Dusseldorf în 3 zile: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi

Dusseldorf în 3 zile: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 

Düsseldorf este unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, al șaptelea pe listă ca populație. Extrem de modern și cu o viață vibrantă, Düsseldorf este un important centru universitar, artistic și de modă, care te va surprinde cu arhitectura sa eclectică, dar și cu nenumărate muzee fascinante, unde poți afla mai multe despre arta și cultura acestei metropole. În același timp, Düsseldorf se mândrește cu bulevarde largi și elegante, mărginite de magazine cochete, precum și cu o sumedenie de parcuri uriașe unde te poți relaxa. Iată care sunt cele mai interesante atracții turistice din Düsseldorf.

Palatul Benrath

Palatul Benrath din Düsseldorf este o frumoasă clădire în stil baroc, construită pentru Charles Theodor și Contesa Elisabeth Auguste de Sulzbach. Clădirea a fost folosită ca reședință neoficială a celor doi. Construită în 1770, palatul era una dintre cele mai frumoase clădiri din Benrath. Acum, Benrath este un district din Düsseldorf, însă frumusețea palatului tot neschimbată a rămas. Propus ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, Schloss Benrath trebuie să își facă loc neapărat pe lista ta de obiective turistice de vizitat în Düsseldorf!

Fotografie preluata de pe m-creutz.de. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Turnul Rheinturm

Turnul de telecomunicații Rheinturm are o înălțime de 240 metri, având la ultimul etaj un restaurant și o terasă folosită ca punct de observație. Astfel, Rheinturm este locul perfect pentru a te bucura de minunate peisaje panoramice asupra orașului Düsseldorf. Pe lângă faptul că de aici poți vedea metropola în toată splendoarea sa, Rheinturm este cunoscut și drept cel mai mare ceas digital din lume.

Fotografie preluata de pe flickr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Kaiserswerth

Kaiserswerth este una dintre cele mai vechi părți ale oraşului Düsseldorf, dar și una dintre cele mai frumoase. Aici, pe lângă clădiri elegante, poți admira cea mai veche structură din acest district, Kaiserpfalz, o fortăreață medievală ridicată de împăratul Frederick I. Deși azi au mai rămas doar câteva ruine, caracterul monumental al construcției este încă impresionant. Tot în districtul Kaiserswerth trebuie să vizitezi și Biserica Sf. Suitbertus, ce adăpostește o superbă raclă cu moaștele sfântului Suitbertus.

Fotografie preluata de pe wikipedia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Königsallee

Königsallee sau Aleea Regelui este un frumos bulevard din Düsseldorf. Cunoscut de locuitorii orașului și sub numele de "Kö", acest bulevard maiestuos se află pe ambele maluri ale unui canal, fiind mărginit cu arbori vechi și o sumedenie de magazine de lux, galerii de artă, cafenele și restaurante. Astfel, Königsallee este una dintre cele mai pitorești artere de shopping din Europa, întinzându-se din Graf-Adolf-Platz până la Fântâna Triton din Hofgarten.

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul de Artă Kunstpalast

Kunstpalast este destinaţia perfectă pentru iubitorii de artă. Iniţial Kunstpalast a fost o mică galerie de artă, care apoi a fost transformată în muzeu. Primele exponate au fost donate de ducele Jan Wellem şi soţia sa Anna Maria Luisa de’ Medici, dar şi de alți locuitori generoşi din vechiul Düsseldorf. Astăzi, poţi admira opere de artă din secolul III î.Hr. până în prezent, inclusiv lucrări semnate de artiști precum Caravaggio, Dali sau Warhol. Kunstpalast găzduiește și piese de teatru și concerte de muzică clasică, spre deliciul iubitorilor de frumos.

Fotografie preluata de pe germanytravel.rs. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Centrul medieval al orașului Düsseldorf 

Una dintre cele mai frumoase zone din Düsseldorf este cu siguranță centrul vechi. Pe malul râului Rin, centrul medieval al metropolei sau Altstadt este împânzit cu clădiri vechi de o frumusețe greu de egalat. Cea mai importantă clădire din Altstadt este, bineînțeles, Primăria orașului Düsseldorf (Rathaus), în fața căreia se află statuia ecvestră al principelui elector Johann Wilhelm II. Tot în centrul vechi al orașului Düsseldorf vei putea admira și Schlossturm (Palatul Turn) aflat în Burgplatz, tot pe malul Rinului. Turnul acestui palat este singura parte care a mai rămas din acest edificiu ce odinioară domina orizontul metropolei. Azi, turnul găzduiește cel mai vechi muzeu marin din Germania.

Dusseldorf, Centrul Vechi

Fotografie preluata de pe duesseldorfdailyphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nordpark

Nordpark este locul perfect în care să iei o pauză și să te relaxezi în timpul vacanței tale în Düsseldorf. Întinzându-se pe o suprafață de 36 de hectare, Nordpark a fost amenajat în 1937, devenind rapid oaza preferată a locuitorilor orașului. În Nordpark poți să te plimbi pe aleile cochete, te poți bucura de miresmele grădinilor tematice cu flori, cea mai populară fiind grădina cu crini. Tot în Nordpark poți admira și Grădina Japoneză, realizată de comunitatea japoneză din oraș, sau poți explora Grădina Botanică a Universității din Düsseldorf.

Fotografie preluata de pe wikipedia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

MedienHafen

Pe lângă cetățile și clădirile sale medievale elegante, Düsseldorf găzduiește și o sumedenie de edificii moderne cu un design futurist. Cele mai multe astfel de clădiri se află chiar în portul orașului, în districtul MedienHafen. Aici vei observa imediat siluetele neobișnuite ale clădirilor din port, ce par să sfideze legile gravitației. Cel mai fascinant este Neuer Zollhof, un complex format din trei clădiri de birouri, ridicat în 1998 de către arhitectul Frank Gehry.

Fotografie preluata de pe flickr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Faleza râului Rin

O plimbare pe faleza râului Rin, de la clădirile Parlamentului până la podul Oberkassel, este modalitatea perfectă de a te delecta cu adevărata atmosferă a orașului. Aici, pe un traseu de aproape 2 kilometri dedicat doar pietonilor și bicicliștilor, te poți plimba în liniște pe lângă cafenele fermecătoare și mici magazine cu suveniruri, în timp ce admiri vapoarele ce alunecă agale pe Rin.

Fotografie preluata de pe panoramio.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Hofgarten

Hofgarten este un alt parc minunat din centrul orașului Düsseldorf, aflat în apropiere centrul vechi și Königsallee. Hofgarten este oaza de relaxare, ce se întinde pe 27 de hectare, fiind amenajat în 1770. Parcul este împânzit cu alei cochete, iazuri, muzee și mici palate care abia așteaptă să fie explorate. Nu trebuie să ratezi Hofgärtnerhaus, o superbă clădire barocă ce azi găzduiește Muzeul Teatrului, sau Schloss Jägerhof, un palat în stil rococo din 1763, unde, la un moment dat, a locuit Napoleon.

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare în Düsseldorf:

Dacă te-am convins să mergi într-un city break urban în Düsseldorf, te ajutăm să îți gasesti și cazare la cele mai bune prețuri:

  • Artus Hotel** cu prețul de 184 de lei pe noapte / cameră dublă. Centrul orașului este la doar 15 minute distanță de hotel, care este extrem de aproape de stația de tramvai Rather Brioch.
  • Hotel Komet cu prețul de 205 lei pe noapte / cameră dublă. Hotelul Komet este situat la 3 minute de gară și câteva stații de metrou de strada comercială Königsallee.
  • Courtyard by Marriott Düsseldorf Seestern cu prețul de 228 de lei pe noapte / cameră dublă. Am ales acest hotel modern datorită faptului că pe site-ul Booking avea siglă de hotel premiat ca și Cel mai rezervat hotel din Düsseldorf în 2016.
  • Hotel A&O Düsseldorf Hauptbahnhof cu prețul de 239 lei pe cameră dublă / noapte se află pe această listă datorită faptului că este situat în centrul orașului Düsseldorf și datorită zonei dedicate copiilor, pe care am vazut-o în fotografii, care ar putea fi de interes pentru cei ce călătoresc cu familia.
  • Hotel Bellevue*** cu prețul de 242 lei pe cameră dublă / noapte. Situat în zonă ultracentrală în oraș, hotelul oferă în preț micul dejun inclus și acces la sala de fitness.
  • Centro Hotel Schumann*** cu prețul de doar 264 de lei pe cameră dublă / noapte. L-am ales datorită proximității de Centrul Vechi, Castelul Eller și râul Rin.

Bonus drăguț:

cazare dusseldrf
  • WIFI Apartment Konigsallee ** cu prețul de 274 lei pe noapte / cameră dublă. Nu m-am putut abține și am adaugat acest hotel listei deoarece m-a încântat fotografia cu dormitorul. În dormitor ai și balansoar! Laughing Desigur, e important și faptul că este situat central. 

Tu ai vizitat Düsseldorf? Ce loc din acest oraș german te-a impresionat cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers