Drumeţie de weekend: Cascada Vârciorog

Drumeţie de weekend: Cascada Vârciorog
 
 
 

Parcul Natural Apuseni ascunde atât de multe locuri frumoase, încât pare greu la prima vedere să alegi spre ce minune a naturii să te îndrepţi. Eşti înconjurat din toate părţile de peşteri, cascade şi chei, care de care mai frumoase, mai mult sau mai puţin cunoscute, fiecare cu atracţiile sale.

Cascada Vârciorog este unul dintre aceste obiective turistice demne de admirat în Munţii Apuseni. Un traseu scurt din staţiunea Arieşeni este o alegere numai bună pentru un weekend în care ai timp şi chef de o plimbare la munte.

Traseu spre Cascada Vârciorog

Cascada Vârciorog

Traseul spre Cascada Vârciorog porneşte din staţiunea Arieşeni. La marginea drumului, dinspre Arieşeni spre Vârtop, pe partea stângă, te întâmpină un panou mare cu indicaţii spre cascadă, aşa că maşina poate rămâne aici. Deşi drumul forestier este practicabil în continuare şi cu maşina, până la un anumit punct, dacă vrei să te bucuri cu adevărat de frumuseţile naturii, e cazul să porneşti la pas.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Urmăreşte marcajele cu punct galben şi în aproximativ o oră şi jumătate vei fi departe şi de mica staţiune, iar în inima pădurii vei descoperi frumoasa cascadă. În funcţie de perioada anului, debitul cascadei poate varia, dar căderea spectaculoasă de aproximativ 15 m asigură de fiecare dată un peisaj deosebit turiştilor care ajung aici.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Ce mai poţi vizita în apropiere

Cascada Vârciorog

Pentru cei mai sprinteni sau dornici de un weekend prelungit la munte, traseul nu trebuie să se oprească doar la Cascada Vârciorog. Drumul abrupt din spatele cascadei este cel care duce către o pădure de brad şi molid, în spatele căreia se poate ajunge până la Vârful Piatra Grăitoare, însă traseul nu este marcat.

Tot în apropiere mai poţi opta pentru trasee care să includă şi Vârful Bihorul, Vârful Curcubata Mare, Cascada Pătrăhăiţeşti, Groapa Ruginoasă şi multe altele.

Ce alte cascade din România ai mai vizitat şi care a fost cea mai frumoasă?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.