Hai la schi în Apuseni!

Hai la schi în Apuseni!
 
 

Este iarnă, este zăpadă şi dacă iubiţi acest anotimp îmbrăcat în haina sa albă, nimic mai potrivit decât să ieşiţi pe pârtie şi să vă bucuraţi de aventură. Pârtiile de la Arieşeni vă aşteaptă să daţi uitării agitaţia oraşului sau grijile cotidiene, pentru câteva ore sau zile de relaxare în inima naturii.

Aerul curat şi rece te face să fii cât se poate de prezent pentru a te bucura de peisaj şi de distracţia de pe pârtie, fie că alegi schiurile, snowboard-ul sau săniuţa. Veţi găsi aici trei pârtii ce oferă alternative pentru începători şi avansaţi, precum şi o scoală de schi pentru cei ce doresc să descopere tainele schiatului.

Trei pârtii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Pârtiile de la Arieşeni sunt dotate cu nocturnă şi se prezintă după cum urmează: Pârtia Vîrtop 1 este cea mai veche şi are o lungine de 800 de metri. Vârtop 1 este dotată cu teleschi, iar în apropiere are o pârtie pentru sănii. Pârtia Vîrtop 2 măsoară 430 de metri. Cea mai nouă este Pârtia Piatra Grăitoare, dotată cu telescaun şi două variante de coborâre: Pârtia Roşie cu un grad mediu de dificultate şi Pârtia Neagră, destinată schiorilor experimentaţi.

Arieseni

Activităţi diverse, pentru cei mici şi cei mari

La baza pârtiilor se poate închiria echipamentul necesar pentru schi sau snowboard, o pereche de schi costând 20 de lei, pentru o zi întreagă de plăcere. Şi dacă nu sunteţi un împătimit al sporturilor de iarnă, nu ştiţi să schiaţi, dar iubiţi natura şi ale sale peisaje, vă recomand o plimbare cu telescaunul. Priveliştea este minunată şi experienţa de neuitat. Pe lângă plimbarea cu săniuţa, cei mici se pot bucura de o plimbare cu poneiul sau cu sania trasă de cai, în timp ce, iubitorii de adrenalină pot experimenta plimbarea cu ATV-ul.

Arieseni

Relaxare cu aromă de vin fiert şi papanaşi

Iar dacă aţi obosit sau nu mai faceţi faţă frigului, vă puteţi retrage la o cană de vin fiert sau un ceai cald, lucru pe care l-am facut şi noi, la o pensiune din apropierea pârtiilor. Pentru o cană de vin şi un ceai, o porţie de paste şi o porţie de papanaşi delicioşi am plătit suma de 45 de lei. La aceeaşi pensiune, o cameră dublă este disponibilă pentru 220 de lei, preţ în care este inclus micul dejun şi accesul la piscină.

Arieseni

În final, vreau să vă spun că în perioada 19-21 februarie 2016, la Arieşeni, se organizează Serbările zăpezii, cu multe surprize, muzică de calitate şi distracţie maximă.

Tu unde mergi la schi în acest sezon?

 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers