Ghidul meu turistic pentru Budapesta: cele mai importante 10 obiective turistice

Ghidul meu turistic pentru Budapesta: cele mai importante 10 obiective turistice
 
 

Nu-mi vine să cred că am subestimat Budapesta. O vizită aici m-a convins că acesta este unul dintre cele mai fermecătoare orașe europene pe care le-am vizitat. Budapesta are o arhitectură incredibilă, o cultură bine dezvoltată și multe obiective turistice, dar mai mult decât atât, străzile de aici sunt pline de energie. Sunt multe festivaluri, mulți tineri, mulți turiști entuziaști, multe localuri colorate și peisaje frumoase.

City break-ul nostru a început de pe strada Rakoczi. Împreună cu prietenele mele, am vrut să vizităm toate atracțiile populare ale acestei capitale așa că am pornit... din zona centrală, evident, apoi peste Dunăre și înapoi. Iată care au fost obiectivele turistice pe care am avut ocazia să le admirăm în 3 zile în Budapesta.

Palatul Parlamentului

palatul parlamentului

Încep cu Palatul Parlamentului pentru că acesta este simbolul orașului Budapesta. Atunci când te uiți peste orice materiale despre Budapesta, turlele sale neogotice ies în evidență. Aceasta este cea mai mare clădire din Ungaria și este mai frumoasă decât în poze. Dacă ești pe malul stâng al Dunării, nu ai cum să-l ratezi. Intrarea sa este prin piața din fața clădirii și interiorul este aproape la fel de fabulos ca exteriorul.

Bazilica Sfântul Ștefan

Biserica se găsește în spatele Parlamentului și înspre dreapta. Aceste două clădiri sunt cele mai înalte din Budapesta. Clădirea religioasă este dedicată patronul spiritual al Ungariei și este un exemplu al neoclasicismului și un loc foarte popular pentru pelerinaj. Cu siguranță merită să admiri cele două clopotnițe ale sale și interiorul bisericii, de unde poți urca la puntea observatorului pentru o priveliște asupra orașului. 

Districtul evreilor - Marea Sinagogă

Budapesta este un oraș multicultural, iar diversitatea sa culturală și religioasă este demonstrată de existența cartierului evreilor. Aici, arhitectura parcă este din altă lume. Cea mai frumoasă clădire este Marea Sinagogă de pe strada Dohány. Acest templu evreiesc este considerat este cea mai mare sinagogă din Europa și a doua din lume. În prezent, sinagoga este vizitată de turiști din toate colțurile lumii și este un loc unde se organizează numeroase concerte și evenimente.

Bulevardul Andrássy út 

Dacă mergi de la intersecția principală de lângă Biserica Sf. Ștefan în sus, vei găsi un bulevard, care datează încă din 1872, cu numeroase alte obiective turistice. Bulevardul Andrássy út este un obiectiv UNESCO datorită frumuseții arhitecturii clădirilor neo-renascentiste din jur. Este ca un fel de Champs-Élysées al orașului Budapesta, cu multe magazine de lux, localuri și clădiri istorice.

Opera și Casa Terorii

Pe acest bulevard, găsim Opera din Budapesta, una dintre cele mai mari și mai frumoase construcții din Budapesta, precum și un simbol al renascentismului. Opera se remarcă printr-o acustică foarte bună și un decor inedit. Aproape de Operă, se află Casa Terorii, un muzeu unic în lume, care prezintă istoria regimurilor dictatoriale din sud-estul Europei.

Piața Eroilor

piata eroilor

Strada Andrássy út se termina într-o piață monumentală, numită Piața Eroilor. Piața este construită în jurul Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra 1000 ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. Lângă piață se află Muzeul de Arte Frumoase și Galeria de Artă. În spatele pieței, este principalul parc al orașului, unde găsești un lac artificial, un castel, restaurante, o grădină botanică și o grădină zoologică, plus multe alte atracții. 

Podurile din Budapesta

Budapesta mai este numit și orașul podurilor datorită frumuseții acestor construcții care străbat Dunărea. Cel mai cunoscut și mai impresionant este Podul cu Lanțuri, fiind și cel mai vechi pod din Budapesta. Alte poduri minunate sunt Podul Elisabeta, Podul Libertății și Podul Margareta. În total, sunt 8 poduri peste Dunăre.

Insula Margareta

Insula Margareta este o insulă acoperită de zone verzi și parcuri. Este un spațiu de recreere și sport, având un parc acvatic, un teren de tenis, un centru sportiv și o pistă lungă de alergare. Toate acestea, pe lângă fântânile sale arteziene, restaurantele și diversele spații de distracție dedicate tinerilor și familiilor. Într-adevăr, este un loc fermecător, de unde nu mai vrei să pleci... este hipnotizant. Se poate ajunge aici cu vaporul de pe Dunăre. 

Castelul din Buda

Castelul din Buda se află în Cartierul Castelelor, care este o zona superbă, plină de construcții medievale și în stil baroc, extrem de frumoase din punct de vedere arhitectural. Masivul castel are o istorie foarte lungă, care descrie viața regilor ungari. Este un loc minunat în Budapesta pe care îl poți vizita și admira opere de artă regale de o frumusețe deosebită.

Bastionul Pescarilor

bastionul pescarilor

Bastionul Pescarilor este clădirea care ne-a impresionat cel mai mult în Budapesta. Deși numele nu-ți spune mare lucru inițial, frumusețea sa este de neînchipuit. Bastionul are culoarea albă și strălucește în lumina soarelui. Are numeroase scări, turle și o grădină largă. În mijloc, se află Biserica Matyas, o biserică gotică parcă ruptă din altă lume.

Sunt mult mai multe locuri de văzut în Budapesta, care vor face ca vacanţa ta să fie una specială, trebuie doar să le descoperi. Şi nu uita din când în când să te opreşti şi să admiri peisajul. Laughing

Tu ce ai vizitat în Budapesta sau ce ai vrea să vezi în acest oraș minunat?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers