Drumeţie de weekend: Cascada Urlătoarea

Drumeţie de weekend: Cascada Urlătoarea
 
 
 

Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante curgeri de apă din ţara noastră. Cu o cădere de 15 m, creează un peisaj spectaculos pentru cei care ajung să o viziteze, mai ales în urma ploilor, când debitul este mult mai mare. Indiferent în ce perioada a anului alegi să o vizitezi însă, Cascada Urlătoarea va fi o atracţie de neuitat.

Traseu spre Cascada Urlătoarea

Cascada Urlatoarea

Cascada s-a format pe Pârâul Urlătoarea, în apropiere de Buşteni. Turiştii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află la întâlnirea dintre drumurile care leagă staţiunea Buşteni şi Poiana Ţapului de Valea Jepilor, Platoul Bucegi.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »

Traseul Buşteni – Canton Jepi, marcat cu triunghi albastru, este o bună alegere pentru cei care doresc să ajungă la cascadă. Traseul începe la gara Buşteni. După aproximativ jumătate de oră se ajunge pe malul drept al Văii Jepilor, de unde începe traseul spre Cascada Urlătoarea, marcat cu punct roşu, care mai durează încă aproximativ jumătate de oră.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Ce mai poţi vizita în apropiere

Cascada Urlatoarea

Situată în inima Munţilor Bucegi, în apropiere de Buşteni, Cascada Urlătoarea este doar una dintre numeroasele atracţii turistice pe care le poţi vizita în regiune. Aşadar, aici mai poţi opta pentru trasee cu telecabina pentru a vedea Babele şi Sfinxul sau spre alte trasee din Buşteni şi din staţiunile montane învecinate, sau, ceva mai aproape de Cascada Urlătoarea, spre Poiana Ţapului, spre Peretele Urlătorii Mari sau spre Brâul Mare al Jepilor.

Ce alte cascade din România ai mai vizitat şi care a fost cea mai frumoasă?

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.