Dubai într-o săptămână: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi

Dubai într-o săptămână: 10 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 
 

Una dintre cele mai populare destinaţii de lux este Dubai. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece Dubai este oraşul superlativelor. Aici putem găsi cel mai mare complex comercial din lume, cel mai înalt turn din lume, cel mai luxos hotel din lume, cea mai mare insulă artificială din lume, dar și cel mai bine computerizat metrou din lume.

Dubai

Dubai este o destinaţie perfectă atunci când la noi este sezonul răcoros. Pe timpul verii, temperaturile din Dubai sunt aproape duble decât cele din România, lucru ce poate deveni periculos, deci nerecomandat. Ce poţi face in Dubaiodată ajuns aici? Iată 10 atracţii turistice pe care să le vizitezi în Dubai.

Burj Khalifa

Primul loc în care orice turist ajuns în Dubai se oprește este Burj Khalifa. Acest simbol al Dubaiului a bătut recordul pentru cel mai mare turn din lume şi cea mai înaltă clădire din lume. Cu o înălţime de 828 metri și 160 de etaje, Burj Khalifa este o reuşită din punct de vedere al arhitecturii şi ingineriei. Aici poţi admira peisajele minunate de la înălţime peste întregul oraş, iar apoi poţi să te relaxezi şi să mănânci la barul special amenajat cu restaurant, pe un etaj superior. Poți să-ți rezervi biletele online, dacă vrei să eviți cozile la intrare.

Preţul pentru un astfel de bilet variază în funcţie de ora vizitei, între 25 şi 75 de euro.

dubai burj khalifa cea mai inalta cladire

Fotografie preluata de pe arcadis.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dubai Mall

Cel mai mare centru comercial din lume, Dubai Mall te aşteaptă cu peste 1.200 de magazine. Tot aici vei mai găsi un acvariu enorm, o sală cu jocuri electronice, un parc de distracţii, un patinoar de dimensiuni olimpice şi un schelet original de dinozaur. În Dubai Mall este amenajată și o scenă cu podium pentru prezentările de modă lunare.

dubai mall mallul din dubai

Fotografie preluata de pe malls-dubai.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Acvariul

Acvariul din Dubai Mall este o atracţie în sine, cu cele peste 33.000 de specii marine pe care le găzduieşte. Amenajat sub forma unui tunel, acvariul este casa a peste 400 de rechini şi calcani, de care te desparte doar un panou transparent. În continuarea plimbării cu peşti urmează Grădina Zoologică Subacvatică, unde poți vedea vidre, pinguini, crocodili, crabi şi multe alte animale acvatice. Pentru o experienţă inedită, la Acvariul Dubai poți face scufundări şi te poți plimba cu barca.

Preţul unui bilet pentru vizita de bază a acvariului este de 30 de euro.

acvariu dubai

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Fotografie preluata de pe ruebarue.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Burj al-Arab

Burj Al-Arab este un simbol al orașului Dubai, care mai înainte de toate este hotel de lux. În Paris, echivalentul său ca importanţă este Turnul Eiffel. Holul acestei clădiri este atât de atât de încăpător încât ai putea pune Statuia Libertăţii înăuntru. În afară de dimensiunile mari ale clădirii, Burj Al-Arab impresionează şi prin opulenţă. Interiorul este la fel de luxos precum exteriorul şi este dotat cu o pistă pentru elicoptere, o fântână arteziană care îţi va capta atenţia garantat şi o "flotă" de Rolls-Royce-uri cu şoferi care stau la dispoziţia musafirilor celor 202 apartamente disponibile în hotel.

Burj Al-Arab Dubai

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Plaja Jumeirah

Deloc surprinzător, plaja Jumeirah se află la mică distanţă de hotelul Burj al-Arab. Accesul pe această plajă este împărţit, putând alege atât partea privată cu facilităţi, cum sunt şezlongurile, umbrelele, barurile proprii a plajei, cât şi cea gratuită. Ceea ce este important de ştiut e că în Dubai, ţinuta de plajă este permisă doar pe plajă. Pentru a servi prânzul sau o băutură răcoritoare la umbră este necesară echiparea în haine decente.

plaja Jumeirah

Fotografie preluata de pe vacantedubai.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Moscheea Jumeirah

Moscheea Jumeirah este una dintre cele mai frumoase moschei din Emiratele Arabe Unite, deschisă şi pentru cei ce nu sunt musulmani. Aici puteţi participa la tururi ghidate în cadrul cărora poți afla mai multe despre istoria și modul în care a fost construită această operă arhitectonică. Ca în orice moschee din Dubai, ești încurajat să porți o ținută cât mai decentă, iar dacă nu ești suficient de bine "echipat", poți să închiriezi, gratuit, îmbrăcăminte tradițională, chiar în incinta moscheii. 

moscheea Jumeirah

Muzeul Dubai

Una dintre primele structuri construite în Dubai chiar în anul 1800, Muzeul Dubai stă semeţ în zona fortului Al-Fahidi, aşteptându-şi turiştii. Galeriile recreează scene vibrante ale reședințelor arăbești, moscheilor și piețelor tradiționale "souk". De asemenea, aici poți afla și aspecte relevante ale vieții pe mare sau în deșert. Una dintre cele mai fascinante colecții alea Muzeului Dubai este expoziția de perle, cu exponate de toate tipurile, vechimile și dimensiunile.

Muzeul Dubai port al fahidi

Fotografie preluata de pe sandierpastures.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cartierul Bastakia

Cartierul Bastakia este una dintre puţinele zone nemodernizate, care încă păstrează farmecul arhitecturii tradiţionale arăbeşti. Casele sunt nelocuite, deci disponibile turiştilor pentru vizitare. În trecut, cartierul Bastakia era un sătuc pescăresc. Aici vei găsi şi Centrul Sheikh Mohammed din Bur Dubai, unde poți afla mai multe despre istoria și cultura orașului Dubai.

Bastakia cartier Dubai

Fotografie preluata de pe propertyfind.ae. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Souk-urile din Deira

Deşi mallurile din Dubai îţi fură privirile şi te lasă plin de uimire, o alternativă la acestea sunt pieţele de tip souk. Noi le cunoaştem sub numele de bazar. În Dubai găseşti numeroase tipuri de piețe souk, în care se comercializează totul, de la condimente, materiale textile, parfumuri şi până la materiale mai preţioase, cum este aurul. Chiar dacă nu vei cumpăra nimic, o plimbare printre taberele colorate este o experiență spectaculoasă.

souk deira subai

Fotografie preluata de pe prodijee.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fântâna din Dubai

Fântâna arteziană din Dubai oferă un spectacol superb, mai ales pe timpul nopţii. Jeturile de apă dansează din mijlocul lacului care înconjoară o parte a oraşului, sincronizându-se cu muzica clasică de inspiraţie arabă sau internaţională. Una dintre puţinele experienţe gratuite ce le oferă Dubaiul, vizitarea fântânii îţi va completa vacanţa frumos.

fantana arteziana din Dubai

Fotografie preluata de pe traveldigg.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În Dubai ai o mulțime de atracții turistice de vizitat astfel încât ai mai multe șanse să rămâi fără resurse înainte să ajungi să te plictiseşti. Alege să vizitezi locuri interesante, precum Muzeul Cafelei, Muzeul de Cămile, Muzeul de Monede, Muzeul de Arhitectură Tradiţională şi Galeria de Artă Animată.

Tu ai fost în Dubai? Ce te-a impresionat cel mai mult în această metropolă excepțională?

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.