Escapada perfectă pentru tine și prietenii tăi la Brașov

Escapada perfectă pentru tine și prietenii tăi la Brașov
 
 

De ce ai avea nevoie pentru un weekend perfect? Îți zic eu! De inițiativă și de un prieten nebun ca tine. Da, prea puțin? Asta e cel mai important, pe lângă bani de drum, o hartă, un rucsac cu cele necesare și alte detalii mici.

Să vă povestesc puțin din experiența mea. Voi fi succintă, căci vreau doar să vă îndrăgostiți de fiecare moment pe care îl petreceți alături de cei dragi.

Totul a fost din scurt timp, tocmai ce trecuse ziua mea de naștere și se apropia cu pași repezi zilele de weekend. Cum s-a întâmplat? Pur și simplu am decis să-mi fac cadou o escapadă într-un oraș nou pentru mine. Desigur, singur ar fi ciudat să călătorești la o distanță mare, vei simți nevoia să împărtășești cu cineva drag acele momente. Din păcate sau fericire, era disponibilă și dispusă să meargă cu mine doar o prietenă.

Repejor am făcut fiecare câte un mic bagaj, un rucsac de fapt, bineînțeles ne-am interesat de mersul trenurilor spre destinațiile alese dinainte și ziua următoare, fiind vineri seara, imediat după orele de la facultate am și plecat. Recunosc, drumul a fost obositor, aproximativ 8 ore, dar așa apar amintirile. Ajunși în Brașov foarte dimineața, după oprirea de o zi în Cluj-Napoca, începem o nouă aventură.

Cele mai frumoase locuri din Brașov

Biserica Neagră, localizată chiar în inima centrului vechi. Denumirea clădirii provine de la trecutul acesteia, care a fost avariată într-un incendiu din anul 1689, după care zidurile s-au înnegrit. Biserica reprezintă unul dintre monumentele simbol de arhitectură gotică din România. Biserica Neagră din Brașov este renumită ca fiind "cea mai mare biserică din România", având o lungime de 89 metri.

Biserica Neagra Brasov

Piața Sfatului - centrul istoric al orașului, aici este locul unde pur și simplu ești tu și orașul, pașii trecătorilor nu-ți mai par gălăgioși, vocile oamenilor nu–ți sunt un deranj, ci o melodie.

Piata Sfatului Brasov

Muntele Tâmpa, localizat în sudul Carpaților Orientali și înconjurat de municipiul Brașov. Aflându-vă în centrul orașului, pe vârful muntelui Tâmpa veți observa scris cu litere mari BRAȘOV, iar ca să ajungeți sus puteți să o faceți cu telegondola pusă la dispoziția aventurierilor. O urcare plus coborâre vă ajunge la 20 lei/persoană.

Brasov

Turnul Alb și Turnul Negru, cu înălțimea de 19 m, respectiv 11 metri. Turnurile le găsiți în afara zidurilor cetății. De la înălțimea turnurilor, căci până să ajungeți la ele trebuie să urcați și câteva scări, veți avea ocazia să admirați priveliștea orașului și bogățiile acesteia.

Strada Sforii, localizată între străzile Cerbului și Poarta Șchei. Lățimea străzii Sforii variază între 1,11 și 1,35, fapt pentru care aceasta este redenumită ca fiind cea mai îngustă stradă din județul Brașov și cea de-a treia cea mai îngustă stradă din Europa.

Strada Sforii Brasov

Voi ce peripeții ați avut în aventurile voastre prin Brașov?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers