Ghid turistic Frankfurt. 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi – partea a doua

Ghid turistic Frankfurt. 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi – partea a doua
 
 

Frankfurt este unul dintre cele mai frumoase și surprinzătoare orașe pe care le-am vizitat în Germania. Cu ai săi zgârie-nori giganți și clădiri medievale colorate ce par a fi făcute din turtă dulce, Frankfurt am Main are un farmec aparte, pe care te invit să-l descoperi alături de mine. Iată care sunt locurile mele favorite din Frankfurt pe care ți le recomand cu căldură să le vizitezi.

Catedrala din Frankfurt

Catedrala din Frankfurt

Cea mai mare și impunătoare biserică din Frankfurt este catedrala orașului cunoscută și sub numele de Catedrala Sf. Bartolomeu sau Kaiserdom. Ridicată în secolul al XIV-lea pe fundația unei biserici merovingiene din secolul al VII-lea, Catedrala din Frankfurt este locul în care au fost aleși și încoronați împărații germani începând cu 1356. Catedrala găzduiește și un muzeu interesant, unde poți admira diferite exponate și opere de artă superbe. Din aprilie și până în octombrie poți să urci cele 324 trepte până în vârful turlei de 95 de metri, de unde vei admira panorame magnifice peste întregul oraș.

Citește și: Locuri incredibile: frumosul oraş Saarburg, Germania

Palmengarten

Palmengarten

Frankfurt se mândrește și cu o sumedenie de parcuri frumoase, adevărate oaze de liniște și verdeață în inima metropolei, dar niciunul nu se compară cu Palmgarten, o uriașă grădină botanică în districtul Westend-Süd. Minunata grădină acoperă 22 de hectare, fiind deschisă publicului din 1871. În Palmgarten vei putea admira mii de plante interesante, multe dintre ele găzduite în sere speciale ce recreează diferite climate din întreaga lume. Din când în când vei putea observa câte o lebădă sau o rață ce se leagănă agale pe peluzele perfect menținute. Grădina botanică are și două lacuri, o grotă și o cascadă, iar pe lacul cel mare poți să te plimbi cu barca. De asemenea, într-una dintre sere vei găsi și o colivie uriașă cu papagali colorați și foarte gălăgioși. Un bilet de intrare la Palemngarten costă 7 euro.

Kleinmarkthalle

Kleinmarkthalle

Dacă vrei să "deguști" puțin din latura tradițională a orașului Frankfurt, atunci este obligatoriu să faci o vizită la Kleinmarkthalle. Deși numele acestei piețe se traduce prin "piața mică", aceasta este cea mai mare piață alimentară din centrul orașului. Aici, la cele peste 150 de standuri vei putea admira și cumpăra specialități tradiționale din Frankfurt precum și o sumedenie de produse aduse din toate cele patru colțuri ale lumii. Kleinmarkthalle este deschisă de luni până sâmbătă, iar dacă ajungi aici în jurul prânzului sau pur și simplu ți s-a făcut poftă după ce ai admirat atâtea specialități delicioase, poți și degusta diferite preparate tradiționale care se fac pe loc.

Shopping în Frankfurt

Shopping în Frankfurt

Frankfurt este un oraș ideal și pentru cei pasionați de cumpărături. Metropola se mândrește cu o mulțime de centre comerciale uriașe (favoritul meu este Skyline Plaza, datorită designului futuristic), dar și cu o serie de artere mărginite de magazine de tot felul. Dacă vrei să cumperi articole vestimentare, accesorii și alte obiecte similare trebuie să faci o plimbare pe Zeil, principala arteră comercială din Frankfurt. Tot aici vei găsi și trei galerii comerciale enorme, precum și brandurile cele mai populare. Dacă dispui de un buget mai generos, atunci cu siguranță vei găsi lucruri interesante pe Große Bockenheimer Straße și Goethestraße, ambele mărginite cu cele mai scumpe magazine din Frankfurt.

Citește și: 6 magazine din lume în care să faci cumpărături

Kaiserstraße

Dependenții de cumpărături care vin înarmați cu răbdare și pantofi comozi pot să-și încerce norocul pe Berger Straße, cea mai mare arteră comercială din Frankfurt, de aproape doi kilometri. Münchener Straße este cea mai... multiculturală stradă din Frankfurt unde vei găsi o sumedenie de restaurante și magazine etnice, iar Kaiserstraße, aflată în apropiere, este considerată una dintre cele mai frumoase străzi din Frankfurt, datorită numărului mare de clădiri din secolul XIX frumos decorate. Atenție, însă, Kaiserstraße face parte din districtul "red light", astfel încât nu îți recomand să te plimbi pe această arteră pe timp de noapte.

Eschenheimer Turm

Eschenheimer Turm

După ce ți-ai făcut o gaură serioasă în buget (nu se poate să mi se întâmple doar mie asta), nu uita să faci un mic ocol până la Eschenheimer Turm. Acest turn este unul mai... old school, comparativ cu zgârie-norii ce se înalță impunători peste oraș. Este atât de vechi, încât are aproape 600 de ani. În evul mediu, vechiul oraș era înconjurat de fortificații, iar astăzi Eschenheimer Turm este singura structură care a mai rămas din acea perioadă, fiind astfel cea mai veche clădire din centrul orașului, care, spre deosebire de celelalte monumente arhitecturale, nu a fost reconstruită. Turnul, înalt de 47 metri, se află în Piața Eschenheimer Tor, la câțiva pași de Zeil, structura fiind ușor de remarcat printre celelalte clădiri clasice și moderne ce o înconjoară. La parterul turnului se află un bar și un restaurant unde poți savura un pahar de Ebbelwoi, adică cidru, băutura tradițională în Frankfurt.

Atracții turistice în Frankfurt

Dacă și tu vrei să petreci un city break de vis în acest loc minunat, iată locurile de cazare din Frankfurt pe care ți le recomand.

Citește prima parte a aventurilor mele prin Frankfurt aici.

Tu ce alte locuri minunate din Frankfurt ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers