Gradina Botanica din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase din Europa

Gradina Botanica din Cluj-Napoca, una dintre cele mai frumoase din Europa
 
 

Gradina Botanica din Cluj-Napoca este un obiectiv turistic minunat, datorita faptului ca este ca si un paradis desprins dintr-un basm. Am ales sa vorbesc despre acest obiectiv turistic pentru ca merita vazut si fotografiat din toate colturile. Este mai frumos daca il vizitam vara deoarece toate florile multicolore isi dau drumul miresmei care te face sa fii relaxat.

Ce anume are deosebit Gradina Botanica din Cluj-Napoca?

Gradina Botanica Alexandru Borza din Cluj este una dintre cele mai frumoase din Europa. Găsim plante specifice tuturor zonelor din România, de la specii care cresc în Carpaţii la cele specifice Dobrogei şi Mării Negre.
Sunt şi plante tropicale aflate în sere extrem de bine îngrijite. Găsim şi câteva specii de plante specifice Caucazului şi munţilor Himalaya.

Cui ai recomanda sa viziteze Gradina Botanica din Cluj-Napoca?

As recomanda tuturor sa viziteze acest loc mirific nu numai turistilor din Romania ci si celor de peste hotare pentru ca are o suprafata mare de 14 ha , ar ramane cu amintiri placute , pot sa faca popas la foisoarele de acolo si un mic lac ofera priveliste la ratele jucause ce se plimba. Sunt aleei si fantanase unde poti arunca banii.este un turn de unde poti vedea gradina aproape in intregime.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Gradina Botanica din Cluj-Napoca?

Mi-a placut tot si m-a impresionat tot. Nu ar exista nici un motiv sa nu iti placa si sa nu te impresioneze.Aici poti sa vizitezi muzeul gradinii si gradina dar o sa va prezint mai detaliat si sectoarele .Gradina detine peste 10 000 de specii de plante ,are 5 sectoare si 6 sere si anume:
» Sectorul ornamental - Aici sunt cultivate zeci de specii a câtorva sute de plante lemnoase și ierboase ;
» Sectorul fitogeografic conține o colecție de plante aranjate în funcție de asociațiile lor naturale;
» Sectorul sistematic - un mare număr de specii grupate pe familii;
» Sectorul economic este format dintr-o serie de plante cultivate pentru utilitatea lor industrială/economică, cum ar fi cocotierul sau palmierul de ulei;
» Sectorul medicinal - plante cunoscute datorită proprietăților lor medicale și curative.
Complexul de sere existent este format din 2 grupe cu un total de șase sere (în suprafață totală de peste 3 500 de m²) în care sunt cultivate plante ecuatoriale și tropicale:
» Sera cu plante acvatice – aici se poate admira lotusul amazonian cu frunze de peste 1,5 m diametru;
» Sera cu palmieri – peste 80 de specii de palmieri decorativi sau industriali (cocotierul, palmierul de ulei), aduse din Japonia, Australia, Asia și Insulele Canare;
» Sera cu vegetație din Australia și mediteraneană – diverse specii de ficus, ferigi;
» Sera cu orhidee și ferigi
» Sera cu bromeliacee
» Sera cu plante suculente

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Drumul este asfaltat si se poate ajunge cu usurinta la aceasta gradina. Acces: Str. Republicii, nr. 42, Cluj-Napoca.
Distanţe:
- localitaţile învecinate: Floresti 8 km, Feleacu 9 km, Gilau 16 km.
Orar:
15 mai-15 sept:
9.00-20.00; serele: 9.00-18.00
16 sept-14 mai:
9.00-17.00; serele: 9.00-16.00
Cazarea se face la hotelurile din cluj iar mancarea este traditionala si foarte gustoasa.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Stir Ion Daniel si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers