel de tocăniţă). Indiferent ce comanzi ţi se aduce imediat pâine caldă şi sos de usturoi.

Şi ca să nu uit… mă dau în vânt după modul lor de servire a berii, în halbe congelate!!

Ce trebuie să ştie un turist despre Fuerteventura

  • Chiar dacă temperatura se menține aproape constantă tot timpul anului (cca.23ºC), insula seaflă la doar 97 de km de coasta Marocului! Bea apă şi acoperă-ţi capul de soare!
  • E locul ideal dacă îţi doreşti o vacanţă activă. Insula e renumită printre iubitorii de surf, windsurf si kitesurf. Poţi face scufundări, croaziere, pescuit, jet ski, hiking, drumeţii pe munţi sau vulcani.
  • Am spus-o, dar repet: Închiriază o maşină! 

Poze deosebite din Fuerteventura, Insulele Canare

    

Articol şi fotografii de Alina Petronela Damatar

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers