Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna mai pe mapamond

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna mai pe mapamond
 
 

O dată cu venirea primăverii, întreaga lume se trezeşte la viaţă şi în cazul mapamondului se trezeşte şi în materie de evenimente. Întreaga planetă descoperă o mulţime de locuri, lucruri şi oameni de sărbătorit, astfel încât, din luna mai, să se poată spună că întâmpină sezonul cald aşa cum se cuvine. Dacă mai punem la socoteală şi o mini-vacanţă într-o ţară străină, de pe alt continent decât cel european, sunt şanse foarte mari să găsim una dintre evenimentele următoare:

Cinco de Mayo in Los Angeles, SUA

Cinqo de MaioSursa

Cinco de Mayo este o sărbătoare a comunităţilor mexicane din Statele Unite, care se organizează în toate marile oraşe unde există o porţiune de populaţie de această naţionalitate. Este o sărbătoare de stradă cu specific mexican tradiţional, plină de culoare, de muzică, de dans şi de voie buna. Cinco de Mayo în Los Angeles are loc în cel mai apropiat weekend de data de 5 mai şi adună participanţi din toate oraşele învecinate, dar şi din întreaga lume, dornici să petreacă în aer liber de dimineaţa până seara.

Unde: Străzile El Pueblo şi Olvera, dar şi în restul Los Angelesului, SUA
Recomandat pentru: mâncare, bautură şi muzică mexicano-americană
Pont: Elementele esenţiale ale unei petreceri mexicane sunt: “menudo, margaritas y Mariachi” (adică mâncarea, băutura şi muzica tradiţională în formele lor de prezentare cele mai bine cunoscute).

Cupa Stanley, SUA

Cupa StanleySursa

Unul dintre cele mai importante evenimente din hockey-ul american este momentul decisiv în privinţa acordării Cupei Stanley, cunoscută în domeniu ca şi “Sfântul Graal al hockeyului”. Acesta este un trofeu atât de dorit de echipele de hockey şi atât de reprezentativ în aspect, încât meciul de decernare a Cupei este unul care merită să fie văzut. Jocul final este întotdeauna unul cât se poate de dramatic şi de emoţionant, importanţa câştigării cupei fiind una copleşitoare pentru jucători, dar şi pentru spectatori.

Unde: cele mai cunoscute arene de hockey din America
Recomandat pentru: sport
Pont: Turneele de afişare a cupei în restul lumii au strâns până acum milioane de dolari pentru diverse fundaţii.

Maratonul Marelui Zid Chinezesc

Marele ZidSursa

Maratonul Marelui Zid Chinezesc este una dintre cele mai impresionante competiţii sportive. Din fericire pentru participanţi, nu trebuie parcursă întreaga suprafaţă a zidului, ci numai o parte din ea, adică distanţa tipică a unui maraton. Competiţia este una cât se poate de dificilă, pentru că terenul nu este unul tocmai obişnuit, astfel intervenind porţiuni cu trepte atât în coborâre, cât şi în urcare, iar spre mijlocul zilei, soarele este întotdeauna puternic deasupra Marelui Zid.

Unde: Tianjin, China
Recunoscut pentru: cei mai rezistenţi alergători
Pont: traseul este împărţit în secţiuni, unde sunt opriţi cei care au rămas mult prea mult în urmă, pentru că limita de timp este de 8 ore.

Sanja Matsuri, Japonia

Sanja MatsuriSursa

O sărbătoare tradiţională care răstoarnă toate opiniile europenilor despre japonezi este Sanja Matsuri. Deşi în general sunt consideraţi a fi paşnici şi liniştiţi, japonezi îşi arată dezlănţuirea numai în anumite ocazii, iar, în luna mai, una dintre ele este chiar aceasta. Sanja Matsuri înseamnă o respectare a divinităţilor prin realizarea diverselor procesiuni, dar şi o mare petrecere în aer liber, plină de culoare, de muzică şi de distracţie.

Unde: districtul Asakusa, Tokyo, Japonia
Recomandat pentru: folclor, cultură şi băutură
Pont: Sanja Mansuri înseamna “festivalul celor trei altare”.

Festivalul de despărţire al Mării Jindo, Coreea de Sud

Marea JindoSursa

Una dintre minunile naturii poate fi experimentată în Coreea de Sud, doar dacă curenţii marini şi-au făcut datoria. Cu toate că prezintă oarecare riscuri, în fiecare an, coreeni ies în largul mării pentru a se bucura de această transformare naturală, în care marea este despărţită de un val de pământ adunat la mijloc, ce răsare încet de la fund, în funcţie de retragerea mareei, dar şi în funcţie de felul în care s-a format în timpul anului şi până la acel moment.

Unde: Insula Jindo
Recomandat pentru: participare în masă, muzică şi cultură
Pont: Marea se desparte complet doar pentru o oră, aşa că asigură-te că ai suficient timp să te întorci la mal, dacă vrei să eviţi o tură de înot foarte obositoare.

Festivalul Waisak din Borobudur, Java, Indonesia

BorobudurSursa

Festivalul onorează naşterea, iluminarea şi moartea lui Buddha. Un eveniment care înglobează de fapt trei evenimente mai mici, festivalul în sine este concentrat pe o exprimare a credinţei şi a culturii locale, prin care i se aduc felurite omagii lui Buddha. În jurul templului Mendut, unde se află cea mai mare statuie a lui Buddha, se adună numeroşi pelerini, care participă la mantre şi la rugăciuni, de-a lungul unui covor roşu impresionant.

Unde: Borobudur, Java centrală, Indonesia
Recomandat pentru: tradiţii religioase budiste
Pont: Borobudur este cel mai mare monument budist din lume, cu numeroase obiective turistice de acest tip.

Desigur, mai sunt multe alte evenimente de excepţie în lume. Care dintre aceste evenimente ţi se pare mai interesant?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers