Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iunie în Europa

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iunie în Europa
 
 

La început de vară, întreaga Europă începe să-şi dezvăluie cele mai mari sărbători. Pentru că urmează un sezon al vacanţelor pe continent şi al concediilor de relaxare, ţările europene se întrec în a-şi expune valorile, cultura şi tradiţiile atât în faţa locuitorilor lor, cât şi în faţa turiştilor dornici de a surprinde o imagine festivă a ţării pe care au ales-o în acest an pentru petrecerea câtorva zile libere. Dacă începutul verii te va prinde într-una dintre ţările Europei, vei ava parte de multe evenimente, care de care mai frumoase şi mai speciale.

Royal Ascot, Anglia

Royal AscotSursa

Cea mai înaltă competiţie de călărie, cei mai buni jokey şi cei mai frumoşi cai se întâlnesc în faţa publicului select al Angliei. Royal Ascot este o competiţie de tradiţie, la care participă cele mai importante personaje de pe scena naţională din Anglia, dar şi de pe cea internaţională. Luxul, eleganţa şi glamour-ul britanic sunt relevate în ţinutele clasice, dar şi în stilul general al competiţiei ce şi-a păstrat manierele din trecut. Membrii familiei regale sunt bineînţeles cei mai de marcă spectatori ai acestei superbe competiţii.

Unde: Ascot Racecourse, Berkshire, Anglia
Recomandat pentru: cai pur-sânge
Pont: Joia (cea de-a treia zi) a competiţiei este declarată “Ladies’ Day”, în care toate doamnele şi domnişoarele se întrec în etalarea celor mai elegante şi mai scumpe ţinute.

Campionatul de Tenis de la Wimbledon, Anglia

WimbledonSursa

Un campionat de tenis elegant şi faimos, Wimbledonul este cel care aduna un numar mare de pasionaţi ai sportului în această zonă în fiecare an. Pe lângă pasionaţii de tenis, evenimentul mai atrage atenţia şi celor care sunt dornici de a admira un sport elegant şi rafinat, dar şi a marilor vedete internaţionale din toate domeniile. Wimbledonul este cel mai vechi şi cel mai prestigios turneu de tenis din lume, motiv pentru care nu numai audienţa este numeroasă şi cu sufletul la gură, ci şi emoţiile participanţilor şi dedicarea lor este una complet diferită şi mult mai însufleţită de pasiunea pentru acest sport.

Unde: Church Road, Wimbledon, London SW19, Anglia
Recomandat pentru: sport de înaltă calitate
Pont: Wimbledon Lawn Tennis Museum este deschis pe tot parcursul anului pentru cei care nu pot ajunge aici în timpul competiţiei.

Le Mans 24, Franţa

Le MansSursa

Le Mans este o cursă faimoasă, organizată încă din anul 1924 şi numită sugestiv “Grand Prixul rezistenţei”, dat fiind faptul că circuitul pe care se desfăşoară este unul extrem de solicitant, iar 24 de ore de competiţie înseamnă un nivel ridicat de rezistenţă şi una dintre cele mai aşteptate evenimente de această natură din perioada verii. Pasionaţi ai curselor şi nu numai participă la acest eveniment de mare amploare în fiecare an, pentru că este un adevărat spectacol de grand prix şi nu numai, al cărui final este unul dintre cele mai tensionate şi mai emoţionante momente.

Unde: Le Mans, Sarthe, Franţa
Recomandat pentru: britanici – britanicii ocupă primele poziţii ale clasamentelor curselor de aici şi de asemenea aduna şi cel mai mare număr de spectatori.
Pont: Până în 1969, cursa începea cu o alergare a piloţilor în momentul căderii steagurilor, cu urcarea în maşini şi pornirea motoarelor. Acest tip de start a fost abandonat pe motive de siguranţă.

Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans Granada, Spania

GranadaSursa

Este cel mai prestigios eveniment cultural din Spania. Oraşul Granada se trezeşte la viaţă şi se umple de culoare, de muzică şi de dans. Festivalul nu este numai unul de petrecere şi de distractie, ci şi unul foarte important pentru cultura spaniolă, dat fiind faptul că este un eveniment cu tradiţie, în cadrul căruia sunt relevate cele mai importante simboluri ale acestei naţiuni din muzică şi din dans. Străzile oraşului sunt toate transformate în scene de spectacol, pentru ca toată lumea să poată participa la această explozie de muzică şi dans.

Unde: Granada, Andalucia, Spania
Recomandat pentru: cultură serioasă într-un decor incredibil
Pont: Clima Granadei este una fluctuantă între zi şi noapte, trecând de la temperaturi toride pe timpul zilei, la răcoarea nopţilor dată de apropierea de Munţii Sierra Nevada.

Festivalul de Operă din Verona, Italia

VeronaSursa

Începând cu luna iunie, Festivalul de Operă din Verona este scena cea mai importantă din Italia pentru pasionaţii de muzică şi nu numai. Timp de trei luni, spectacolele se ţin lant şi oferă o ocazie perfectă pentru locuitori, dar şi pentru turişti de a asista la cele mai apreciate opere italiene, pe tot parcursul verii. Verona este un oraş artistic şi cultural, care dezvăluie o panoramă arhitecturală de excepţie, în care este încadrat anual şi festivalul de operă, pentru a oferi spectacole în cele mai impresionante decoruri.

Unde: Verona, Italia
Recomandat pentru: muzică, istorie, beletristică şi arhitectură
Pont: Locurile din cercul de mijloc sunt cele mai scumpe, însă se recomandă optarea pentru acestea sau pentru locurile din primele rânduri în urcare. Nu întârzia la spectacol, pentru că italienii nu agreează intrările după începerea spectacolului!

Festivalul Atenei, Grecia

AtenaSursa

Tradiţia Greciei în spectacole de teatru şi muzică este celebrată anual prin acest festival de amploare. În luna iunie, dar şi în iulie, cei care îşi petrec vacanţa în Grecia şi doresc să aibă parte de un spectacol unic şi incredibil, trebuie să participe la acest eveniment în Atena. Toate producţiile puse în scena pe timpul festivalului sunt organizate în diverse locaţii special alese din Atena, pentru că spectatorii să se poată bucura atât de spectacolul artistic, cât şi de cel vizual, dat de arhitectură antică, încă bine păstrată aici.

Unde: Atena, Grecia
Recomandat pentru: artă
Pont: Se recomandă utilizarea pernelor pentru şezut în timpul spectacolului, pentru că sunt construcţii antice, cu rânduri de piatră. În plus, pentru rândurile superioare este indicată utilizarea binoclului.

Desigur, mai sunt multe alte evenimente de excepţie în Europa. La care dintre aceste evenimente ai vrea să partici la începutul verii?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers