Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna mai în Europa

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna mai  în Europa
 
 

Primăvara şi vara sunt cele mai bune anotimpuri pentru o vacanţă, dar şi pentru evenimente în aer liber. Putem să începem să călătorim de pe acum, mai ales că multe ţări din Europa ne aşteaptă cu o mulţime de evenimente în luna mai. Sunt atât de multe încât nu vei ştii pe care să-l alegi. Însă, dacă îţi iei o vacanţă într-una din ţările europene în luna mai, trebuie sa ştii că ai multe de văzut şi de făcut. Iată cele mai importante evenimente din luna mai!

Roata de branză de la Cooper Hill, Anglia

Cooper HillSursa

O competiţie pe cât de haioasa, pe atât de faimoasă. Cursa în care participanţii se întrec în prinderea unei roţi de brânză care circulă cu o viteză incredibilă pe panta dealului este una extrem de populară. Evenimentul este format din mai multe curse pentru bărbaţi, una pentru femei şi una pentru copii şi se desfăsoară în fiecare an la finalul lunii mai. Evenimentul este unul de tradiţie şi continuă să fie unul foarte anticipat în fiecare primavară.

Unde: Cooper Hill, lângă Brockworth, Gloucestershire, Anglia
Recomandat pentru: iubitorii de tradiţii haioase
Pont: Cea mai mare roata de branză rulată a fost de 18 kg.

Flower Show în Chelsea, Anglia

ChelseaSursa

O desfăşurare a celor mai minunate flori din lume are loc în grădinile din Chelsea, când oricine are ocazia de a se mândri cu faptul că participă la un eveniment alături de familia regală a Marii Britanii. Evenimentul este unul cu vechime în ţară şi care sărbătoreşte cele mai frumoase grădini englezeşti, atât din punctul de vedere al varietăţii speciilor de plante, cât şi din cel al aranjamentelor acestora, astfel încât să creeze imagini de ansamblu de excepţie.

Unde: Royal Hospital Chelsea, Londra, Anglia
Recomandat pentru: pasionaţii de grădini
Pont: Sâmbăta după-amiază, exponatele exotice sunt vândute la preţuri promoţionale.

Festivalul Pinkpop, Olanda

PinkpopSursa

Cel mai important festival de muzică din Olanda, Pinkpop este recunoscut printre participanţi pentru numărul mare de artişti şi trupe invitate aici, toate fiind celebre şi având numeroşi fani în întreaga lume. Spaţiul imens amenajat pentru concertele în aer liber ale festivalului include şi o serie de facilităţi, astfel încât iubitorii de muzică să se poată bucura de festival aşa cum se cuvine, fără să le lipsească nimic.

Unde: lângă Maastricht, Provincia Limburg, Olanda
Recomandat pentru: muzică rock
Pont: Biletele se pun în vanzare la mijlocul lunii februarie.

Festivalul de Film de la Cannes, Franţa

CannesSursa

Unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume este şi unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale lunii mai. Riviera franceza este cea mai bună locaţie pentru un festival în care filme de excepţie sunt concurate numai de stilul vestimentar extravagant şi de luxul general al participanţilor. Ceremonia este admirată în fiecare an de sute de oameni chiar de la intrarea pe covorul roşu şi de milioane de alţi telespectatori de acasă.

Unde: Cannes, Alpes-Maritimes, Franţa
Recomandat pentru: glamour şi filme
Pont: Cazarea trebuie căutată cu mult timp înainte şi preferabil la o unitate din apropiere de Cannes, nu din Cannes propriu-zis pentru că aici preţurile sunt foarte mari în timpul festivalului.

Monaco Grand Prix

MonacoSursa

Evenimentul cel mai aşteptat din lumea Grand Prix are loc tradiţional în ultimul weekend din luna mai. Este unul dintre cele mai aşteptate momente pentru locuitorii acestei mici ţări, dar şi pentru cei din tările învecinate şi chiar de mai departe, pentru că este ocazia unică de a vedea una dintre cele mai reputate curse, pe unul dintre cele mai frumoase trasee de grand prix din Europa.

Unde: Monaco
Recomandat pentru: sport
Pont: Biletele cumparate în avans beneficiază de reduceri substanţiale.

Festivalul de lupte cu tauri de la San Isidro, Spania

San IsidroSursa

Din martie până în octombrie, Spania este tărâmul luptelor cu tauri. Numeroase evenimente au loc pe această tematică a luptelor cu tauri spaniole tradiţionale, iar acest festival este cel mai important din luna mai. Parte din cultura spaniolă, lupta cu taurii a fost contestată de nenumarate ori, însă continuă să atragă o mulţime de curioşi din întreaga lume în fiecare an.

Unde: Madrid, Spania
Recomandat pentru: cei pasionati de tradiţia spaniolă
Pont: Pelerina roşie este folosită prin traditie şi probabil a fost aleasă pentru a masca petele de sânge. Taurii nu disting culorile, aşa că ei nu sunt atraşi de faptul că pelerina este roşie, ci de faptul că se mişcă.

Desigur, mai sunt multe alte evenimente de excepţie în Europa. La care dintre aceste evenimente ţi-ar plăcea să participi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers