Drumeţie de weekend: Cascada Urlătoarea

Drumeţie de weekend: Cascada Urlătoarea
 
 

Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante curgeri de apă din ţara noastră. Cu o cădere de 15 m, creează un peisaj spectaculos pentru cei care ajung să o viziteze, mai ales în urma ploilor, când debitul este mult mai mare. Indiferent în ce perioada a anului alegi să o vizitezi însă, Cascada Urlătoarea va fi o atracţie de neuitat.

Traseu spre Cascada Urlătoarea

Cascada Urlatoarea

Cascada s-a format pe Pârâul Urlătoarea, în apropiere de Buşteni. Turiştii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află la întâlnirea dintre drumurile care leagă staţiunea Buşteni şi Poiana Ţapului de Valea Jepilor, Platoul Bucegi.

Traseul Buşteni – Canton Jepi, marcat cu triunghi albastru, este o bună alegere pentru cei care doresc să ajungă la cascadă. Traseul începe la gara Buşteni. După aproximativ jumătate de oră se ajunge pe malul drept al Văii Jepilor, de unde începe traseul spre Cascada Urlătoarea, marcat cu punct roşu, care mai durează încă aproximativ jumătate de oră.

Ce mai poţi vizita în apropiere

Cascada Urlatoarea

Situată în inima Munţilor Bucegi, în apropiere de Buşteni, Cascada Urlătoarea este doar una dintre numeroasele atracţii turistice pe care le poţi vizita în regiune. Aşadar, aici mai poţi opta pentru trasee cu telecabina pentru a vedea Babele şi Sfinxul sau spre alte trasee din Buşteni şi din staţiunile montane învecinate, sau, ceva mai aproape de Cascada Urlătoarea, spre Poiana Ţapului, spre Peretele Urlătorii Mari sau spre Brâul Mare al Jepilor.

Ce alte cascade din România ai mai vizitat şi care a fost cea mai frumoasă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers