Din 2016 vorbim fară costuri suplimentare în Uniunea Europeană

Din 2016 vorbim fară costuri suplimentare în Uniunea Europeană
 
 

Din moment ce ideea de bază a Uniunii Europene stă în primul cuvânt – uniune – nu este de mirare că din ce în ce mai multe decizii luate la nivelul Parlamentului European sunt legate de egalizarea drepturilor şi serviciilor cetăţenilor europeni.

Deciziile pro-consumatori ale Parlamentului European

Un pas mare pentru călătoriile noastre în ţările uniunii este eliminarea costurilor de roaming din 2016. O veste cât se poate de proastă pentru companiile de telefonie mobilă, dar cât se poate de bună pentru cei care călătoresc mult şi care vor să sune acasă sau în alte ţări ale Uniunii, fără să intre în panică la primirea facturii!

O altă decizie în favoarea consumatorilor europeni este legată de Internet… un serviciu mai mult decât necesar în zilele noastre! Astfel, s-a cerut operatorilor neutralitate asupra Internetului, pentru ca toată lumea să se poată bucura de viteze mari pentru traficul online, însă fără costuri suplimentare exagerate.

Reacţia companiilor din domeniu

Chiar şi aşa, companiile de internet şi de telefonie mobilă au criticat aspru decizia Parlamentului European, motivând scăderea veniturilor, ce ar duce la lipsa de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor pe care le oferă, şi la imposibilitatea de a crea noi locuri de muncă în domeniu.

Decizia de a elimina roamingul în spaţiul Uniunii Europene a fost adoptată joi, 3 aprilie 2014, şi va deveni lege după aprobarea Consiliului European, care a anunţat că va lua o decizie în acest sens în luna octombrie. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers