Ghiduri Turistice susţine promovarea României la Festivalul Europa Nova de la Bruxelles

Ghiduri Turistice susţine promovarea României la Festivalul Europa Nova de la Bruxelles
 
 
 

Dacă săptămâna trecută vă spuneam că "Ghiduri Turistice susţine promovarea României la Festivalul Europa Nova de la Bruxelles", astăzi vă anunţăm că proiectul a fost un succes... acest weekend ne-au vizitat ţărişoara, de care au rămas profund impresionaţi şi primii belgieni.

Unul din scopurile acestui festival a fost promovarea limbii, culturii şi spiritualităţii româneşti, prin organizarea unui voiaj în România, cu un grup de cursanţi din Bruxelles care studiază limba română. Ocazie cu care am aflat că în Burxelles există în momentul de faţă aproximativ 100 de străini care învaţă limba română.

Festivalul Europa Nova de la Bruxelles a promovat timp de 7 zile România şi limba română, prin mai multe genuri de artă, încercând să arate publicului diferite aspecte ale culturii româneşti, în special prin teatru, film, muzică, dar şi o serie de alte evenimente.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Festivalul se înscrie în seria de manifestări care marchează în fiecare an Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită în 26 Septembrie, având scopul declarat de a promova faptul cultural românesc şi de a face cunoscute personalităţile şi asociaţiile care activează în domeniu în România şi Republica Moldova.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

"Festivalul Europa Nova este dedicat limbii si culturii române, nu am vrut sa-l dedicam unei ţări. Am vrut să fie festivalul tuturor celor care vorbesc limba română. Sunt foarte mulţi români care trăiesc în afara graniţelor. De aici ne-a venit şi ideea unei dezbateri pe acest subiect… ", spune Ioana Belu, preşedinta asociaţiei Europa Nova

Iar pentru că o idee bună întotdeauna se materializează foarte uşor, astăzi, cei de la Asociaţia Europa Nova au participat la o discuţie în Parlamentul European despre situaţia românilor din afara graniţelor ţării.

     

Suntem mândri că am putut contribui şi noi la promovarea României în străinătate. Dacă îţi iubeşti ţara şi crezi că are de oferit şi multe lucruri bune, citeşte şi următoarele articole: Cunoaşte România înainte să o părăseşti, Turist în ţara mea – cele mai frumoase locuri din România: partea I.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.