Escapadă de weekend: Sibiu, Biertan, Sighișoara, Transalpina – Partea I

Escapadă de weekend: Sibiu, Biertan, Sighișoara, Transalpina – Partea I
 
 

Întotdeauna m-au intrigat articolele din categoria Destinație de weekend și oricât de incitant este să călătorești virtual, lăsându-ți imaginația să zburde pe harta regiunii în care te afli, adevărata plăcere a călătoriei o descoperi atunci când părăsești confortul casei și pleci în căutarea aventurii, chiar în locuri despre care ai scris. Cum colecția de articole de călătorie care îmi poartă semnătura se îmbogățește de la luna la lună, iar destinațiile descrise câștigă teren în fața celor deja vizitate, am decis că este timpul să-mi fac bagajul, să întocmesc un plan de călătorie demn de Ghiduri Turistice și să pornesc la drum.

Am dedicat primul weekend din luna lui august unui itinerariu turistic de excepție, prin minunata Transilvanie. Am trecut din nou în revistă cele mai notabile atracții turistice din Transilvania: Sibiu, Biertan, Sighișoara urmând ca din inima țării să pornim spre destinația finală a călătoriei noastre, Cazanele Dunării, pe drumul care te poartă printre nori. Ei bine, ai ghicit, este vorba despre Transalpina. Și cum plăcerea călătoriei este de două ori mai mare atunci când o împărtășești cu comunitatea Ghiduri Turistice, nu era chip ca aventurile unei escapade de weekend să rămână nescrise. Așadar, să pornim la drum!

Itinerariu de călătorie

Sibiu

Am pornit în escapada de weekend, la orele amiezii, din Timișoara spre Sibiu. Am optat pentru varianta de a merge pe autostradă până în apropiere de localitatea Traian Vuia. Am continuat pe drumul național până în Deva, iar de acolo din nou pe autostradă până la Sibiu, cu o mică excepție de 22 de kilometri între Cunța și Săliște, unde șoseaua de mare viteză s-a surpat. După aproximativ 3 ore, iată-ne ajunse în Sibiu. Ne-am lăsat repede bagajele la pensiunea la care ne-am cazat și am pornit să descoperim, la ceas de seară, frumusețea orașului medieval.

Sibiu, un oraș vibrant

Sibiu

Sibiu este un oraș viu, indiferent de sezon, și o destinație care are multe de oferit din punct de vedere turistic, indiferent dacă ajungi aici în miezul verii sau în toiul iernii. Am ales să ne cazăm într-o pensiune cochetă, la doar 10 minute distanță de centrul istoric. Orele care ne-au mai rămas din prima zi a aventurii noastre turistice am ales să ni le petrecm în centrul istoric al Sibiului și să admirăm frumusețea orașului pe înserat. În Piața Mare, am avut surpriza să dăm peste o variantă folclorică a Festivalului UNTOLD. Evenimentul Cântecele Munților au reunit în Piața Mare din Sibiu iubitori de folclor din toate colțurile județului și artiști de renume.

Sibiu

Am reușit în cele din urmă să lăsăm în urmă agitația din Piața Mare și am pornit spre Piața Mică cu speranța că vom avea parte de un moment de liniște. În drum am admirat minute în șir Turnul Sfatului și... surpriză, Piața Mică avea să ne întâmpine la fel de agitată, fiind gazda unei competiții sportive de volei.

Am bifat, ca orice turist, principalele atracții din centrul orașului Sibiu. Piața Mare, Piața Mică, Turnul Sfatului, Podul Mincinoșilor și Pasajul Scărilor sunt fermecătoare, indiferent de câte ori ai avut ocazia să le vizitezi. Șarmul acestor locuri te captivează și parcă, de fiecare dată când te afli acolo, descoperi o nouă perspectivă din care să le descoperi. Pe înserat, Sibiu este cu adevărat superb, iar după ce am explorat toate cotloanele centrului istoric ne-am întors la pensiune cu promisiunea fermă că vom revedea aceste locuri și în timpul zilei. Tot acum am promis să dedicăm câteva ore și pentru un alt obiectiv turistic important: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale "ASTRA" Sibiu.

Muzeul ASTRA, locul în care îți descoperi trecutul

Muzeul Astra

Vizita la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale "ASTRA" avea să-și facă loc în agenda noastră abia în dimineața zilei de duminică, înainte să pornim spre casă. O alegere inspirată, deoarece duminică temperaturile din termometru au scăzut sub 30 de grade și ne-am putut bucura de o plimbare confortabilă și răcoroasă. Prețul unui bilet de intrare la Muzeul Astra, pentru un adult, este de 17 lei. Contra acestei sume te poți bucura ore în șir de natură, istorie și tradiții din toate colțurile țării.

Muzeul Astra

Muzeul ASTRA Sibiu oferă vizitatorilor săi o incursiune prin toate regiunile țării. Colecția de gospodării relocate și agregate folosite de strămoșii noștri în activitățile de zi cu zi este impresionantă. Aici vei putea admira în voie case vechi, din toate regiunile țării, mori de vânt, mori plutitoare, instalații tradiționale de prelucrat cânepa, mătasea, de preparat vin, animale care sunt crescute în incinta muzeului, culturi agricole de mici dimensiuni și multe altele. La Muzeul Astra vei descoperi spiritul românesc autentic și îți vei da seama cât de minunată este România, abia după ce vei observa grupurile de turiști străini uimiți de frumusețea exponatelor pe care le admiră.

Muzeul Astra

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale "ASTRA" este situat în Dumbrava Sibiului și este amenajat în jurul unui lac. În incinta muzeului, te poți bucura și de preparate tradiționale românești care îți vor încânta simțurile și papilele gustative. Am petrecut trei ore în muzeul în aer liber și am plecat spre Transalpina cu sentimentul că încă nu am descoperit în totalitate tot ce avea de oferit și, inevitabil, voi reveni în acest loc și a treia oară.

Tu ce alte atracții turistice din Sibiu ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers