Florenţa văzută din Campanile - galerie foto

Florenţa văzută din Campanile - galerie foto
 
 

Ai râu de înălţime? Nu te apropii de margine când eşti la înălţime? Gâfâi când urci peste 5 trepte? Dar dacă ţi-aş spune că merită să învingi frica de înălţime şi să îţi forţezi limitele pentru ocazia de a vedea Florenţa de sus? Şi să faci şi nişte poze de invidiat!

Tot ce trebuie să faci este să îţi urci fizicul şi aparatul foto în Domul Catedralei din Florenţa sau în Campanile (clopotniţa catedralei). Eu am ales Campanile cu ale ei 424 de trepte, şi m-am felicitat pentru decizie! Au fost 6 Eur cheltuiţi cu cap!

Campanile, Florenta

Bineinţeles că nu am putut rezista ispitei să admir Florenţa de la înălţime aşa că am urcat în Campanile, deoarece nu am avut răbdare să stau la coada lungă pentru urcat pe Domul Catedralei. Campanile, clopotniţa catedralei, are 82 de metri înălţime şi foarte multe trepte pentru cei temerari ca mine Laughing

Când am citit prima dată că sunt 414 trepte de urcat a fost clar că această expediţie se va desfăşura fără cel mai temerar pionier din grupul nostru, Irina, deoarece şi aşa părea greu, dar să o mai car şi pe ea în braţe! Aşa că după ce am plătit cei 6 eur pentru intrare, am început urcuşul.

Campanile, Florenta

Campanile, Florenta

Clopotniţa are 4 nivele, aşa că urcatul îl faci pe etape şi astfel nu e greu. Oricum trebuie să faci pauze şi pe parcurs deoarece coridorul nu este foarte larg şi mai trebuie să te opreşti să îi laşi pe alţii să urce/coboare.

Campanile, Florenta

Campanile, Florenta

Panorama superbă care mi s-a dezvăluit în faţă după ce am urcat cele 414 trepte a meritat tot efortul. Aşa că după ce am stat câteva minute să îmi plimb privirea de jur imprejur (a se citi "să îmi revină suflul") am pus aparatul foto în funcţiune şi rezultatele le puteţi vedea în galeria foto de mai jos.

Campanile, Florenta

Campanile, Florenta

Sfat/încurajare : la coborâre e mai uşor! Tongue Out 

Dacă vreţi să vedeţi mai multe poze din Florenţa, am încărcat mai multe pe Flickr (207 de poze din care sunt şi vreo 3 panorame).

Dacă aveţi întrebări sau mai doriţi alte amănunte lăsaţi un mesaj şi vă răspund cu plăcere.

Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine!

 

Citeşte şi celelalte articole legate de city-break-ul meu italian : despre Florenţala pas prin VeneţiaGalleria degli Uffizi din Florenţao după-amiază în Bolognascurt ghid de mers cu trenul în Italia şi ce am învăţat în concediul din Italia.

Poze cu Florenţa din Campanile (clopotniţa Domului din Florenţa)


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers