Două oraşe din România în top 100 oraşe din lume în care să locuieşti

Două oraşe din România în top 100 oraşe din lume în care să locuieşti
 
 

Numbeo este un site interesant şi deosebit de util. Acesta este cu siguranţă util celor care doresc să călătorească în toate marile oraşe ale lumii sau celor care doresc să se mute undeva departe. Informaţiile colectate sunt legate de peste 1 800 000 preţuri din peste 5 300 oraşe din lume. Rezultatul final este un top al tuturor oraşelor în funcţie de calitatea vieţii.

Cum poţi folosi Numbeo

Ce este ingenios la sistemul creat de această imensă platformă este faptul că îţi oferă informaţii legate de preţuri de la faţa locului, adică de la localnici. De la preţul pâinii şi al laptelui, până la preţul unui apartament, afli toate aceste date dintr-un singur loc. Poţi analiza şi tu calitatea vieţii în funcţie de ţară sau de oraş, poţi urmări preţurile proprietăţilor dintr-un anumit loc, rata criminalităţii, eficienţa sistemului de sănătate, gradul de poluare, traficul şi turismul din locul de care eşti interesat.

Numbeo

Două oraşe din România în top

După atât de multe cifre şi statistici puse la un loc, rezultatul este un top impresionant al oraşelor lumii în care merită să locuieşti. Analiza obiectivă a tuturor factorilor care îţi pot influenţa într-un fel sau altul calitatea vieţii este una cât se poate de utilă. Astfel, aflăm că pe primele trei poziţii în topul oraşelor lumii în care ai putea trăi bine mersi se află:

  1. Zurich, Elveţia
  2. Canberra, Australia
  3. Ottawa, Canada

Cele două oraşe din România aflate în topul mondial sunt Cluj-Napoca şi Bucureşti. Cluj-Napoca se află pe locul 53, înaintea unor oraşe precum Paris, Londra sau Istanbul, iar Bucureştiul se află pe locul 74, surclasând oraşe precum Atena, New York sau Roma. La nivel european, tot cele două oraşe sunt prezente în top, Cluj-Napoca aflându-se pe locul 22, iar Bucureştiul pe locul 34.

Bucureşti şi Cluj-Napoca

Tu în care dintre aceste două oraşe din România ai spune că se trăieşte cel mai bine: Cluj-Napoca sau Bucureşti?

   

Vrei un city break românesc perfect? Citeşte ghidurile noastre de vacanţă şi află cât costă un city break în Cluj-Napoca şi un city break în Bucureşti.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers