Dubai, un paradis în mijlocul deşertului - GALERIE FOTO

Dubai, un paradis în mijlocul deşertului - GALERIE FOTO
 
 

Despre istoria Dubaiului nu sunt foarte multe lucruri de spus: totul începe în urmă cu aproximativ 150 de ani, când mai multe comunităţi de pescari s-au stabilit în acest loc, transformându-l într-un punct de legături comerciale. După aproximativ 100 de ani s-a descoperit petrol, care s-a vândut pe bani mulţi, iar familia de emiri din fruntea emiratului au ştiut ce să facă cu aceşti bani… turism!

Dubaiul s-a transformat în câţiva ani din combinaţia aridă a deşertului cu marea într-un imens şantier de construcţii. Chiar şi în momentul de faţă mai mult de 15% din macaralele lumii se află în Dubai. Mai mult de atât, numărul locuitorilor din Dubai este mai mic decât a muncitorilor în construcţii.

Pe lângă macaralele care construiesc, Dubaiul a ajuns un oraş al superlativelor, pentru a vedea "cel mai rapid", "cel mai mare", "cel mai înalt", "cel mai luxos", "cel mai cel…". Cel mai mare complex comercial din lume, cel mai mare turn din lume (Burj Khalifa, cu o înălţime de 828 metri), cel mai luxos hotel din lume (Hotel Atlantis), cea mai mare insulă artificială din lume (a costat 12 miliarde de dolari), cel mai bine computerizat metrou din lume, cea mai înaltă clădire din lume (Burj Dubai) şi lista nu se opreşte aici. Caută și locuri de cazare în Dubai.

Cele mai importante obiective turistice din Dubai sunt: Moscheea Jumeirah, Emirates Towers – cele doua turnuri impresionante, unul de 350 metri şi celălalt de 305 metri, Wild Wadi Water Park - unul dintre cele mai spectaculoase parcuri acvatice din lume, Burj al Arab - cel mai scump şi mai înalt hotel din lume, Muzeul din Dubai Al Fahidi Fort, Grădina Zoologică din Dubai, Dubai World Trade Centre – se ridică pe 39 de nivele şi găzduieşte sediile celor mai importante corporaţii din Dubai.

Curiozităţi despre Dubai:

- Viza pentru Dubai costă 55 de dolari şi se plăteşte companiei aeriene cu care zburaţi
- Multe stewardese ale companiilor aeriene Emirates sunt românce
- Dubaiul nu este capitala Emiratelor Arabe Unite, ci Abu Dhabi
- Preţul unei locuinţe pe insula palmier începe de la 70.000 Euro (un apartament cu o cameră)

Poze cu inegalabilul Dubai

Ce părere ai despre Dubai?

     

Îţi mai recomandăm şi galeriile foto cu poze deosebite din Brazilia sau cu imagini superbe din Hawaii, dar şi un articol complex despre Insula Tao din Thailanda - paradisul scufundărilor şi Locuri exotice în care poţi trăi cu 500 de dolari pe lună


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers