Evenimente în luna aprilie în judeţul Alba

Evenimente în luna aprilie în judeţul Alba
 
 

La Târgul de Turism al României am avut ocazia să cunosc o mulţime de oameni din diverse părţi ale ţării şi să aflu ce se mai întâmplă pe ici colo. Una dintre zonele care mi-a atras atenţia pentru acest an a fost judeţul Alba Iulia, reprezentat la târg de Centrul de Informare Turistică şi de Consiliul Judeţean Alba. De la ei am primit o mulţime de informaţii interesante despre evenimentele din întregul judeţ pe acest an, pe care vreau să le împart cu voi. Poate ajungeţi în judeţul Alba în lunile următoare şi ne povestiţi cum a fost la vreunul dintre ele!

Luna aprilie aduce o serie de evenimente în oraşul Alba Iulia, perfecte pentru iubitorii de film, dar şi de istorie. Oraşul aduce astfel două momente cheie la final de aprilie, care fac o vizită în Alba Iulia perfectă pentru turişti de toate vârstele. Cele două evenimente sunt aproximativ suprapuse temporal, aşa că vă puteţi bucura de ambele.

Zilele Cetăţii Medievale

Zilele cetatii medievale

Data: 27-28 aprilie 2013, ediţia a III-a
Locaţia: Alba Iulia (cetatea “Alba Carolina”)

Cavaleri, domniţe, parade ale gărzilor, muzică medievală, demonstraţii de mânuire a armelor vor avea loc de Zilele Cetăţii. Evenimentul, ajuns la ediţia a III-a, va reînvia spiritul medieval cu actori din ţară şi străinătate. Evenimentele se vor desfăşura pe Latura de Nord a cetăţii “Alba Carolina”.

Zilele cetatii medievale

Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj “Tres Courtes”

Data: 26-29 aprilie 2013, ediţia a V-a
Locaţia: Alba Iulia (spaţiile RYMA)

Unicitatea lui constă în faptul că are loc simultan în Alba Iulia şi în multe alte oraşe din România. În plus, multe oraşe din lume asistă la aceleaşi proiecţii, care se remarcă prin diversitatea tematică, echilibru stilistic, originalitate narativă şi, mai ales, prin umor fin. La Alba Iulia, festivalul este special prin faptul că are loc în şanturile cetăţii “Alba Carolina”.

Zilele Cetăţii Medievale vă vor bucura cu siguranţă. Toate etapele evenimentului se vor realiza în stil medieval specific. Festivalul de scurt metraje va fi o ocazie unică de a vedea producţii noi, pe diverse tematici. Cele două vor crea zile perfecte de vacanţă în Alba Iulia. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers