Ghidul băilor termale din Budapesta

Ghidul băilor termale din Budapesta
 
 

Budapesta este capitala cu cele mai multe izvoare termale din lume şi este numită, pe bună dreptate, "Oraşul Spa". Aici sunt mai mult de 100 de izvoare termale, care furnizează în jur de 70 milioane de litri de apă, în fiecare zi, la temperaturi între 21 şi 77 °C, în cele peste 50 de bazine în întregul oraș. Chiar dacă Budapesta are o multitudine de obiective turistice minunate, merită şi să faci o vizită spa-urilor sale deja faimoase în lume. Iată câteva dintre cele mai cunoscute locuri de relaxare și bălăceală în apă termală în Budapesta.

Băile Gellert

Băile Gellert se află în clădirea hotelului cu acelaşi nume, construit între 1912 şi 1918. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase și mai fotografiate băi din oraş. Clasic stilului Art-Nouveau, încăperile sunt decorate cu mozaicuri minunate din gresie sau sticlă şi toate băile sunt aranjate până la cel mai mic detaliu. Băile Gellert au 13 piscine, atât în exterior, cât şi acoperite, băi romane, saună, băi cu jacuzzi, piscină cu valuri artificiale şi alte servicii speciale terapeutice sau de relaxare.

Băile Kiraly

Băile Kiraly au fost construite de paşa Budei cu scopul de a servi ca loc pentru întâlniri sociale şi curățări rituale, şi, chiar şi în zi de azi, se pot observa influențele turceşti prin decorul încăperilor şi acoperişul octogonal. Izvoarele termale sunt bogate în calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat, sodiu şi sunt recomandate pentru vindecarea reumatismului, artritei, problemelor de coloană şi a altor afecțiuni.

Băile Széchenyi

Băile Széchenyi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice ale capitalei. Izvorul termal a fost descoperit în 1879 şi este cel mai adânc şi cel mai fierbinte izvor din capitală. Clădirea neobaroc în care se află aceste băi a fost construită în 1913 şi are o porțiune în aer liber şi una în interior. Este un loc perfect pentru relaxare, dar şi pentru tratamente naturale împotriva diverselor afecțiuni de articulații şi ortopedice, dar şi pentru recuperare.

bai budapesta

bai budapesta

bai budapesta

Băile Csaszar

Băile Csaszar datează încă din perioada ocupării turceşti şi au fost construite din piatră. Această clădire cu o istorie foarte bogată include o piscină mare octogonală cu apă termală, sub un dom turcesc, şi alte băi mai mici cu apă de temperaturi diferite, plus un sector de wellness.

Băile Rudas

Băile Rudas sunt printre cele mai vechi şi mai frumoase băi din Budapesta. Acestea au fost construite în 1560, în timpul perioadei de ocupație otomană, şi sunt speciale pentru că păstrează elementele băilor turceşti. Complexul include mai multe piscine termale de diverse dimensiuni şi frumos decorate, plus o piscină turcească octogonală, construită sub o cupolă turcească. Există chiar şi încăperi speciale pentru tratamente şi locuri de unde poți bea apă termală cu proprietăți curative.

Băile Lukacs

Băile Lukacs erau cele mai vestite băi din Budapesta, după deschiderea lor în 1894, dar, în prezent, sunt vizitate mai mult de localnici din cauza faptului că nu sunt la fel de extravagante precum celelalte băi din oraş. Băile erau locul de întâlnire între artiştii oraşului. Oaspeții vindecați de aceste ape au amplasat tăblițe de mulțumire în curtea clădirii.

Dacă după ce ai alergat toată ziua să vizitezi atracțiile oraşului Budapesta ai nevoie de o oază de linişte, îți recomandăm să vizitezi una dintre băile termale faimoase ale oraşului. Câteva ore în piscinele tipic turceşti cu apă fierbinte, sub domurile minunat decorate, ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a continua city break-ul tău.

    

Dacă vizitezi Budapesta, citește și Ghidul meu turistic pentru Budapesta: cele mai importante 10 obiective turistice și Streaptease la Băile Gellert din Budapesta.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers