Fotografia – scoaterea la iveală a ordinii din haos

Fotografia – scoaterea la iveală a ordinii din haos
 
 
 

Nimic nu este întâmplător...

De curând am realizat că a trecut ceva timp, de când prinsă în viaţa cotidiană am încetat chiar să mă mai şi gândesc la unele din pasiunile mele care de multe ori mi-au dat aripi.

Chiar dacă "zbor" din oraş aproape fiecare sfârşit de săptămână, călătoresc, vizitez şi fotografiez minunăţii constant, am şi uitat de când nu am mai stat minute în şir să încerc să fotografiez ceva ca la carte, aşa cum spuneau mai marii fotografi pe care-i citeam în vremea în care timpul stătea în loc...

Nu a trecut o zi de când m-am întristat când am realizat că am ajuns să uit de pasiunile mele şi "întâmplător" l-am cunoscut pe Cristian Tzecu.

Fotografia – scoaterea la iveală a ordinii din haos...

Am citit recent undeva că "Fotografii mari vorbesc despre idei, fotografii medii vorbesc despre echipamente şi fotografii mici vorbesc despre alţi fotografi…", aşa că, eu voi vorbi despre Cristian Tzencu, care este în primul rând fotograf şi tot în primul rând alpinist.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Nu-mi stă în caracter să povestesc poveştile altora, aşa că, vă recomand site-ul lui: momente.ro iar eu o să trec direct la subiect: Cristian organizează workshop-uri de fotografie de călătorie, adresate oricărui posesor de aparat foto.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Workshop: imagini de călătorie...

Pentru că într-adevăr nimic nu este întâmplător şi pentru că fotografia chiar scoate la iveală ordinea din haos, am decis ca luna viitoare să combin şi eu plăcutul cu una dintre pasiunile pe care am uitat să o fac cu dedicaţie şi să particip la workshopul lui Cristian Tzencu.

În general Cristian organizează un grup de maxim 10 persoane, din orice colt al ţării, cu care îşi dă un loc de întâlnire, luna viitoare sunt vizate două locaţii principale: într-un weekend Alba Iulia şi în altul Valea Cernei (Cazanele Dunării), după care conform unui program se urmăresc mai multe activităţi.

Workshopul durează două zile şi jumătate. Prima zi începe cu fotografierea a diferitor locuri, la masa de prânz toate fotografiile sunt evaluate, se discută, se fac planuri, schimb de idei, iar până seara se pune în practică cele învăţate. A doua zi se continuă cu acelaşi lucru, însă în alte locaţii.

După două zile şi jumătate de workshop se va învăţa fotografierea pe timp de zi, pe timp de noapte, a unui obiectiv turistic, fotografierea stradală, planuri generale, detalii, oameni, peisaje etc.

Pentru că nimeni nu face o poză unui lucru pe care vrea să-l uite, îmi doresc ca după această experienţă să ajung să-mi retrăiesc călătoriile când mă uit la fotografii. Îmi doresc mai multă ordine în fotografii, mai multă claritate, mai multă culoare, mai multe idei şi de ce nu, mai mulţi prieteni şi mai multă experienţă.

Cum vi se pare ideea?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.