Dubrovnik într-o zi: ce să faci în orașul din Game of Thrones

Dubrovnik într-o zi: ce să faci în orașul din Game of Thrones
 
 

Una dintre cele mai inspirate călătorii pe care poți să le faci este în Dubrovnik. Excelentul oraș croat te îmbie cu obiective grozave la tot pasul, iar aproape fiecare străduță îmbină perfect aerul vechi cu cel modern. Eu m-am îndrăgostit de acest oraș și sunt convins că și tu o să pățești la fel. Iată câteva atracții turistice din Dubrovnik pe care nu trebuie să le ratezi.

Zidurile din Dubrovnik

Zidurile orașului se numără nu doar printre cele mai populare atracții turistice din Dubrovnik, ci și din toată Croația. Povestea lor începe încă din Evul Mediu, fiind construite pentru a apăra orașul de posibili intruși. Zidurile din Dubrovnik se întind pe o lungime de aproape 2 kilometri și au o înălțime de aproximativ 25 de metri.

O plimbare pe ele o să te încânte cu siguranță. De aici te poți bucura de o priveliște excepțională, iar istoria locului o să te cucerească. Ia-ți camera foto la tine pentru că peisajul merită imortalizat.

Nu în ultimul rând, dacă ești fan al serialul Game of Thrones trebuie să știi că aceasta este una dintre locațiile în care se filmează celebra producție.

Trebuie însă să vă avertizez că vara temperaturile în Dubrovnik sunt foarte ridicate, uneori greu de suportat. Astfel, dacă vizitezi zidurile în timpul verii trebuie să ai la tine apă și, pe cât se poate accesorii care să vă ferească de soare. O să ai de urcat mai bine de o oră, iar căldura s-ar putea să-ți strice experiența. 

În perioada mai – octombrie, zidurile se pot vizita zilnic între orele 9 – 19, iar în restul anului între orele 9 – 17. Un bilet de vizită, care este valabil toată ziua, costă aproximativ 10 euro (90 kuna) pentru un adult și în jur de 3 euro pentru copii.

Zidurile din Dubrovnik

Plimbare prin zona istorică (Orașul Vechi)

Centrul istoric este, pe bună dreptate, una dintre cele mai importante atracții turistice din Dubrovnik. O plimbare pe aici este o adevărată încântare pentru orice turist. Aerul romantic și arhitectura te vor face să crezi că ai călătorit în timp. Pentru că nu e o zonă foarte mare, poți să o iei la picior prin centrul istoric, iar dacă vrei să faci o pauză aici este locul perfect să stai la o terasă și să admiri toată frumusețea din jur.

O să intri în centrul istoric trecând pe sub Poarta Pile, care a fost păstrată în condiții foarte bune încă din secolul al XVI-lea. Alte atracții turistice din Dubrovnik pe care merită să le vezi în centrul istoric sunt Piața Loggia, Fântâna Onofrio, Biserica Sf. Salvador și nu numai. O să te îndrăgostești de spectaculoasa zonă pietonală Stradun, una dintre cele mai pitorești din Europa.

Orasul Vechi

Catedrala din Dubrovnik

Ca orice oraș istoric din Europa, Dubrovnik are o mulțime de biserici și catedrale impunătoare. Una dintre cele mai importante poartă numele orașului și chiar merită să faci o vizită aici. Indiferent că ești religios sau nu, nu ai cum să nu apreciezi frumusețea decorului interior al Catedralei din Dubrovnik. Lăcașul de cult se poate vizita zilnic, fără a se plăti vreo taxă, însă îți recomand să vii aici în jurul prânzului. Programul se schimbă în funcție de sărbători și de slujbele ținute, deci există posibilitatea să nu poți să intri la alte ore.

Catedrala

Portul vechi din Dubrovnik

Din nou, orașul te va fascina cu frumusețea lui dacă faci o plimbare prin port. Aflat în partea de est a orașului, portul este cuprins de două diguri, respectiv Porporela și Kase. Ca în tot Dubrovnikul, o să vezi și aici cum noul și vechiul se împletesc perfect. Pe de-o parte portul are o arhitectură deosebită, aici găsindu-se și Fortul Revelin și Fortul Sf. Ioan, dar în același timp găzduiește o mulțime de iahturi luxoase. De asemenea, dacă vrei să explorezi mai mult, de aici poți pleca în plimbări cu ambarcațiuni.  

Portul vechi

Mănâncă la bistrourile de pe străduțele vechi

Farmecul orașului Dubrovnik nu se simte doar când pe plimbi prin oraș, ci și când bei un pahar de vin și te bucuri de o masă excelentă. În orașul vechi, și nu numai, o să găsești o mulțime de bistrouri și restaurante. Mirosul delicios o să te îmbie, deci fie că de foame, fie că de poftă, o să deguști din mâncarea croată.

Dacă vrei o masă și mai specială poți să pleci din portul vechi cu o ambarcațiune pe insula Kolocep. Aici nu există decât câteva restaurante, dar toate sunt excepționale.

Dubrovnik

Cazare în Dubrovnik

Harta atractiilor turistice din Dubrovnik

Tu ce atracții turistice din Dubrovnik ne recomanzi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!



Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers