Ghid pentru începători: ce trebuie să știi înainte de călătoria în Australia

Ghid pentru începători: ce trebuie să știi înainte de călătoria în Australia
 
 

Unul dintre cele mai frumoase și cele mai interesante locuri pe care le poți vizita este Australia. Minunata țară are o faună și o floră extrem de bogată, plaje superbe, orașe pline de cultură, dar și o mulțime de alte atracții turistice fascinante. Pentru că vrem să te bucuri din plin de călătoria în Australia îți venim în ajutor cu un ghid pentru începători care să te pregătească pentru această escapadă de vis. 

Planifică-ți călătoria în Australia din timp

Dacă ai de gând să vizitezi Australia trebuie să-ți planifici călătoria din timp și să decizi care sunt locurile în care vrei să ajungi. Această țară este foarte mare, așa că trebuie să-ți stabilești itinerarul în așa fel încât, atât timpul, cât și bugetul, să-ți permită să ajungi în locurile pe care vrei să le vezi. Cumpără-ți biletele de avion din timp, astfel încât să ai parte de prețuri mai bune. Chiar dacă nu o să fie cea mai spontană călătorie, dacă nu-ți planifici vizita în Australia din timp o să-ți fie aproape imposibil să te bucuri din plin de vacanța ta.

Australia

Fotografie preluată de pe depositphotos.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Află ce documente sunt necesare

Este foarte important să te documentezi în ceea ce privește documentele de care ai nevoie pentru a putea să intri pe teritoriul acestei țări. Pentru a ajunge în Australia o să ai nevoie de viză, existând posibilitatea ca aceasta să fie obținută și online. Atenție! Viza de Australia nu se acordă niciodată la frontieră. Mai multe detalii despre procesul de aplicare pentru viză, dar și alte condiții de călătorie găsiți aici.

Australia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Asigură-te că nu iei cu tine lucruri interzise

Dacă nu știi cum să călătorești în Australia îți spunem noi. Este foarte important să ai grijă ce fel de lucruri îți pui în bagaj atunci când pleci la drum. Această țară are reguli foarte stricte în privința obiectelor și produselor care pot fi aduse din afară. Astfel nu trebuie să ai la tine legume, fructe, semințe, carne, ouă, arme, droguri, animale vii sau plante.

În cazul în care la vamă ești prins cu așa ceva riști o amendă de cel puțin 200 de dolari pe care o să o primești pe loc. Cu alte cuvinte, poți să iei amendă pentru că ai în geantă un sandviș. În cazurile mai serioase, pedeapsa maximă este de 10 ani de pușcărie.

Găsești lista produselor interzise și a celor care trebuie declarate aici.

Că tot vorbim de lucruri interzise trebuie să știi că ai voie să ai în bagaj medicamente, însă toate acestea trebuie declarate înainte de a intra în țară. Că e vorba de o simplă pastilă pentru dureri sau de sirop de tuse, trebuie să anunți ce ai la tine ori riști să te alegi cu amenzi.

Australia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Caută un loc de cazare cu Wi-Fi

Dacă ești dependent de internet și nu-ți poți imagina viața fără să verifici în voie rețelele de socializare, avem vești proaste! În Australia nu numai că internetul merge prost, dar este și foarte scump. Spre deosebire de multe alte țări, internetul gratuit e greu de găsit, chiar și în marile orașe. De aceea, dacă vrei să ai din când în când acces online, asigură-te că hotelul sau hotelurile în care o să stai au acces la internet. Dacă vrei, și bugetul îți permite, după ce ajungi în Australia poți cumpăra un hotspot care o să-ți faciliteze accesul online când vrei tu.

Australia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Calculează-ți din timp bugetul: Australia e o țară scumpă

În acest ghid de călătorie pentru Australia trebuie să-ți spunem puțin și despre buget. Veștile nu sunt prea bune și asta pentru că Australia este o țară destul de scumpă. Chiar și așa, promitem că vizita aici o să fie cât se poate de memorabilă.

Trebuie să-ți calculezi bugetul din timp și să ai în vedere că, în general, o bere costă în jur de 10 dolari australieni, adică echivalentul a aproximativ 7 euro. De asemenea, o masă în oraș, la un pub de cartier, costă aproximativ 40 de euro pentru două persoane.

Dacă vrei să stai la hostel o noapte de cazare într-o cameră comună cu șase paturi costă de la aproximativ 40 de euro pe noapte în sus. Pentru un hotel de trei stele prețurile pe noapte pornesc de la aproximativ 60 de euro, iar la patru stele o noapte de cazare începe de la aproximativ 80 de euro.

Astfel, ca să te asiguri că nu cheltui prea mult, caută-ți cazare și cumpără biletele de avion din timp. De asemenea, atunci când vine vorba de mâncare, băutură și distracție, localnicii o să te ajute să găsești cele mai interesante locuri și cele mai ieftine. Australienii sunt cât se poate de prietenoși, așa că o să-ți dea sfaturile de care ai nevoie.

Australia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Australia nu se lasă bacșișuri

E important să știi când studiezi cum să călătorești în Australia că în această țară nu se lasă bacșișuri. Așa cum spuneam și mai sus, fiind vorba despre o țară destul de scumpă, salariile angajaților sunt mai mari, iar pentru servicii nu se lasă bacșiș. Toate taxele sunt incluse în preț, deci, indiferent că mergi cu taxi, mănânci la restaurant sau ieși la o cafea, nu e nevoie să lași nimic în plus față de ce e scris pe bon sau pe nota de plată.

bacsis

Fotografie preluată de pe huffingtonpost.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Învață cuvintele colocviale

Deși în Australia se vorbește engleză, există diferențe mari între engleza americană și cea de aici. Există o mulțime de cuvinte și expresii colocviale pe care ar fi bine să le știi înainte să ajungi în Australia. Spre exemplu "heaps" înseamnă "mult" sau "foarte", "true blue" înseamnă "autentic", "arvo" este "după-amiază", "esky" e sinonim cu "cool", "ripper" înseamnă "grozav", "servo" este pompa de petrol și lista poate continua.

Cu alte cuvinte, înainte să pleci în Australia e bine să arunci o privire peste frazele și cuvintele folosite aici. Crede-ne o să te ajute foarte mult!

Australia

Fotografie preluată de pedepositphotos.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu te aștepta să vezi animale sălbatice la tot pasul

Deși ne-am obișnuit ca atunci când vorbim de Australia să ne imaginăm canguri care se plimbă liberi prin parcuri, lucrurile nu stau chiar așa. Deși are o faună extrem de bogată, dacă vrei să vezi animale sălbatice trebuie să mergi la zoo. De asemenea, chiar dacă Australia are reputația ca fiind un loc unde reptilele și păianjenii veninoși se plimbă în voie prin casele oamenilor, șansele să te întâlnești cu astfel de vietăți sunt destul de mici.

Australia

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă băuturile locale

Australienii sunt mari iubitori ai băuturilor alcoolice, dar și ai cafelei bune. Așa că aici o să ai parte de unele dintre cele mai bune vinuri din lume, unele dintre cele mai interesante beri și o mulțime de soiuri de cafea excelentă. Astfel, îți propunem ca atunci când ajungi în Australia să-ți îndrepți atenția către barurile, restaurantele și cafenelele cu specific local.

Australia

Fotografie preluată de pe  depositphotos.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu pleca niciunde fără cremă de soare

În ghidul despre cum să călătorești în Australia trebuie să specificăm faptul că trebuie să ai mereu la tine cremă de soare. Chiar și în zilele în care vremea pare capricioasă, soarele este foarte puternic și te poți alege cu boli de piele cât se poate de serioase. Indiferent că te duci la plimbare sau la plajă trebuie să folosești o cremă de soare cu un factor mare de protecție. În doar 10 minute la soare te poți alege cu arsuri serioase.

Australia

Fotografie preluată de pe  depositphotos.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Locuri de cazare in Australia

Tu ai vizitat această țară? Ce sfaturi despre cum să călătorești în Australia poți să ne oferi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers