Ghid turistic Frankfurt. 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi – partea întâi

Ghid turistic Frankfurt. 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi – partea întâi
 
 

Frankfurt nu se află pe lista mea de orașe must-see de prea multă vreme, dar imaginile cu zgârie-norii sclipitori m-au convins imediat să îmi plănuiesc un scurt city-break în acest oraș minunat. Pe numele său complet Frankfurt am Main, această metropolă este o adevărată simfonie de monumente arhitecturale deosebite, clădiri sclipitoare gigant și parcuri perfect aranjate.

Frankfurt se mândrește cu peste 30 de muzee interesante, dar, de această dată, am ales să explorez străzile sale întortocheate și să degust din atmosfera sa eclectică. Iată așadar locurile mele favorite din Frankfurt pe care ți le recomand să le vizitezi dacă vei ajunge vreodată în această metropolă.

Districtul financiar

Districtul financiar din Frankfurt

Atunci când mă gândesc la excursia mea în Frankfurt primul lucru care îmi vine în minte sunt zgârie-norii uriași care domină peisajul orașului. O parte din vacanța mea a constat într-o adevărată vânătoare de "sky scrapers" prin Bankenviertel (districtul financiar al orașului). Cei mai mulți și mai interesanți se află în Willy-Brandt-Platz pe care o vei recunoaște imediat nu doar datorită construcțiilor gigant, ci și datorită semnului euro aflat chiar în fața turnului Eurotower. Aici nu am făcut decât să mă uit în sus cu gura căscată la turnurile amețitoare.

Zgarie-nori in Frankfurt

Favoritele mele sunt turnul Commerzbank, Trianon, Turnul 185, City-Haus și Gallileo. Întregul peisaj este și mai uimitor pe timp de noapte, când toți acești giganți de oțel sunt și mai sclipitori. Nu este de mirare că localnicii au botezat zona "Mainhattan", făcând referire la râul Main ce traversează Frankfurt și celebrul cartier din New York.

Citește și: Impresionantul New York si zgarie norii lui

Römerberg

Romerberg

Sufletul orașului Frankfurt se află într-o mică piață cochetă numită Römerberg, care este și centrul istoric al orașului încă din Evul Mediu. Acestă piațetă fermecătoare este mărginită cu clădiri colorate ce par a fi făcute din turtă dulce. Cea mai importantă este Römer, un complex de nouă clădiri ce găzduiesc primăria orașului, și Alte Nikolaikirche, vechea biserică Sf. Nicolae. Înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, Frankfurt se mândrea cu cel mai mare centru medieval cu clădiri cu bârne. Din păcate, în timpul războiului marea majoritatea a acestor clădiri au fost distruse, inclusiv cele din Römerberg. Mai târziu această piațetă a fost reconstruită, iar dacă te uiți cu atenție vei observa amprenta tehnicilor moderne pe clădirile colorate.

Citește și: Oraşe din Germania care te vor cuceri pe loc

Paulskirche

Paulskirche

Aflată la câțiva pași de Römerberg, Paulskirche sau Biserica Sf. Paul este una dintre cele mai frumoase clădiri din Frankfurt. Construită la finalul secolului al XVIII-lea, această biserică a avut un rol foarte important, aici fiind locul în care s-a reunit primul parlament german ales democratic, după revoluția din 1848, pentru a scrie constituția Germaniei unite. Deși acel parlament a fost dizolvat rapid, Paulskirche a rămas un simbol al democrației în Germania. În 1963, președintele american John F. Kennedy a susținut un discurs important în Paulskirche. Astăzi clădirea este folosită ca spațiu expozițional și pentru diverse evenimente culturale. În piața din apropiere, Paulsplatz, se organizează diferite evenimente interesante. În perioada în care eu am vizitat Frankfurt, aici se desfășura un târg de produse tradiționale din Alsacia.

Eiserner Steg

Eiserner Steg

Frankfurt este străbătut de râul Main, așa că nu este surprinzător faptul că orașul se mândrește și cu o serie de poduri pitorești. Nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă (la apus bineînțeles) pe faleza râului Main, presărată cu mici parcuri și grădini, unde își fac veacul sute de rațe și gâște colorate. Dintre toate podurile care traversează Main, cel mai frumos este Eiserner Steg sau Podul de Fier. Acest pod pietonal leagă Römerberg de districtul Sachsenhausen și a fost construit în 1868, fiind al doilea pod peste Main din Frankfurt la acea vreme. Laturile podului sunt împânzite cu lacăte colorate lăsate de îndrăgostiții care au ajuns în acest loc. Dacă ești atent, deasupra podului Eiserner Steg vei observa o inscripție în greaca veche – un citat din "Odiseea" lui Homer.

Main Tower

Main Tower

Totuși, nicio altă atracție truistică din Frankfurt nu se compară cu priveliștile excepționale pe care le poți admira din vârful Main Tower. Acest gigant din oțel are 240 de metri înălțime (dacă iei în considerare și antena din vârf), fiind a patra cea mai înaltă clădire din Germania și Frankfurt deopotrivă, pe aceeași poziție cu Turnul 185 aflat în apropiere. Totuși, Main Tower este singurul zgârie-nori din oraș cu o platformă de observație deschisă publicului. Astfel, dacă nu ai prea mult timp de petrecut în Frankfurt, platforma de pe Main Tower este obligatoriu de vizitat.

Frankfurt

Intrarea în turn se face de pe Neue Mainzer Straße, iar cu un lift special vei fi transportat rapid la etajul 56, ultimul etaj al clădirii. Platforma de observație se află chiar pe acoperișul Main Tower și de aici poți admira o panoramă de 360 de grade peste întreaga metropolă. Senzația pe care o ai în acest loc este greu de descris, iar dacă nu îți plac înălțimile, ai și o bancă unde poți să te... reculegi. Un etaj mai jos se află și un restaurant, unde poți savura o masă copioasă în timp ce admiri priveliștea uimitoare. Intrarea la Main Tower costă 6,50 euro.

Atracții turistice în Frankfurt

Citește continuarea aventurilor mele în Frankfurt aici.

Tu ai vizitat Frankfurt? Povestește-mi despre locurile minunate pe care le-ai vizitat în acest oraș grandios!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers