Dobré ráno Praga

Dobré ráno Praga
 
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Gina Pabin ne povesteşte vacanţa ei în Praga.

Am ales să petrecem câteva zile în Praga la un preț foarte bun, am rezervat pe vacantereduse.ro 3 nopţi de cazare cu mic dejun la 50 de euro. Hotelul a fost curat, personal foarte amabil care ne-a îndrumat unde și ce să vizităm, iar micul dejun a fost delicios.

Drumul până acolo l-am parcurs cu mașina. Hotelul nu asigură și parcare, deci am fost nevoite să plătim parcarea, cam scumpă pot spune.

În spatele hotelului era un minunat parc, în centrul orașului, unde puteai să te plimbi liniștit, nici nu ziceai că ești într-un mare oraș. În rest aglomerația e la ordinea zilei, multă lume, chiar foarte multă.

Cu toate că am folosit și mijloacele de transport am parcurs muţi km pe jos, aproximativ 12-14 km pe zi (mersul pe jos face piciorul frumos… haha). Deci recomand încălțăminte lejeră.

Vacanță mediteraneană în Creta

Vacanță mediteraneană în Creta

7 nopţi cazare, zbor din Bucureşti, Timișoara şi Cluj Napoca
de la 273 Eur
vezi detalii »

Centrul orașului este plin de istorie, plin de clădiri minunate, o mulțime de magazine cu suveniruri, nu foarte ieftine.
Podul Carol este asaltat de turiști dar şi de artiști locali, dacă pot să spun așa, de la muzicieni și pictori până la cerșetori.

Vacanță de neuitat în Rimini

Vacanță de neuitat în Rimini

7 nopți cazare, mic dejun
de la 175 Eur
vezi detalii »

Am vizitat Turnul de televiziune, amplasat oarecum în centru, am ales să mergem după-masa să prindem și ziua și seara acolo sus. De la aproximativ 100 metri înălțime altfel vezi lucrurile (scriu acest articol după mai bine de jumătate de an, dar încă îmi amintesc perfect peisajul). Intrarea a fost vreo 30 de lei, nu mai ştiu exact, dar sincer a meritat

În ultima zi, după îndrumările recepționerului, am mers să vizităm Castelul Vysehrad, am mers cu metroul, foarte rapid şi usor, au 3 linii de metrou și te poţi descurca ușor (Info: linia marcată cu roșu duce spre Vysehrad).

Aici e foarte liniștit, mai puțină lume, fără forfotă și agitație. Am vizitat Basilica Sfinților Petru și Pavel, dar și cimitirul unde sunt înmormântați mulți oameni renumiți din istoria Cehiei.

Cât despre mâncare, a fost foarte bună. Am prins perioada înainte de Paște când în centru erau amenajate tarabe cu tot felul de bunătăți și mâncăruri tradiționale. Am gustat și berea cehă, hmmm… foarte bună.

Pe principiul (dacă îi pot spune așa) collect memories not things, aici ai ce colecta. Vă doresc o călătorie cel puțin atât de plăcută cum a fost a mea!

Poze deosebite din Praga

    

Articol şi fotografii de Gina Pabin

Mulţumim pentru povestea ta de vacanţă, plină de informaţii utile şi de poze deosebite din Praga!

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

Săptămână de răsfăț în Croația

Săptămână de răsfăț în Croația

7 nopţi cazare
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.