Galleria degli Uffizi și mirajul artei

Galleria degli Uffizi și mirajul artei
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Oana Ciurdărean ne povesteşte vacanţa ei în Florenţa.

Florența, orașul care l-a sedus pe Stendhal

Nu știu câți dintre voi ați auzit de sindromul Stendhal, boală experimentată pentru prima dată de Stendhal în secolul XIX, odată cu vizitarea Florenței, însă eu vă pot spune cu mâna pe inimă că aceasta chiar există. Dacă unii ajung să ia antidepresive și să se facă tot mai des confortabili pe canapeaua unui psihoterapeut, eu m-am ales doar cu o amețeală în urma vizitării faimosului oraș italian, iar cea mai mare vină pentru ea o are Galleria degli Uffizi, pe care visam să o vizitem de ani buni, de când mi-a picat în mână "Agonie și extaz".

Florența este ca un vis frumos, un tablou schițat artistic, care te trezește la realitate doar prin zgomotul mașinilor și luminile intense ale semafoarelor. În rest, Florența este artă pură. Iar Uffizi este nucleul, cea mai frumoasă parte, impresionantă până la lacrimi.

Galleria degli Uffizi, obiectiv de top

Detaliile practice ale obiectivului turistic? Intrarea la muzeu costă 20 de euro, iar biletele se pot cumpăra de pe internet sau de la fața locului. Diferențe între cozile vizitatorilor cu bilete luate online și vizitatori care au cumpărat bilete de la "ghizii" din exteriorul muzeului nu am văzut, de răbdare aveau nevoie toți, pentru că fără o oră petrecută în fața clădirii nu scăpa nimeni. La intrare am mai lăsat aproximativ 10 euro pe ghidul audio, pe care l-am ascultat doar eu, dintr-un grup de patru – eu eram vorbitoarea de engleză și traducătoarea, dar și cea care dorea detalii despre absolut fiecare colțișor din muzeu și inclusiv despre aerul pe care l-a respirat Michelangelo (cel din cauza căruia am ajuns și-n Florența și la muzeu).

Cuvintele mele sunt prea sărace pentru a descrie experiența numită Galleria degli Uffizi, însă vă pot spune că o astfel de vizită, într-un loc în care simți cum te înconjoară arta, cum o cuprinzi peste tot cu privirea și o respiri, trebuie făcută măcar o dată în viața.

Mai departe am să las fotografiile făcute de Cristi, un prieten cu care am fost în Florența și în Uffizi, să spună povestea.

Poze deosebite de la Galleria degli Uffizi, Florenţa

    

Articol de Oana Ciurdărean

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers