Din Milano la Varrena și Bellagio - 2 sate idilice

Din Milano la Varrena și Bellagio - 2 sate idilice
 
 

Varrena și Bellagio sunt 2 comune idilice de pe marginea lacului Como, cu mai puțin de 1.000 de locuitori, principala lor activitate fiind turismul. Dacă ți-ai luat un bilet de avion către Milano, îți poți rezerva 1 zi pentru vizitarea acestor orașe din regiunea Lombardia. Lacul Como este considerat cel mai frumos lac din Italia, un motiv în plus pentru care să vizitați cât mai multe sătulețe din zona acestuia.

Biletul din Milano dus-întors către Varrena costă aproximativ 14 euro cu Trenitalia și parcurge aproape 1 ora din Gara Centrală Milano. Din gara Varrena, faceți aproximativ 15 minute până în "centrul" satului, de unde mai faceți încă 3 minute până la malul lacului.

Varrena

Varrena te va surprinde prin aerul boem și deosebit de relaxat pe care îl emană. Nu vei auzi muzică, nici gălăgie, dar vei auzi clipocitul apei sau vreo rață debusolată de pe lac. Varrena este o comună de dimensiuni foarte mici, de parcurs la picior în câteva ore.

Pe drumul de la gara către malul lacului...

Varenna

Lacul como

La cafeneaua de unde poți admira rațele, lacul și munții.. Chiar lângă cafeneaua aceasta există un ponton de unde pleacă diferite bărcuțe private cu care poți vizită lacul.

Cafenea Varenna

O tarabă unde se vindeau produse din lavandă...

Lavanda

Pe drumul către Castello di Vezio...

Varenna

În stânga se poate vedea intrarea către Villa Monastero pe stânga. Din Varrena puteți vizita mai multe vile cu tot felul de arcade și grădini superbe, poziționate în diferite locații cu o altă perspectiva asupra lacului Como. Acestea sunt:

Vilele de pe malul lacului Como

O parte din Villa Monastero - Varrena

Villa Monastero - Varrena

Villa Monastero este folosită pentru diferite evenimente, dar este deschisă și pentru turiști. Vila conține o grădina foarte drăguță de unde se poate admira lacul Como și împrejurimile lui. Biletul de intrare costă 8 euro pentru adulți, 5 euro pentru persoanele de peste 65 ani și gratuit pentru copiii sub 11 ani.

Castello di Vezio este un loc minunat de unde poți vedea o panorama excelență asupra lacului Como și a Varrenei. În plus, în grădina castelului poți vedea câteva bufnițe ochioase. Drumul către Castello di Vezio începe de pe stradă "Via Roma" exact la această intersecție.

Castello di Vezio

Panorama către Varrena și lacul Como de pe Via Roma, drumul către Castello di Vezio

Lacul Como

Și detalii...

Detalii Varrena

O panorama minunată și ale castelului statui din ghips...

Panorama in Varrena

Malul lacului Como

Dacă urmați drumul paralel cu Vila Monastero din Varrena, puteți ajunge în 10 minute în satul Fiumelatte, mai puțin turistic unde găsiți un străduțe înguste pe care va puteți plimbă si asimila atmosfera calmă de acolo.

Pe străzile din Fiumelatte, la 1 km distanță de Varrena

Fiumelatte

Fiumelatte

Bellagio

Că să ajungeți în Bellagio, puteți lua feribotul din Varrena, din 15 în 15 minute. Costă în jur de 7 euro dus-întors. În Bellagio nu aveți nevoie de mai mult de 2 ore pentru a-l vizita și trebuie să știți că sunt destul de puține locuri unde puteți mânca. Deși ca populație depășește Varrena, zona turistică este destul de restrânsă. Bellagio este ca și Varrena o mică stațiune boemă și foarte cochetă, fiind în trecut un refugiu al aristocraților și artiștilor. De aici și multitudinea de vile, care acum au devenit obiective turistice.

Bellagio

Bellagio - lacul Como

Terasa Belagio

Bellagio

Stradute in Bellagio

lacul como

Varrena și Bellagio merită să fie vizitate cu plecare din Milano și pot fi făcute la pas în doar o zi, un funcție de câte vile vreți să vedeți. Aveți nevoie de aproximativ 30 de euro că să bifați cele 2 sate (dacă luați în calcul și o intrare la vreun muzeu/ vila) și cred că merită din plin. Eu am vizitat aceste 2 locuri în octombrie, iar vremea a fost mult mai agreabilă față de cea din Milano, probabil și datorită prezenței lacului Como.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers