Geneva într-o zi: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi

Geneva într-o zi: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 

Cunoscută în același timp drept "cea mai mică metropolă" și "orașul păcii", Geneva este al doilea oraș ca mărime din Elveția. În Geneva se află sediul Organizației Națiunilor Unite, precum și sedii ale celor mai importante companii internaționale, astfel încât atmosfera acestui oraș fermecător este una multiculturală și eclectică. Aflată pe malul vestic al lacului Leman, care este cunoscut și sub numele de lacul Geneva, această metropolă se mândrește cu o mulțime de parcuri și clădiri istorice elegante care îți vor atrage privirile. Deși nu este foarte mare, comparativ cu restul metropolelor europene, Geneva te va surprinde cu o mulțime de locuri minunate. Iată 10 atracții turistice din Geneva pe care nu trebuie să le ratezi.

Jet d'Eau

Cea mai faimoasă priveliște din Geneva este cea cu iconica fântână Jet d’Eau de pe lacul Leman. Fântâna neobișnuită se află lângă portul din Geneva și este, de fapt, un uriaș jet de apă ce țâșnește din lac 145 de metri înălțime. O pompă foarte puternică înalță aproximativ 500 de litri de apă pe secundă. De-a lungul timpului, Jet d’Eau a devenit simbolul Genevei precum și cea mai populară atracție turistică. Locul perfect de unde să admiri această priveliște este de la Bains des Pâquis, unde, în sezonul cald, poți înota sau poți savura o cafea pe faleza lacului.

Jet d'Eau

Catedrala Sf. Petru

Datând din 1150, Catedrala Sf. Petru, o biserică romanică, se ridică semeață pe cel mai înalt loc din centrul medieval al Genevei. În timpul reformei protestante, în timpul căreia Geneva a avut un rol foarte important, numele bisericii a fost schimbat în Templul Sf. Petru, fiind transformată în biserică protestantă. John Calvin a susținut slujbe în acest lăcaș de cult la mijlocul secolului al XVI-lea, iar adepții săi au îndepărtat altarele, picturile și statuile cu care era decorată biserica, lăsând doar vitraliile originale.

Catedrala Sf. Petru

Fotografie preluata de pe mycityhighlight.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Jardin Anglais

În partea sudică a lacului lângă Promenade du Lac se află Jardin Anglais, un uriaș ceas realizat din flori, care a devenit aproape la fel de emblematic pentru Genevaprecum Jet d’Eau. Ceasul, amenajat pe un mic deal pentru a putea fi admirat mai ușor, se schimbă în funcție de florile sezonului care îi formează fața colorată. Tot în Jardin Anglais se află Monumentul Național cu figuri alegorice care reprezintă Republica Elvețiană și Geneva, comemorând intrarea orașului în Confederația Elvețiană în 1814. De-a lungul Promenade du Lac mai poți admira și Parc de la Grange cu o mulțime de specii de trandafiri și Parc des Eaux-Vives cu arbori înalți și grădini cu flori.

Jardin Anglais

Palais des Nations

Palatul Națiunilor sau Palais des Nations este, de fapt, un complex de clădiri din marmură ce formează sediul Națiunilor Unite. Aceste este recunoscut drept centrul diplomației mondiale, fiind cel mai mare centru al organizației, după sediul din New York. Dacă vrei să afli mai multe despre modul în care funcționează această instituție, poți face turul oficial care îți va prezenta și Sala de Consiliu ce poate acomoda peste 2.000 de persoane. Din holul aceste săli poți admira una dintre cele mai frumoase priveliști peste Alpi. Cele două uși masive din bronz din spatele sălii au fost aduse din Italia de către Napoleon, mai târziu fiind donate Ligii Națiunilor.

Palais des Nations

Fotografie preluata de pe awcungeneva.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Quai du Mont-Blanc

De-a lungul falezei nordice a lacului, Quai du Mont-Blanc se extinde la nord-est de podul cu același nume, oferind panorame minunate cu Mont-Blanc. După ce la intrarea Hotelului Beau Rivage, Împărăteasa Elisabeta a Austriei a fost asasinată de un anarhist italian, în 1898, aici a fost ridicat un uriaș monument în onorarea conducătoarei. Lângă Quai du Mont-Blanc se află și Monumentul Brunswick, un mausoleu realizat după modelul mormintelor Scaligeri din Verona, pentru ducele Karl al II-lea de Brunswick, care a lăsat moștenire Genevei întreaga sa avere.

Quai du Mont-Blanc

Fotografie preluata de pe geneve.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

CERN

Unul dintre cele mai faimoase locuri din Geneva este dedicat științei. CERN sau Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară operează cel mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare. Deși poate pare de necrezut, acest laborator uriaș de fizică este deschis publicului. Chiar dacă nu poți vedea Marele Accelerator de Hadroni, care este închis publicului atunci când este operațional, poți vedea alte acceleratoare la fel de fascinante și poți afla mai multe despre munca fizicienilor.

CERN

Fotografie preluata de pe geneva-intercontinental.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Place du Bourg-de-Four

În inima centrului medieval, nu departe de Catedrala Sf. Petru, vei găsi popularul Place du Bourg-de-Four. Una dintre cele mai vechi piețe din Geneva și cu siguranță cea mai fermecătoarea, Place du Bourg-de-Four a fost amenajată peste un fost forum roman, găzduind cea mai mare piață din oraș încă din secolul al IX-lea. Astăzi, piața este mărginită de cafenele și restaurante șic, cu terase fermecătoare unde poți savura o cafea și poți admira viața de zi cu zi a localnicilor. Tot aici mai poți admira și Palatul Justiției, o fostă mănăstire din secolul XVIII transformată în judecătorie.

Place du Bourg-de-Four

Fotografie preluata de pe outlawnotahero.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul de Artă și Istorie

Unul dintre cele mai importante muzee din Elveția, Musée d'Art et d'Histoire se mândrește cu nenumărate colecții fascinante, după ce mai multe muzee regionale s-au unit într-o singură instituție. Astfel, expozițiile muzeului acoperă toate zonele de artă aplicată și artă decorativă, cu o colecție interesantă de arme, artefacte grecești, romane și din Orientul Mijlociu, antichități mediteraneene, ceramică romană și etruscă, precum și o colecție fascinantă de artă funerară egipteană. Tot aici poți vedea descoperiri arheologice din Geneva și zonele din împrejur, precum și colecții de picturi gotice și renascentiste până în secolul al XVIII-lea.

Muzeul de Artă și Istorie

Fotografie preluata de pe geneve.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Monumentul Reformei Religioase

În sud-vestul primăriei Genevei (Hôtel de Ville), Promenade de la Treille este mărginită cu castani bătrâni și te întâmpină cu panorame minunate peste munții Salève și Jura. Lângă peretele de sub această promenadă, în Parc des Bastions, se află Monumentul Reformei Religioase, ridicat în 1917 în cinstea reformei protestante din Geneva. Monumentul are statuile celor mai importanți lideri ai mișcării, în jurul cărora se află basoreliefuri ce prezintă scene din istoria mișcării calviniste.

Monumentul Reformei Religioase

Fotografie preluata de pe bebefrayle.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Jardin Botanique

În nordul Genevei, nu departe de faleza lacului, se află Grădina Botanică a orașului. Amenajată în 1902, Jardin Botanique este o oază verde de 28 de hectare cu peste 12.000 de specii de plante și copaci. Aici poți admira plante de pe cele mai înalte creste ale Elveției, în Grădina Alpină, precum și unul dintre cele mai mari ierbare din lume, cu șase milioane de exemplare. Grădina Botanică are și o mică zonă cu animale.

Jardin Botanique

Fotografie preluata de pe byrominaperez.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ce alte locuri minunate din Geneva ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers