Ghid turistic Barcelona. 10 obiective turistice pe care să le vizitezi – partea II

Ghid turistic Barcelona. 10 obiective turistice pe care să le vizitezi – partea II
 
 

Barcelona este o alegere ideală pentru concediul de vară. Oraşul lui Gaudi este o destinaţie complexă care poate satisface toate preferinţele în materie de turism. Fie că vrei să vizitezi muzee, să te relaxezi la plajă, să guşti din preparatele locale sau să descoperi minunatele opere de artă realizate după planurile arhitectului Antoni Gaudi, Barcelona le are pe toate.

Am petrecut 6 zile de poveste în Barcelona la mijlocul lunii iunie, timp în care am încercat să experimentez întreaga ofertă turistică a metropolei. Dacă şi tu ai decis să îţi petreci concediul în oraşul lui Gaudi sau te gândeşti la un city break în Barcelona aş vrea să îţi fiu ghid. Descoperă Barcelona alături de mine!

Sagrada Familia

Barcelona

Catedrala Sagrada Familia, capodopera arhitectului Antoni Gaudi, este unul dintre principalele obiective turistice din Barcelona. Pregăteşte-te să rămâi uimit în faţa acestei construcţii impresionante. Dacă intenţionezi să descoperi şi interiorul catedralei Sagrada Familia, trebuie să-ţi programezi vizita înainte. Eu îţi recomand să îţi cumperi biletul on-line şi să te gândeşti de două ori înainte la programul tău de vizită. Este important să respecţi ora de pe bilet. Un tur al catedralei variază ca preţ între 15 şi 29 de euro.

Adresa Sagrada Familia: Calle Mallorca, 401 08013
Program vizitare: Aprilie – Septembrie: 09 – 20, Martie şi Octombrie: 09 – 19, Noiembrie – Februarie: 09 – 18.

Dacă vei pleca dezamăgit de la Sagrada Familia să nu ai mustrări de conştiinţă. Catedrala este încă în construcţie, iar zona în care lucrările noi se îmbină cu cele vechi este, din punctul meu de vedere, dezamăgitoare.

Passeig de Gracia şi clădirile lui Gaudi

Barcelona

O altă arteră importantă a Barcelonei este Passeig de Gracia şi face legătura între Avinguda Diagonal şi Placa Catalunya. Pe această stradă vei putea admira celebrele Casa Batllo şi La Pedrera. Dacă nu te vei mulţumi să admiri operele lui Gaudi doar din exterior, programează-ţi vizita în prealabil pentru a evita cozile interminabile la bilete şi pentru a te scuti de surpriza de a cumpăra un bilet care îţi permite accesul în interior după câteva ore sau chiar a doua zi.

Preţ bilet La Pedrera: 20,5 - 34 euro
Preţ Bilet Casa Batllo: 22,5 - 36 euro

Telefericul din Port Vell şi Grădinile Miramar

Barcelona

Pentru o experienţă inedită şi privelişti de poveste din Barcelona alege o plimbare cu telefericul din Port Vell. Telecabina te va duce în Grădinile Miramar, iar pe parcursul călătoriei şi la destinaţie vei putea admira panorame spectaculoase ale oraşului.

Barcelona

Explorează şi Grădinile Miramar, iar de aici alege să te reîntorci în oraş, în plimbare. Vei avea surpriza să descoperi zone spectaculoase care nu apar în ghidurile turistice. Mi-am dedicat câteva ore plimbării prin Grădinile Miramar şi pentru admirat priveliştea panoramică asupra portului din Barcelona. Întâmplător am ajuns în Jardin de Mossen unde am dat peste o colecţie impresionantă de cactuşi. Dacă şi ţie îţi plac florile cu spini, atunci trece Jardin de Mossen pe lista obiectivelor turistice pe care să le vizitezi în Barcelona.

Program teleferic: 10.30 – 20 în sezonul estival
Preţ teleferic: 11 Euro o călătorie; 16,5 Euro dus-întors.

Placa D`Espanya şi Fântânile Magice Montjuic

Barcelona

O altă piaţă celebră a Barcelonei este Placa D`Espanya, străjuită de cele două coloane uriaşe care îţi deschid drumul spre celebrele Fântâni Magice Montjuic. Vizitează Placa D`Espanya în timpul serii pentru a te putea bucura şi de spectacolul de lumini, jocuri de apă şi melodii oferite de fântâni. Programul de jocuri şi lumini al fântânii are loc doar de joi până duminică, între orele 19.30 – 23.30, în sezonul estival.

Barcelona

Deasupra de Placa D`Espanya şi Fântânile Magice Montjuic străjuieşte o altă construcţie impresionantă a Barcelonei. Este vorba despre Palatul Naţional, o adevărată capodoperă arhitecturală care găzduieşte Muzeul Naţional de Artă al Cataluniei. Plimbă-te pe terasele palatului şi bucură-te de priveliştea minunată asupra oraşului, iar dacă timpul şi condiţia fizică îţi permite, ia-o la pas spre Poble Espanyol ca să admiri patrimoniul cultural şi arhitectural al Spaniei.

Acvariul Maritim Barcelona

Barcelona

Nici o vizită în Barcelona nu este completă fără să descoperi secretele mediului subacvatic, la Acvariul Maritim Barcelona. Aici vrei putea admira vieţuitoarele marine, de la meduze, pisici de mare şi peşti clovn, la pinguini, corali şi rechini. Vizita la Acvariul din Barcelona este mult mai flexibilă decât la celelalte obiective turistice. Îţi poţi cumpăra bilet on-line, beneficiezi şi de un discount, iar acesta este valabil timp de 90 de zile din momentul cumpărării. Dacă te simţi curajos sau eşti în căutarea unor senzaţii extreme, la acvariul din Barcelona poţi să înoţi alături de rechini.

Program: 10 – 21.30 în sezonul estival. Ultima intrare se face cu o oră înainte de închidere.
Preţ bilet: 18 Euro.

Citeste si: Ghid Turistic 10 obiective turistice pe care să le vizitezi în Barcelona partea 1, 7 lucruri pe care să le faci într-un city break în Barcelona

Ai vizitat Barcelona? Împărtăşeşte cu noi aventurile tale din oraşul lui Gaudi!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers