Frumuseţile Moldovei în imagini partea întâi - galerie foto

Frumuseţile Moldovei în imagini partea întâi - galerie foto
 
 
 

Există cercetări arheologice care atestă faptul că omul a trăit pe teritoriul  Moldovei chiar şi cu 7000 de ani î.Hr, însă şi voci care nu sunt de acord cu acest lucru. Indiferent de perioadă, cert este că vorbim de un loc cu o încărcătură istorică puternică pentru noi, un loc cu numeroase tradiţii, un loc cu foarte multe elemente proprii, aş putea chiar spune unice.

Romanii, hunii, tătarii, slavii, turcii, ungurii şi germanii sunt doar câteva din popoarelele care s-au luptat pentru aceste meleaguri, numai câţiva din cei care şi-au dorit pentru ei "poarta şi drumul" dintre Munţii Carpaţi şi Marea Neagră.

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

Şi pentru că am justificat varietatea de obiective turistice din această zonă, m-am gândit să şi prezint o serie de galerii foto pe mai multe părţi, cu principalele obiective turistice din zona Moldovei. Înainte de asta vă invit să citiţi o serie de "curiozităţi", adică lucruri interesante mai puţin cunoscute despre un anumit subiect, din Moldova!

Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »

ŞTIAŢI CĂ:

  • Ştefan cel Mare a domnit 47 de ani (1457-1504), a purtat 36 de bătălii, din care a pierdut numai două. Acesta este cel mai mare domnitor al Moldovei.
  • Ziarul Zimbrul şi Vulturul a fost un ziar apărut în Moldova în secolul al XIX-lea. Un exemplar al acestuia a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume datorită celor opt mărci poştale "Cap de bour" din 1858 cu care este francat.
  • Peste 75% din teritoriul Republicii Moldova se află pe fundul Mării Negre, de aici şi abundenţa zăcămintelor de nisip alb şi moluz.
  • Moldovenii sunt cei mai mare consumatori de aclcool din Europa şi fostele ţări sovietice. Pe primul loc sunt moldovenii cu 18.2 litri de alcool pur consumaţi anual, în medie, de un cetăţean, iar pe locul doi se află Cehia, cu 16.45 litri.

Poze din Moldova

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers