Evenimentul "Poveşti de pe mapamond" la a doua ediţie

Evenimentul
 
 

Ochiul meu critic nu a participat la primul eveniment "Poveşti de pe mapamond", pentru că din păcate – fericire sau irelevant, în acea zi mă relaxam în apa azurie a teraselor naturale de la Pamukkale, din Turcia... aşa că, voi lua a doua ediţie a acestui eveniment ca pe primul cub rubik pe care îl răsucesc vreodată!

Vă reamintesc că scopul evenimentul "Poveşti de pe mapamond" este de a aduna într-un loc oameni iubitori de turism, pasionaţi de călătorii, curioşi de cum se trăieşte în afara graniţelor ţării sau de cum arată capătul mapamondului.

Ca la orice eveniment, în momentul în care ultimul organizator îşi şterge mâinile spunând rânjind "am terminat TOT" apare neprevăzutul, sau cum ne-a învăţat Călin Fătu, colegul nostru care ne-a povestit despre Jamaica: "WE HAVE A SITUATION!", însă doar lucruri minore, pe care cei mai mulţi nici măcar nu le observă. Dar totul a fost uitat repede datorită poveştilor frumoase. Am ascultat, am râs şi am plecat după trei ore cu bucuria că am descoperit locuri noi de pe mapamond.Smile

Alina Ghenciu despre SUA

alinaghenciu.com

Alina Ghenciu

Momentul zero se apropie, proiectorul porneşte, primul subiect SUA şi o figură angelică care urmează să-l dezvolte: Alina Ghenciu, una dintre cele mai calme, relaxate şi fluente persoane pe care le-am cunoscut vreodată.

Timp de 20 de minute ne-a urcat pe cele mai înalte clădiri din Statele Unite ale Americii, ne-a purtat prin locuri cu peisaje naturale, frumoase ca-n ţărişoara noastră, ne-a introdus în câteva tablouri epice Americii şi ne-a povestit despre ce înseamnă viaţa, cultura, tradiţiile şi valorile americanilor.

Am rămas fixată pe faptul că a spus de două ori că mâncarea în general nu este neapărat bună, are un gust dulceag, lucru pe care l-au confirmat şi cei din sală care au mai vizitat America. Se pare că inclusiv pâinea are gust de chec!

Concluzia oricum a fost destul de evidentă : o vacanţă în SUA înseamnă enorm de multe locuri de vizitat! De-abia aştept în toamnă, ca Alina să ne povestească despre vacanţa ei de anul acesta din SUA. Smile 

Andreea Ursu despre Belgia

tomatacuscufita.com

Andreea Ursu

Următorul moment a fost cel al Andreei Ursu cunoscută de mulţi ca şi Tomata cu scufiţă, care a venit fără scufiţă Laughing, însă nu şi fără acel umor specific cu care şi-a obişnuit cititorii de pe blog. Naturală, degajată, sinceră, sinceră şi sinceră, Andreea Ursu ne-a plimbat pe străzile a patru oraşe din Belgia, ne-a povestit despre renumite obiective turistice din Bruxelles şi Brugge care într-adevăr merită vizitate şi care nu.

Mi-au rămas câteva lucruri întipărite bine în minte: cum ar fi renumita ciocolată Godiva cu care nu te poţi mânji la gură, ci doar la buzunar, faptul că oraşul Bruge nu seamănă cu Veneţia, cu toate că toată viaţa am crezut asta, faptul că acele clădiri înguste din Bruxelles sunt exact aşa "strâmte" şi în interior şi că în parcul Mini Europe cântă imnul naţional lângă fiecare obiectiv reprezentativ unei ţări.

Apropos, ştiaţi cum este simbolizată România în Parcul Mini Europe ? Cu Palatul Mogoşoaia! Trebuie să mă duc să îl văd şi eu.

Călin Fătu despre Jamaica

ghiduri-turistice.info

Alina Ghenciu

Seara a fost încheiată de al treilea invitat, colegul nostru Călin Fătu, care face parte de puţin timp din echipa Ghiduri Turistice, însă umorul, pofta de viaţă, naturaleţea şi curiozitatea pentru nou care îl caracterizează, ne-a dat tuturor senzaţia de prietenie de-o viaţă. Călin este un haios, atât în atitudine, cât şi în exprimare, iar subiectul despre care a ales să ne povestească l-a ajutat foarte mult... JAMAICA!

O insulă plină de resorturi de lux, înconjurate de jungle şi oraşe murdare în care îşi duc viaţa oameni relaxaţi în sărăcie, degajaţi şi care fac absolut tot ce le trece prin cap. Într-un cuvânt Jamaica!

Am rămas surprisă de faptul că nu este legal consumul de Marijuana Tongue Out, personal îmi imaginam Jamaica acoperită de un mare nor de fum care dansează deasupra plajelor cu nisip alb, care se termină în acea mare turcoaz iar din filmele şi documentarele pe care le-am văzut cu acest subiect ştiam că Jamaica este un loc periculos în afara resorturilor, lucru pe care Călin l-a negat, cu specificaţia că atâta timp cât nu cauţi acest lucru.

În rest, am mai aflat că Jamaica este Mamaia americanilor, lucru care atrage de la sine limba predominantă, mâncarea specifică, felul în care se poartă şi te tratează comercianţii şi ghizi turistici şi bineînţeles... preţurile!
Pentru că evenimentul a durat aproximativ trei ore, eu aş putea să vă scriu să citiţi şase, însă mă voi opri aici pentru că afară e soare.

 

Punctul meu de vedere a fost expus, după cum am spus şi la început, nu sunt în măsură să compar, eu m-am simţit excelent, sper că şi invitaţii noştri. Vă aşteptăm pe toţi la următorul eveniment "Poveşti de pe mapamond" ediţia a treia, în luna Iunie. Înscrieţi-vă la newsletterul nostru ca să aflaţi din timp. Vă garantez că o să vă placă!

O zi excelentă tuturor!

Poze de la a doua ediţie "Poveşti de pe mapamond"


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers