Ghid turistic Barcelona. 10 obiective turistice pe care să le vizitezi – partea I

Ghid turistic Barcelona. 10 obiective turistice pe care să le vizitezi – partea I
 
 

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Europei şi o destinaţie turistică spre care se îndreaptă în fiecare an milioane de turişti. Oraşul lui Gaudi se afla demult pe lista mea cu destinaţii de călătorie, iar de la o simplă idee de călătorie la o vacanţă în Barcelona nu a mai fost decât un pas. Am vizitat Barcelona la mijlocul lunii iunie şi m-am bucurat de atmosfera relaxată a metropolei timp de şase zile însorite, iar la plecare mi-am promis că mă voi reîntoarce curând în minunatul oraş de pe malul Mării Mediterane.

Te-ai hotărât să îţi petreci concediul în oraşul lui Gaudi sau te gândeşti la un city-break în Barcelona? Aş vrea să îţi fiu ghid pentru vacanţa ta în Barcelona şi să îţi dau o listă cu 10 obiective turistice pe care să le vizitezi. Hai cu mine într-o minunată călătorie şi descoperă cele mai importante obiective turistice din Barcelona!

Placa Catalunya

Toate itinerarile turistice din Barcelona pornesc şi se întorc în Placa Catalunya. Din această piaţă uriaşă, flancată de clădiri impresionante, se desprind cele mai importante artere turistice ale oraşului. Tot aici se află şi staţii importante de unde vei putea lua mijloace de transport în comun sau autobuzele turistice, iar la doar câteva minute de mers pe jos, pe o stradă paralelă vei găsi punctul de informare turistică de unde îţi vei putea procura pliante informative, carduri de reducere şi bilete pentru autobuzul turistic care te va duce spre cele mai importante obiective turistice din Barcelona.

Punct de informare turistică: Julia Travel, Carrer de Balmes, 5, 08007.
Mai multe detalii găseşti aici: barcelona.city-tour.com

Autobuzele turistice CityTour circulă pe două rute: traseul oranj pentru zona de vest a oraşului şi traseul verde pentru zona de est. Un bilet costă 28 de euro şi este valabil o zi întreagă, pe ambele rute. Pentru un bilet valabil două zile consecutiv vei plăti 39 de euro. Autobuzele CityTour Barcelona au staţii în apropierea obiectivelor turistice importante, îţi oferă prilejul să vezi oraşul de la înălţime, Wi-Fi gratuit şi ghidaj turistic.

La Rambla

Barcelona

Dacă ai ajuns în Placa de Catalunya trebuie să ştii că te afli la doar 3 minute de celebra stradă Las Ramblas, iar o plimbare pe artera preferată a turiştilor este un must al vacanţei în Barcelona. După ce ai admirat clădirile impresionante şi monumentul lui Francesc Macia din Placa Catalunya, traversează cu atenţie bulevardul aglomerat. Ai ajuns pe Rambla. Asigură-te că ţi-ai securizat toate obiectele de valoare şi telefonul şi pierde-te printre mulţimile de turişti şi vânzători ambulanţi.

Barcelona

Rambla este locul în care vei întâlni turişti din toate colţurile continentului şi unde vânzătorii de ocazie te vor ademenii cu tot felul de obiecte "folositoare", de la selfiestick-uri şi invitaţii în coffee shop-uri, la umbrele şi cearceafuri de plajă. Pe Rambla vei găsi şi cele mai costisitoare suveniruri din Barcelona, o mulţime de terase, clădiri cu o arhitectură deosebită, baruri, cafenele, magazine şi hoteluri. Pe Rambla se află şi celebra piaţă La Boqueria unde te vei putea delecta cu fructe şi fructe de mare proaspete şi vei putea gusta delicioasele tapas. La mică distanţă de Boqueria, pe partea opusă a Ramblei, o străduţă îngustă te va duce în Plaça Reial.

Paseo de Colom

Barcelona

Rambla te va duce spre Paseo de Colom unde vei putea admira Monumentul lui Columb şi vei lua primul contact cu marea. Din Paseo de Colom ai numeroase alte trasee care te vor duce spre locuri minunate din Barcelona. Rambla del mar, Port Vell şi Passeig Maritim de la Barceloneta sunt doar câteva dintre acestea.

Barceloneta şi Port Olimpic

Barcelona

Fie că alegi să te plimbi pe Passeig Maritim sau pe docurile Portului Vell şi să admiri ambarcaţiuni şi iahturi de toate felurile, paşii te vor duce spre Barceloneta şi zona de plaje a Barcelonei. Îţi vei da seama că ai ajuns când în faţa ta se va ridica impunător Palau del Mar, o clădire istorică impunătoare care găzduieşte Muzeul Naţional de Istorie a Cataluniei şi numeroase terase şi restaurante. De la Palau del Mar până pe Barceloneta nu mai sunt decât câteva sute de metri.

Barcelona

Barceloneta este un preambul la Port Olimpic şi străduţa unde îţi va fi greu să alegi terasa la care te vei delecta cu fructe de mare savuroase, sangria şi alte preparate specifice Barcelonei. La capătul Barcelonetei se întind plajele cu nisip fin şi Port Olimpic, o zonă superbă cu restaurante excelente şi locul în care sunt concentrate majoritatea cluburilor de noapte din Barcelona.

Poblenou

Barcelona

Barcelona s-a dezvoltat extraordinar în ultimul secol, iar oraşul a fost extins în partea de nord est. În cartierul Poblenou vei putea admira clădiri iconice pentru Barcelona modernă: Torre Agbar, Museu Blau, Parcul Central Poblenou. Rezervă-ţi timp să te plimbi în voie pe străzile din Poblenou. Vei fi surprins!

Citește și: Ghid Turistic Barcelona- 10 obiective turistice pe care să le vizitezi partea 2, 7 lucruri pe care sa le faci într-un city break în Barcelona

Tu ai vizitat Barcelona? Ce obiective turistice ţi-au plăcut cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers