Festa della Repubblica. 2 iunie – Ziua Naţională a Italiei

Festa della Repubblica. 2 iunie – Ziua Naţională a Italiei
 
 

Italia îmbracă straie de sărbătoare. La începutul lunii iunie, comunitatea din peninsulă sărbătoreşte cel mai important eveniment: Festa della Repubblica. Ziua Naţională a Italiei este sărbătorită în fiecare an în 2 iunie. Cu prilejul acestui eveniment, în capitala Roma şi în marile oraşe ale ţării au loc manifestări culturale, parade, concerte, defilări şi evenimente specifice. Ziua Naţională a Italiei mai este cunoscută şi sub denumirea de Festa della Repubblica, iar în acest an se împlinesc 70 de ani de la constituirea Republicii Italia.

70 de ani de republică

Italia aniversează 70 de ani de la cel mai important eveniment din istoria ţării. În 2 iunie 1946, imediat după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, poporul din peninsulă a votat prin referendum trecerea de la monarhie la republică, fiind astfel înlăturat de la conducerea ţării ultimul descendent al Casei de Savoia. După referendum, la conducerea ţării a fost instalat un guvern republican.

Italia este o ţară minunată, cu numeroase atracţii turistice, o istorie bogată şi una dintre destinaţiile noastre preferate de călătorie pe care o poţi vizita chiar dacă dispui de un buget redus. Admiră mai jos o galerie foto cu imagini absolut superbe din Italia.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers