Germania – Istorie şi Civilizaţie

Germania – Istorie şi Civilizaţie
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Doina Ana Butman ne povesteşte vacanţa ei în Germania.

Adesea, mass-media vorbesc despre Germania, dar, cine se poate lăuda că o cunoaşte cu cu adevărat?! Reputată pentru simţul afacerilor si reprezentând o putere economică de prim rang, această mare țară este mai puțin atractivă, din punct de vedere turistic. Totuşi, ea deţine un patrimoniu cultural imens, de prea multe ori, umbrit de istoria sa recentă.

Cu farmecul elegant al marilor sale orașe, cu festivalurile consacrate recoltelor si culesului viilor, de origine păgână, cu arta și cultura sa, înfloritoare, cu mutiplele atracții ale pădurilor sale vaste, Germania prezintă şi alte bogății, de multe ori necunoscute, chiar şi de cei mai apropiaţi vecini.

Iată, principalele motive, pentru care, în luna iulie, a acestui an, mi-am propus să efectuez un circuit Germania, cuprinzând oraşele Dresda, Nűremberg, Műnchen, Frankfurt, Kőln, Hamburg şi, evident, Berlin. Vizite la muzee, castele, în clădiri istorice, catedrale celebre, în oraşe medievale mai mari sau mai mici.

Principalele oraşe "must see"

Berlin

Oraş fascinant și tulburător, Berlin rămâne simbolul puterii și al dominației prusace. Inima Germaniei bate, aici, în marile clădiri publice, în splendidele muzee și teatre, în restaurantele, emanând un farmec discret, şi în cluburile de noapte, unde, decontractarea - totuşi, studiată -, se află la ea acasă. Se poate spune, că, la Berlin, se înregistrează temperatura națiunii germane.

München

München se dovedește la fel de cosmopolit, ca, orice alt mare oraş european. Într-o combinație, uimitoare, de rafinament și nepăsare, orașul amestecă eleganţa impetuoasă a bulevardelor sale, largi, cu sunetul trompetelor și cu halbele de bere. Sa nu uităm, că, Germania este una dintre cele mai mari consumatoare de bere din lume, iar, nenumăratele  sortimente de bere, prezentate în cadrul festivalului „Oktoberfest” (sfarsitul lunii septembrie), atrag, anual, 6 milioane de vizitatori în capitala bavareză...

Pe de altă parte, deşi, nu foarte întins, München reunește mai multe teatre decât orice alt oraş german, precum și numeroase muzee, frumoase, un număr considerabil de grădini, elegante, și una sau două mii de taverne, unde, se serveşte bere.

Plecând din München, nu am ratat parcurgerea Drumului Rinului romantic, o faimoasă porţiune a fluviului Rin, aflată între Koblenz şi Bingen. Rinul îşi croieşte drum, printre dealuri abrupte, acoperite de viţă de vie, împânzite de castele şi ruine, de-a lungul celor mai pitoreşti sate din Bavaria occidentală.

Frankfurt am Main

Centru geografic şi, mai ales, financiar al Germaniei de Vest, Frankfurt am Main (a nu se confunda cu Frankfurt am Oder) contribuie, în mod semnificativ, la prosperitatea țării. Peste 10% din taxele, colectate de municipalitate, sunt alocate culturii și orașul găzduiește cel mai mare număr de muzee din țară.

Scena muzicii este foarte plină de viață, Frankfurt, fiind renumit pentru calitatea concertelor sale de jazz. Circa 1500 de trenuri opresc, zilnic, în Frankfurt, ceea ce înseamnă că, de aici, se poate ajunge în orice punct al ţării şi vice-versa. 

Poze deosebite din Germania

    

Articol şi fotografii de Doina Ana Butman

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers