Dezleaga misterul denumirilor localurilor din Franta in 5 minute

Dezleaga misterul denumirilor localurilor din Franta in 5 minute
 
 
 

In limba franceza exista numerosi termeni uzuali, care definesc un anumit tip de local, fara traducere in limba romana. “bistro”, “brasserie” sau “buffet” sunt numai cateva din denumirile care ne dau batai de cap.

Daca doresti sa vizitezi Parisul sau orice parte a Frantei, iata ce se intampla in spatele usilor pe care sunt inscriptionate aceste denumiri:

Auberge – in limba romana este tradus ca si “han”. Sunt locuri cu aspect traditional, care apar in zonele rurale. In general mancarea este servita chiar de gazda locului, iar aceasta este facuta din recolta proprie sau locala. Aceste hanuri ofera si cazare, in unele situatii sunt inconjurate de ferme sau de livezi.

Bistro – este un termen care in Franta nu este foarte bine definit. Poate fi un simplu bar, in care se servesc doar bauturi si mancaruri usoare sau chiar un restaurant intr-adevaratul sens al cuvantului.

Vacanță italienească la Napoli

Vacanță italienească la Napoli

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 170 Eur
vezi detalii »

Brasserie – in limba romana ar fi tradus ca “fabrica de bere”, insa nu este asa. Braseriile seamana la aspect cu cafenelele, insa acestea pot servi mese complete. Exista si ingrediente specifice acestor tipuri de localuri, cum ar fi varza acra si carnatii.

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »

Buffet – sunt acele chioscuri cu baghete, gustari si bauturi, care se gasesc atat in statiile de metrou, tramvai, tren, cat si la colturi de intersectii si in parcuri.

Cafe – dupa cum intelegem si din nume, cafeaua este produsul de baza. Localurile sunt usor de identificat si ofera aceleasi servicii ca si la noi. Pe langa produsele din cafea se mai gasesc racoritoare, bauturi alcoolice si uneori sanvisuri, branzoaice sau alte produse de patiserie.

Cafeteria – aceste localuri sunt asa numitele restaurante cu autoservire, care ofera o varietate de feluri de mancare.

Creperies – sunt localuri specializate pe clatite, care se fac chiar in fata clientului. 

Routier Relais – sunt cafenele care se gasesc fie la iesirea din orase, fie chiar pe drum, intre orase. Sunt destinate in general soferilor si participantilor la trafic. Cafeaua se poate servi in local, dar se poate lua si pe drum.

Bar –  bar in stil american, wine bar sau cocktail bar. Au aceeasi regim ca si in limba romana. Se serveste bautura si foarte rar sau chiar deloc mancare.

Salon – este un local in care se pot servi salate, prajituri, tarte, placinte, produse de patiserie deosebite sau ceaiuri de plante. In general arata foarte elegant si ies foarte tare in evidenta. Sunt restaurante destul de ieftine ca si cost.

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.